Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lizzy
#3474447
Lisa green schreef: zo 25 aug 2024, 17:56 Even een update en wat vragen, hoop dat je dit nog leest :) is wel even een lap tekst, sorry.

Ik heb gekookte kvv geprobeerd en dit ging redelijk, maar zodra ik er ook maar een beetje rauw bij deed ging het mis, dus ik weet niet of ik de kvv gekookt kan blijven geven op lang termijn maar met die gemalen botjes erin weet ik niet of dit goed blijft gaan.
Ik weet dat ook niet. We weten dat gekookt bot moeilijker verteert en ik weet niet hoe het met de opneembaarheid van het calcium zit. Ik heb het best lang gekookt gevoerd en heb nooit enige problemen ervan gezien. Zowel niet met de verteerbaarheid als de opneembaarheid. Maar het is er gewoon niet voor gemaakt en ik zou dit dus ook niet blijvend doen/geven.
Ik heb dus in de tussentijd voorgekookt vlees geprobeerd in een blikje (de pure versies zonder enige toevoegingen) en ik heb hier dan zelf groenten en een beetje eierschaalpoeder bijgedaan, dit ging in het begin ook redelijk maar nu dus niet meer.. hij heeft weer veel last van een borrelbuikje en er zit nu ook weer slijm in zij ontlasting. Ik ben verschillende merken en soorten vlees aan het proberen dus misschien dat ik gewoon even de juiste moet vinden waar hij het goed op doet maar zit er aan te denken om hem voor nu weer over te zetten op butternutbox totdat de boel weer een beetje rustig is.. ik weet het niet :-\
Ja, Butternut. Jij vindt er ook vast ingredienten in zitten waarvan je denkt "wat moet mijn hond ermee?". Maar wat nou als ie het er goed op doet?
Ik dacht dat de structuur misschien ook een invloed heeft want het merk wat ik nu geef heeft een iets hardere structuur en zelf gekookt vlees ook (zeker kip en kalkoen vlees) terwijl dat Butternutbox een hele zachte structuur heeft, mossels en eieren kan hij dan ook goed verdragen, maar botjes en gedroogde voertjes ook dus dat snap ik dan weer niet.
Deze snap ik niet. Schrijf je nou dat hij wel of niet tegen die zachte structuur kan? Butternutbox gaat dat nou wel of niet goed?

Er zijn trouwens veel meer gestoomde merken. Dit is een aardige lijst:
https://www.bigdog.nl/product-categorie ... 8NEALw_wcB
Ook hebben die druppels niets gedaan, echt balen.
Help me even, welke druppels bedoel je?
Ik heb afgelopen weken wat toegevoegd om te proberen, en wou even vragen of je misschien weet of 1 van die dingen een probleem kunnen zijn:
-Borage olie, een halve thee lepel.
-Slippery elm (heb dit eerder geprobeerd maar nu had ik gelezen dat het beste is om te koken totdat er een slijmerig papje ontstaat en dit tussen de maaltijden door geven, lijkt me sterk dat dit nu het probleem is maar goed),
-en een mespuntje colostrum. Heb hier veel positieve dingen over gehoord dus dacht het even te proberen, maar misschien dat ik dit weer even weg kan laten?
Alle 3 kunnen ze problemen geven. Dus ik zou ze nu 1 voor 1 weg gaan laten. Ga je ze alle 3 schrappen en het gaat beter: weet je nog niks. Ik verwacht het minst problemen van Colostrum trouwens. Ja, tenzij je hond een lactose intolerantie heeft (hoewel de hoeveelheid lactose erg laag is hoor dus ik blijf erbij, daarvan verwacht ik het minst problemen).
De roodheid in z'n liesjes zijn wel bijgetrokken en ondertussen zijn de korstjes ook genezen op z'n onderbuik, dus de kamille/calendula/appelazijn spray helpt dan toch wel een beetje, alleen nu is het de zijkant van z'n buikje en rug dat nog rood ziet met veel schilfertjes.

Ik heb veel op Dr Katie haar YouTube kanaal gekeken en gisteren nog naar een masterclass geluisterd
het schijnt dat ze nu een soort programma heeft gemaakt, een soort van cursus waar ze je vanalles leert over leaky gut. Het kost wel bijna 200 euro. Ik weet niet of ik dit moet doen want ze is soms behoorlijk tegenstrijdig. Aan de ene kant zegt ze dat je niet teveel moet proberen en eerst moet testen (en dan noemt ze testen die heel duur duur zijn of niet beschikbaar zijn in Nederland,) maar ze zegt ook dat als je de testen niet kunt doen ook verder kan, dan kun je de voeding aanpassen naar zo natuurlijk mogelijk en de volgende supplementen geven.. en dan heeft ze het weer over een hele hoop natuurlijke middeltjes die ik grotendeels al heb geprobeerd. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar dat online programma maar het is echt veel geld en of ik er nu wat aan ga hebben is dan nog maar de vraag.
Katie is goed. Maar ik weet inmiddels wel dat ze via haar video's net niet goed genoeg helpt. Want haar verdienmodel is dat je mee doet aan het blueprint program en dat kost €5000. En of je wat aan de leaky gut cursus gaat hebben, ja ik durf dat met de beste wil van de wereld niet te zeggen :-\

Ik vind testen ook soms heel waardevol. En soms heel waardeloos. Ik heb voor een vermogen de Nutriscan test gedaan van Dr. Jean Dodds. Ik zou zeggen "bespaar je de moeite". Er kwam bij Sjoerd uit dat hij intolerant is voor quinoa. Dat heeft die jongen echt nog nooit gegeten van zijn leven. Ik heb daarover een vraag gesteld aan het team van Nutriscan en ik zit nog op antwoord te wachten. Er kwam uit dat hij geen reactie heeft op kalkoen en rund (en nog meer diersoorten). Als ik hem dat geef is ie dezelfde nacht nog ziek. Er kwam ook uit dat hij niet tegen kip, konijn en hert kan (nou ja, niet tegen kan - in zeer lichte mate, hij scoort op niks in het rood). Als ik hem een van die 3 diersoorten geef is er niks aan de hand. Dus ja leuk. En toen? Ik heb ook de AnimalBiome test gedaan. Dus ik wist dat Sjoerd teveel Clostridium perfringens in zijn darmen had. En verder een paar bacteriesoorten niet je wel graag wilt zien. Dus ik moest hem op de S. Boulardii zetten (die van hun en daar zit FOS in en daar kan hij niet goed tegen...) en poeppillen. Ik moet zeggen dat die poeppillen echt wel wat gedaan hebben. Maar ja, die kun je dus niet meer bestellen vanuit Nederland (en ook niet vanuit Duitsland ). Dus daar heb je dan nu ook niks meer aan. Dus testen. Ja leuk. Zij doet een hair mineral analysis test. Zal misschien best goed werken, ik heb er geen ervaring mee. Dus ja, ik weet niet of je daar ook niet dood gaat lopen. Veel hulp en steun hoef je daar niet te verwachten, je krijgt dat pas bij het blueprint program.

Dus, even terugkomend op nu op de situatie. Heb je ook al eens geprobeerd om langere tijd zelf voor hem te koken? Heel simpel, vlees, orgaanvlees, groenten (makkelijke groenten zoals andijvie, witlof, courgette, spinazie) en een calcium preparaat? En anders moet je een kant en klare voeding zoeken waar je hond het dan het best op doet.

En dan even stoppen met toevoegingen (1 voor 1).

En dan misschien toch eens de hulp in gaan roepen van iemand als Caspar Broekman voor de huidjeuk. Ik vind Caspar op gebied van darmen geen specialist maar op gebied van huid vind ik hem heel goed. En verder ja, Katie heeft het niet voor niets over een "supplement graveyard". Het blijft zoeken naar dingen waar je hond goed op reageert. En ik snap ook wel dat je dat in de juiste volgorde moet doen. Dus eigenlijk eerst die darmen van de lekkage afhelpen. Maar dat gaat je niks brengen als de detox pathways niet goed werken. Dus misschien moet je eerst eens beginnen met je hond te detoxen. Daar heeft Katie ook meerdere youtubes voor gemaakt, misschien moet je daar eens naar kijken.
Door Lisa green
#3474459
Ja, Butternut. Jij vindt er ook vast ingredienten in zitten waarvan je denkt "wat moet mijn hond ermee?". Maar wat nou als ie het er goed op doet?
Tjah, ideaal is het niet nee, maar in ieder geval worden z'n darmen er rustiger van. Ik sta er alleen echt niet achter omdat ik ook weer bang ben dat er ingrediënten inzitten die ervoor zorgen dat z'n allergieën elk jaar alsnog erger worden.
Deze snap ik niet. Schrijf je nou dat hij wel of niet tegen die zachte structuur kan? Butternutbox gaat dat nou wel of niet goed?

Butternutbox gaat redelijk goed ja, zelf koken is een ramp, daar gaat meneer echt bloed van poepen. Dus denk dan dat dit te maken heeft met de structuur ofzo.
Help me even, welke druppels bedoel je?
Die anti jeuk/allergie druppels van Puur.
Ik vind testen ook soms heel waardevol. En soms heel waardeloos. Ik heb voor een vermogen de Nutriscan test gedaan van Dr. Jean Dodds. Ik zou zeggen "bespaar je de moeite". Er kwam bij Sjoerd uit dat hij intolerant is voor quinoa. Dat heeft die jongen echt nog nooit gegeten van zijn leven. Ik heb daarover een vraag gesteld aan het team van Nutriscan en ik zit nog op antwoord te wachten. Er kwam uit dat hij geen reactie heeft op kalkoen en rund (en nog meer diersoorten). Als ik hem dat geef is ie dezelfde nacht nog ziek. Er kwam ook uit dat hij niet tegen kip, konijn en hert kan (nou ja, niet tegen kan - in zeer lichte mate, hij scoort op niks in het rood). Als ik hem een van die 3 diersoorten geef is er niks aan de hand. Dus ja leuk.
Dat is balen dan zeg, zo heb ik een keer een bioresonatie test laten doen, kwam ook zoiets uit intolerant voor bepaalde diersoorten die ik hem nog nooit heb gegeven zoals parelhoen etc.
En toen? Ik heb ook de AnimalBiome test gedaan. Dus ik wist dat Sjoerd teveel Clostridium perfringens in zijn darmen had. En verder een paar bacteriesoorten niet je wel graag wilt zien. Dus ik moest hem op de S. Boulardii zetten (die van hun en daar zit FOS in en daar kan hij niet goed tegen..) en poeppillen. Ik moet zeggen dat die poeppillen echt wel wat gedaan hebben. Maar ja, die kun je dus niet meer bestellen vanuit Nederland (en ook niet vanuit Duitsland ). Dus daar heb je dan nu ook niks meer aan. Dus testen. Ja leuk. Zij doet een hair mineral analysis test. Zal misschien best goed werken, ik heb er geen ervaring mee. Dus ja, ik weet niet of je daar ook niet dood gaat lopen. Veel hulp en steun hoef je daar niet te verwachten, je krijgt dat pas bij het blueprint program.
Ben indd ook bang dat ik in dat programma vast komt te lopen en dan moet ik weer verder alleen aan lopen modderen..

Vraag me ook af of zo'n htma test zin heeft, ik heb die voor mezelf ook eens geprobeerd en kwam uit dat ik mineralen tekort had, maar dit kwam dus weer door bijnieruitputting en dat kwam weer door chronische stress. Daar heb je dan ook weer geen supplementen voor (ookal heeft dat bedrijf me dat wel proberen aan te smeren) en extra minerale ln innemen werkte ook niet want m'n lijf nam het niet op. Dus denk dat dit bij m'n hondje ook zo gaat zijn. Denk dat ik er wel vanuit kan gaan dat hij bepaalde tekorten heeft ivm z'n leaky gut en bepaalde toxins. Maar dan zit ik nog met hetzelfde probleem.
Dus, even terugkomend op nu op de situatie. Heb je ook al eens geprobeerd om langere tijd zelf voor hem te koken? Heel simpel, vlees, orgaanvlees, groenten (makkelijke groenten zoals andijvie, witlof, courgette, spinazie) en een calcium preparaat? En anders moet je een kant en klare voeding zoeken waar je hond het dan het best op doet.
Heb gisteren avond een ander merk en soort gegeven (puur, wild met niets anders erin, dus klein beetje eierschaalpoeder erbij gedaan) en borage olie weggelaten vandaag en gerommel is afgenomen, dus ga dat een paar dagen proberen, anders toch maar weer die butternutzooi voor een tijdje :(
En dan misschien toch eens de hulp in gaan roepen van iemand als Caspar Broekman voor de huidjeuk. Ik vind Caspar op gebied van darmen geen specialist maar op gebied van huid vind ik hem heel goed. En verder ja, Katie heeft het niet voor niets over een "supplement graveyard". Het blijft zoeken naar dingen waar je hond goed op reageert. En ik snap ook wel dat je dat in de juiste volgorde moet doen. Dus eigenlijk eerst die darmen van de lekkage afhelpen. Maar dat gaat je niks brengen als de detox pathways niet goed werken. Dus misschien moet je eerst eens beginnen met je hond te detoxen. Daar heeft Katie ook meerdere youtubes voor gemaakt, misschien moet je daar eens naar kijken.
Zal Caspar Broekman een contacteren maar nu moet ik eerst weer even sparen want financieel geeft dit gedoe ook nogal een knauw.

En ik moet me hier nog even verder in verdiepen, maar over dat detoxen.. ik heb Dr Katie horen zeggen in die masterclass dat detoxen niet gaat als er tekorten zijn, en bij een leaky gut zijn er vaak tekorten, maar z'n leaky gut zorgt dan ook weer dat die toxides in z'n systeem komt. Wat is jouw gedachten hierover?

Dat vind ik nu juist het moeilijke hieraan, dat ik niet goed weet waar de beginnen, zoals dat hij IBS krijgt van stress, maar als hij last heeft van z'n darmen krijgt hij ook weer meer stress ( brain gut axis ofzoiets?) Dus dan moet ik maar net de juiste voeding en supplementen inzetten die zowel voor stress en IBS aanslaat maar als het niet aanslaat waar ligt het dan aan.

Sorry voor m'n geratel, dit is zo mega frustrerend.
Door Lizzy
#3474467
Lisa green schreef: ma 26 aug 2024, 13:07 Tjah, ideaal is het niet nee, maar in ieder geval worden z'n darmen er rustiger van. Ik sta er alleen echt niet achter omdat ik ook weer bang ben dat er ingrediënten inzitten die ervoor zorgen dat z'n allergieën elk jaar alsnog erger worden.
Ja maar dat laatste kan bij ieder voer gebeuren. Ik zou denken dat je zoveel mogelijk moet afwisselen (als dat kan) in diersoorten. En als zijn buik op dit voer rustig is.... Nou, dat is veel waard.
Butternutbox gaat redelijk goed ja, zelf koken is een ramp, daar gaat meneer echt bloed van poepen. Dus denk dan dat dit te maken heeft met de structuur ofzo.
Ah, bedoelde je het zo. Nou ja, zoals ik al eerder aangaf, er zijn nog best meer goede voedingen die gestoomd of gekookt zijn, dus misschien kun je ook daar mee proberen af te wisselen.
Die anti jeuk/allergie druppels van Puur.
Ah die. Tegen de vlooienallergie. Dat is echt super jammer....
Dat is balen dan zeg, zo heb ik een keer een bioresonatie test laten doen, kwam ook zoiets uit intolerant voor bepaalde diersoorten die ik hem nog nooit heb gegeven zoals parelhoen etc.
Ja nou, dat is toch raar...??
Ben indd ook bang dat ik in dat programma vast komt te lopen en dan moet ik weer verder alleen aan lopen modderen..
Ja, dat zou wel heel vervelend zijn want dan ben je wel €200 armer. Ik weet het niet he, misschien is het gewoon wel fantastisch :-\
Vraag me ook af of zo'n htma test zin heeft, ik heb die voor mezelf ook eens geprobeerd en kwam uit dat ik mineralen tekort had, maar dit kwam dus weer door bijnieruitputting en dat kwam weer door chronische stress. Daar heb je dan ook weer geen supplementen voor (ookal heeft dat bedrijf me dat wel proberen aan te smeren) en extra minerale ln innemen werkte ook niet want m'n lijf nam het niet op. Dus denk dat dit bij m'n hondje ook zo gaat zijn. Denk dat ik er wel vanuit kan gaan dat hij bepaalde tekorten heeft ivm z'n leaky gut en bepaalde toxins. Maar dan zit ik nog met hetzelfde probleem.
Ja, die kans heb je wel. En ik ben ook met je eens dat het wel aannemelijk is dat hij bepaalde tekorten heeft en leaky gut en waarschijnlijk toxines.
Heb gisteren avond een ander merk en soort gegeven (puur, wild met niets anders erin, dus klein beetje eierschaalpoeder erbij gedaan) en borage olie weggelaten vandaag en gerommel is afgenomen, dus ga dat een paar dagen proberen, anders toch maar weer die butternutzooi voor een tijdje :(
OK. Ben benieuwd.
Zal Caspar Broekman een contacteren maar nu moet ik eerst weer even sparen want financieel geeft dit gedoe ook nogal een knauw.

En ik moet me hier nog even verder in verdiepen, maar over dat detoxen.. ik heb Dr Katie horen zeggen in die masterclass dat detoxen niet gaat als er tekorten zijn, en bij een leaky gut zijn er vaak tekorten, maar z'n leaky gut zorgt dan ook weer dat die toxides in z'n systeem komt. Wat is jouw gedachten hierover?
Ik weet het niet. Ik geloof daar niet in, dat je niet kunt detoxen bij tekorten. En ik geloof ook niet dat leaky gut heel goed geneest als er sprake is van toxines. Ik heb haar dat niet horen zeggen maar misshcien net een joetjoep die ik niet heb geluisterd. Weet je nog welke het was? En detoxen met Zeoliet? En dan heel langzaam opbouwen?
Dat vind ik nu juist het moeilijke hieraan, dat ik niet goed weet waar de beginnen, zoals dat hij IBS krijgt van stress, maar als hij last heeft van z'n darmen krijgt hij ook weer meer stress ( brain gut axis ofzoiets?) Dus dan moet ik maar net de juiste voeding en supplementen inzetten die zowel voor stress en IBS aanslaat maar als het niet aanslaat waar ligt het dan aan.

Sorry voor m'n geratel, dit is zo mega frustrerend.
Ja nee, ik begrijp PRECIES hoe gefrustreerd je bent en dat je hierdoor ook niet weet waar je moet beginnen. Ik weet dat ook niet, in alle eerlijkheid niet. Ik denk zelf dat als de spijsvertering goed werkt je hond vanzelf ook beter met stress om kan gaan, dat beer kan handelen. Dus ik zou toch in zetten op rust in de tent door voeding en iets te zoeken waar je zijn darmen mee kalmeert. En ik weet eerlijk gezegd ook niet precies met wat je dat kunt bereiken.... Bottenbouillon heb je al geprobeerd? Kefir van rauwe melk...? En misschien toch eens kijken naar Zeoliet? Volgens mij kun je daar twee vliegen in één klap mee slaan?
Door Lisa green
#3474558
Bedankt voor je reactie weer Lizzy, word enorm gewaardeerd.
Ik weet het niet. Ik geloof daar niet in, dat je niet kunt detoxen bij tekorten. En ik geloof ook niet dat leaky gut heel goed geneest als er sprake is van toxines. Ik heb haar dat niet horen zeggen maar misshcien net een joetjoep die ik niet heb geluisterd. Weet je nog welke het was? En detoxen met Zeoliet? En dan heel langzaam opbouwen?
Dat was die masterclass ( rond 1:08:35) Daar laat ze zien wat de eerste stappen van het detoxen is, welke nutriënten dat er nodig is voor die eerste stappen. Ben wat bezorgd dat er misschien tekorten zijn in die groep en dat hij dan niet kan detoxen, maar wellicht dat ik alweer beren op de weg zie die er niet zijn.
Ja nee, ik begrijp PRECIES hoe gefrustreerd je bent en dat je hierdoor ook niet weet waar je moet beginnen. Ik weet dat ook niet, in alle eerlijkheid niet. Ik denk zelf dat als de spijsvertering goed werkt je hond vanzelf ook beter met stress om kan gaan, dat beer kan handelen. Dus ik zou toch in zetten op rust in de tent door voeding en iets te zoeken waar je zijn darmen mee kalmeert. En ik weet eerlijk gezegd ook niet precies met wat je dat kunt bereiken.... Bottenbouillon heb je al geprobeerd? Kefir van rauwe melk...? En misschien toch eens kijken naar Zeoliet? Volgens mij kun je daar twee vliegen in één klap mee slaan?
Ik heb bottenbouillon een korte tijd geprobeerd, maar het zelf maken werd me teveel. Ik heb wel supplementen gevonden van 100%bottenbouillon ( want in de meeste bottenbouillon in een potje zit uit). Maar ik weer niet hoe effectief het gaat zijn uit een pilletje.

Biologische rauwe geitenkeifir krijgt hij een paar keer in de week, heb dit wel ingevroren in ijsblokjes en dan krijgt hij zo'n klein ijsblokje. Ik weet dan ook weer niet of door het invriezen de goeie werking verloren gaat maar hij vind het gewoon superlekker. Misschien kan ik dit dagelijks gaan geven?

Zeoliet besteld en net in huis, ga dan met de helft van de dosering beginnen. Heb even gegoogled en het schijnt dus dat het niet alleen een detoxifier is maar dat het ook de t cellen omhoog klikt dus goed voor het immuunsysteem, is anti vital en dat het ook helpt voor leaky gut:

In a randomized, double-blinded, placebo controlled trial, 52 endurance trained men and women ages 20–50 years old were placed on a regimen of zeolite for 12 weeks. The conclusion showed beneficial effects on the integrity of the intestinal wall indicated by decreased concentrations of zonulin, a protein that increases the permeability of tight junctions between cells of the wall of the digestive tract, otherwise known as “leaky gut.”

Ik heb ook een soortgelijke studie met honden met dezelfde resultaten.
Echt heel interessant en klinkt ook wel veelbelovend.

Probeer niet weer al te hoopvol te zijn maar hoop toch echt dat dit een beetje aan gaat slaan.

Dr Katie heeft het ook vaak over fulvine en huminezuur, nou heeft m'n hondje al een aantal maanden veendrenkstof gehad (is net op) waar huminezuur ook inzit, denk je dat het zin heeft om ook fulvinezuur in te zetten? met de tijd dan.. want wil weer niet teveel tegelijkertijd gaan geven.

En wellicht asperges geven voor de glutathion?
Ik heb ook nog wat paardebloem liggen, misschien daar wat van toevoegen aan de kamille/calendula infusie? Of denk je dat dit teveel gaat zijn?

Ik weet dat dit moeilijk in te schatten is maar wil weel heel voorzichtig zijn en z'n systeem ook niet gaan overbelasten met vanalles.
Laatst gewijzigd door Lisa green op wo 28 aug 2024, 14:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lisa green
#3474559
Wat dacht je trouwens van deze: https://pureinstinct.nl/product/gekookt ... -500-gram/
Zitten wel granen en andere koolhydraten in, plus de bijgevoegde mineralen waar ik nooit zo'n fan van ben, maar het ziet er wel uit dat het een zachtere structuur is dan het vlees uit blik wat ik heb geprobeerd plus dat er in ieder geval geen bonen of andere peulvruchten inzitten zoals in de Butternut. Ik heb ook bottenbouillon gevonden op hun website.

Het valt me op dat het in de vriezer bewaard moet worden net als bij Butternutbox, dus misschien dat dit verser is dan de blikken en rollen bewaarvlees die ik nu heb geprobeerd.

Wat denk jij?

Mijn excuses voor de vele vragen, ik begrijp dat dit allemaal wat moeilijk in te schatten is en dat het een trail and error situatie is, maar wil me wel behoeden om fouten te maken, plus dat ik me er nogal alleen in voel zegmaar..

Zit eraan te denken dat als het dit jaar niet wat opknapt toch naar iemand op zoek te gaan, maar dit zal wel moeten wachten tot volgend jaar Mei ivm financien. Ik heb daar niet echt veel vertrouwen in maar wil het op zich nog wel een laatste keer proberen. Misschien iemand die op is geleid door Kelly Cogen ofzo.
Door Lizzy
#3474563
Lisa green schreef: wo 28 aug 2024, 13:48 Bedankt voor je reactie weer Lizzy, word enorm gewaardeerd.



Dat was die masterclass ( rond 1:08:35) Daar laat ze zien wat de eerste stappen van het detoxen is, welke nutriënten dat er nodig is voor die eerste stappen. Ben wat bezorgd dat er misschien tekorten zijn in die groep en dat hij dan niet kan detoxen, maar wellicht dat ik alweer beren op de weg zie die er niet zijn.
Ja OK, ik herinner het me weer, dank je voor de link/en waar ik moet zijn. Ik vind het lastig. Weet je, je moet ergens beginnen op een gegeven moment. En een hond met leaky gut: neemt ook niet genoeg voedingsstoffen op. Dus die moet je eerst repareren. En wat nou als die niet te repareren valt doordat de hond teveel toxines heeft (want ze roept ook vaak "je hebt alles al geprobeerd maar je loopt vast, denk dan aan detoxen"). Ja, dan is het cirkeltje weer rond. En dan vind ik het een groot bezwaar dat ze zo lastig te contacten is. Ja, wel als je eerst €5000 neertelt.
Ik heb bottenbouillon een korte tijd geprobeerd, maar het zelf maken werd me teveel. Ik heb wel supplementen gevonden van 100%bottenbouillon ( want in de meeste bottenbouillon in een potje zit uit). Maar ik weer niet hoe effectief het gaat zijn uit een pilletje.
Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. Het is nu uitverkocht maar denk je dat je zoiets zou kunnen bestellen?
https://zorgnatuur.nl/vlees/bone-broth- ... KQQAvD_BwE

Het nadeel is wel dat de botten lang zijn gekookt en dus histamine rijk zijn. Voor een gevoelige hond misschien ook niet ideaal, dan zou je de botten niet langer dan 4 a 8 uur op willen zetten (rund). Kip geldt 3 uur voor.
Biologische rauwe geitenkeifir krijgt hij een paar keer in de week, heb dit wel ingevroren in ijsblokjes en dan krijgt hij zo'n klein ijsblokje. Ik weet dan ook weer niet of door het invriezen de goeie werking verloren gaat maar hij vind het gewoon superlekker. Misschien kan ik dit dagelijks gaan geven?
Ik denk dat dat wel meevalt. Je kunt kefirkorrels zelfs invriezen. Ik denk dat je dat best 5 of 6 keer per week kunt geven. Ik zou het gevoelsmatig ook 1 dag niet geven.
Zeoliet besteld en net in huis, ga dan met de helft van de dosering beginnen. Heb even gegoogled en het schijnt dus dat het niet alleen een detoxifier is maar dat het ook de t cellen omhoog klikt dus goed voor het immuunsysteem, is anti vital en dat het ook helpt voor leaky gut:

In a randomized, double-blinded, placebo controlled trial, 52 endurance trained men and women ages 20–50 years old were placed on a regimen of zeolite for 12 weeks. The conclusion showed beneficial effects on the integrity of the intestinal wall indicated by decreased concentrations of zonulin, a protein that increases the permeability of tight junctions between cells of the wall of the digestive tract, otherwise known as “leaky gut.”

Ik heb ook een soortgelijke studie met honden met dezelfde resultaten.
Echt heel interessant en klinkt ook wel veelbelovend.

Probeer niet weer al te hoopvol te zijn maar hoop toch echt dat dit een beetje aan gaat slaan.
Nou, ik wilde je ook geen hoop geven maar ik vond het ook hoopvol klinken.
Dr Katie heeft het ook vaak over fulvine en huminezuur, nou heeft m'n hondje al een aantal maanden veendrenkstof gehad (is net op) waar huminezuur ook inzit, denk je dat het zin heeft om ook fulvinezuur in te zetten? met de tijd dan.. want wil weer niet teveel tegelijkertijd gaan geven.
Ja, ik weet het. Ze heeft het dan over Ion. Maar volgens mij berekening zou er in veendrenkstof evenveel humine en fulvinezuur moeten zitten en sorry dat ik het zeg maar dat hielp mijn Sjoerd geen moer. Ik begin er niet meer aan.
En wellicht asperges geven voor de glutathion?
Ik heb ook nog wat paardebloem liggen, misschien daar wat van toevoegen aan de kamille/calendula infusie? Of denk je dat dit teveel gaat zijn?
Bij Sjoerd gaat een klein beetje asperges goed. Ik denk zelf dat je het beste met deze dingen af kunt wisselen. Dus 1 dag asperges, dag erop paardenbloem(wortel), de dag daarop kamille en dat bijv. 2 dagen en dan weer opnieuw beginnen. Dus niet alle dingen tegelijkertijd.
Ik weet dat dit moeilijk in te schatten is maar wil weel heel voorzichtig zijn en z'n systeem ook niet gaan overbelasten met vanalles.
Juist. Dit dus.

En terwijl je nu de Zeoliet geeft: moet je misschien niet daarnaast nog iets geven. Want als er reactie komt: dan weet je niet waar het van is....

Lastig he. Ik leef erg met je mee.
Door Lisa green
#3474734
Ja OK, ik herinner het me weer, dank je voor de link/en waar ik moet zijn. Ik vind het lastig. Weet je, je moet ergens beginnen op een gegeven moment. En een hond met leaky gut: neemt ook niet genoeg voedingsstoffen op. Dus die moet je eerst repareren. En wat nou als die niet te repareren valt doordat de hond teveel toxines heeft (want ze roept ook vaak "je hebt alles al geprobeerd maar je loopt vast, denk dan aan detoxen"). Ja, dan is het cirkeltje weer rond. En dan vind ik het een groot bezwaar dat ze zo lastig te contacten is. Ja, wel als je eerst €5000 neertelt.
Ja precies, dat dus. Als alles zo verbonden is met elkaar is het moeilijk heel gericht te werk te gaan omdat het allemaal invloed heeft op elkaar, dan zou ik toch alles tegelijkertijd moeten ondersteunen. Ze heeft het dan over "the root problem" maar hoe ik daar achter moet komen?
Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. Het is nu uitverkocht maar denk je dat je zoiets zou kunnen bestellen?
https://zorgnatuur.nl/vlees/bone-broth- ... KQQAvD_BwE

Het nadeel is wel dat de botten lang zijn gekookt en dus histamine rijk zijn. Voor een gevoelige hond misschien ook niet ideaal, dan zou je de botten niet langer dan 4 a 8 uur op willen zetten (rund). Kip geldt 3 uur voor.
Ik heb eergisteren een paar rollen besteld van pure instinct. Niet echt ideaal maar omdat er geen koolzaadolie of peulvruchten inzit denk ik dat het toch iets beter is dan dogchef en butternutbox. M'n hondje reageerd redelijk goed (ook niet denderend) op de wild variant uit blik, dus die maak ik even op. Ik vraag me alleen af ofdat hij beter op butternutbox reageerd omdat deze in de vriezer moet, en dat bewaarvlees in blik en worst niet. Misschien dat dit ook wat verschil maakt met de verteerbaarheid? Ik heb ook gelijk bottenbouillon mee besteld en deze in halve ijsblokjes ingevroren, kan ik af en toe een klein beetje proberen.
Ik denk dat dat wel meevalt. Je kunt kefirkorrels zelfs invriezen. Ik denk dat je dat best 5 of 6 keer per week kunt geven. Ik zou het gevoelsmatig ook 1 dag niet geven.
Ah dat wist ik niet, ga ik doen.
Ja, ik weet het. Ze heeft het dan over Ion. Maar volgens mij berekening zou er in veendrenkstof evenveel humine en fulvinezuur moeten zitten en sorry dat ik het zeg maar dat hielp mijn Sjoerd geen moer. Ik begin er niet meer aan.
Ik heb ook niet echt een verschil gemerkt, maar heb de helft van de dosering gegeven, misschien dat het wel wat gaat doen als ik hem wat meer geef maar wil even wachten tot ik weer nieuwe bestel.
Bij Sjoerd gaat een klein beetje asperges goed. Ik denk zelf dat je het beste met deze dingen af kunt wisselen. Dus 1 dag asperges, dag erop paardenbloem(wortel), de dag daarop kamille en dat bijv. 2 dagen en dan weer opnieuw beginnen. Dus niet alle dingen tegelijkertijd.
Dat klinkt goed, ga ik zeker proberen.
En terwijl je nu de Zeoliet geeft: moet je misschien niet daarnaast nog iets geven. Want als er reactie komt: dan weet je niet waar het van is....
denk dat het verstandig is dat ik het even laat voor wat het is indd en niet nog meer erbij ga doen, alleen de dingen waarvan ik zeker weer dat goed gaat (zoals de kamille infusie). Zat eraan te denken om een logboek bij te houden want kan me ook niet meer herinneren welke voeding nou beter ging en welke niet met al die verschillende merken, niet zo slim dat ik daar nog niet eerder aan heb gedacht..
Lastig he. Ik leef erg met je mee.
Dank je wel, je hulp en ideeën worden erg gewaardeerd, het is zo'n chaotische eenzame zoektocht.
Door Lisa green
#3475241
Hey Lizzy, weet jij misschien hoe lang het duurt voordat die zeoliet gaat werken want gebruik het nu vanaf 28 augustus 2 1/2 week dus, en merk nog niets..
Door Lizzy
#3475251
Lisa green schreef: zo 15 sep 2024, 17:09 Hey Lizzy, weet jij misschien hoe lang het duurt voordat die zeoliet gaat werken want gebruik het nu vanaf 28 augustus 2 1/2 week dus, en merk nog niets..
Geen idee, eerlijk gezegd. Ik zou denken vrij snel. 2,5 week lijkt me genoeg om in ieder geval IETS te merken? Maar gewoon nul verschil?
Door Lizzy
#3475255
Lisa green schreef: zo 15 sep 2024, 20:23 Nul verschil... :'(
Shit.... Als je het zo leest zou je echt denken dat het goed paste bij de klachten van jouw hond :-\. Maar in bovenstaande stukje (Engelse tekst) hebben ze het wel over 12 weken! Misschien toch langer geduld hebben?
Door Lizzy
#3475262
Lisa green schreef: wo 28 aug 2024, 13:48 Bedankt voor je reactie weer Lizzy, word enorm gewaardeerd.



Dat was die masterclass ( rond 1:08:35) Daar laat ze zien wat de eerste stappen van het detoxen is, welke nutriënten dat er nodig is voor die eerste stappen. Ben wat bezorgd dat er misschien tekorten zijn in die groep en dat hij dan niet kan detoxen, maar wellicht dat ik alweer beren op de weg zie die er niet zijn.



Ik heb bottenbouillon een korte tijd geprobeerd, maar het zelf maken werd me teveel. Ik heb wel supplementen gevonden van 100%bottenbouillon ( want in de meeste bottenbouillon in een potje zit uit). Maar ik weer niet hoe effectief het gaat zijn uit een pilletje.

Biologische rauwe geitenkeifir krijgt hij een paar keer in de week, heb dit wel ingevroren in ijsblokjes en dan krijgt hij zo'n klein ijsblokje. Ik weet dan ook weer niet of door het invriezen de goeie werking verloren gaat maar hij vind het gewoon superlekker. Misschien kan ik dit dagelijks gaan geven?

Zeoliet besteld en net in huis, ga dan met de helft van de dosering beginnen. Heb even gegoogled en het schijnt dus dat het niet alleen een detoxifier is maar dat het ook de t cellen omhoog klikt dus goed voor het immuunsysteem, is anti vital en dat het ook helpt voor leaky gut:

In a randomized, double-blinded, placebo controlled trial, 52 endurance trained men and women ages 20–50 years old were placed on a regimen of zeolite for 12 weeks. The conclusion showed beneficial effects on the integrity of the intestinal wall indicated by decreased concentrations of zonulin, a protein that increases the permeability of tight junctions between cells of the wall of the digestive tract, otherwise known as “leaky gut.”

Ik heb ook een soortgelijke studie met honden met dezelfde resultaten.
Echt heel interessant en klinkt ook wel veelbelovend.

Probeer niet weer al te hoopvol te zijn maar hoop toch echt dat dit een beetje aan gaat slaan.

Dr Katie heeft het ook vaak over fulvine en huminezuur, nou heeft m'n hondje al een aantal maanden veendrenkstof gehad (is net op) waar huminezuur ook inzit, denk je dat het zin heeft om ook fulvinezuur in te zetten? met de tijd dan.. want wil weer niet teveel tegelijkertijd gaan geven.

En wellicht asperges geven voor de glutathion?
Ik heb ook nog wat paardebloem liggen, misschien daar wat van toevoegen aan de kamille/calendula infusie? Of denk je dat dit teveel gaat zijn?

Ik weet dat dit moeilijk in te schatten is maar wil weel heel voorzichtig zijn en z'n systeem ook niet gaan overbelasten met vanalles.
Het gaat om deze vetgedrukte tekst.
Door Lisa green
#3475859
Hey, even een update, het gaat niet zo goed :( dus ik weet niet zo goed meer wat ik nu moet doen.

Qua huid blijft het een beetje hetzelfde, maar qua darmen gaat het niet de goeien kant op. Z'n darmen worden steeds onrustiger en hij kan steeds minder verdragen. Zelfs z'n botjes kan hij niet meer verdragen (kippenvoetje of konijnenoortje etc) dan gaat hij aan de dunne.

Ik heb hem een tijdje terug weer op butternutbox gezet maar hij kan nu alleen nog maar de kip en kalkoen het beste verdragen, ook de vis rol van Ritzenberger gaat redelijk, maar moet komende dagen even zien of dit zo blijft.

Op zich is z'n ontlasting niet overdreven dun of te hard, of dat hij 6x op een wandeling moet peopen, maar er zit weer wat slijm bij, de structuur en kleur is ook niet wat het moet zijn en voornamelijk ontzettend veel gerommel weer, plus dat hij weer heel veel gras aan het eten is.

Ik zat er dus aan te denken om met bijna alle supplementen te stoppen behalve degene die ik eerst gebruikte voordat het slechter ging, en dan alleen de kip, kalkoen en evt de vis rol geven als hij dit blijft verdrag en dit even geven voor een aantal weken tot een maand?

Als aanvulling groenten met pompoen als basis, en de 2de maal alfalfa.
Dan als supplementen:

- 1 capsule omega 3 (heb opgehoogd naar 2 maar misschien word dit te vetting voor hem?)
- psylliumvezels.

En dan misschien als uitzondering op de regel toch de verteringsenzymen erbij en de kamille met Calendula thee, kan me namelijk niet indenken dat dit nu hetgene is dat problemen geeft.

Denk dat het andere vlees de boosdoener is en dat het toch te zwaar verteerbaar is geweest voor hem, dat dit hem nog meer uit balans heeft gebracht.

Ik weet dat afwisseling nu juist het beste is want heb gelezen dat honden met een leaky gut snel intolleranties krijgen.

Wat denk jij Lizzy? Denk je dat ik hier goed aan doe? Ik zat sowieso te denken om toch maar een extra hulp in te schakelen en dacht aan Kelly Cogen? Ik volg haar op Facebook en volgens mij heeft ze er wel verstand van, maar ja.. dan word het 1 van haar studenten omdat ze zelf geen consulten meer doet en het duurt nog wel een tijdje voordat ik dit financieel kan bekostigen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door