Lisa green schreef: ↑zo 25 aug 2024, 17:56 Even een update en wat vragen, hoop dat je dit nog leestIk weet dat ook niet. We weten dat gekookt bot moeilijker verteert en ik weet niet hoe het met de opneembaarheid van het calcium zit. Ik heb het best lang gekookt gevoerd en heb nooit enige problemen ervan gezien. Zowel niet met de verteerbaarheid als de opneembaarheid. Maar het is er gewoon niet voor gemaakt en ik zou dit dus ook niet blijvend doen/geven.is wel even een lap tekst, sorry.
Ik heb gekookte kvv geprobeerd en dit ging redelijk, maar zodra ik er ook maar een beetje rauw bij deed ging het mis, dus ik weet niet of ik de kvv gekookt kan blijven geven op lang termijn maar met die gemalen botjes erin weet ik niet of dit goed blijft gaan.
Ik heb dus in de tussentijd voorgekookt vlees geprobeerd in een blikje (de pure versies zonder enige toevoegingen) en ik heb hier dan zelf groenten en een beetje eierschaalpoeder bijgedaan, dit ging in het begin ook redelijk maar nu dus niet meer.. hij heeft weer veel last van een borrelbuikje en er zit nu ook weer slijm in zij ontlasting. Ik ben verschillende merken en soorten vlees aan het proberen dus misschien dat ik gewoon even de juiste moet vinden waar hij het goed op doet maar zit er aan te denken om hem voor nu weer over te zetten op butternutbox totdat de boel weer een beetje rustig is.. ik weet het nietJa, Butternut. Jij vindt er ook vast ingredienten in zitten waarvan je denkt "wat moet mijn hond ermee?". Maar wat nou als ie het er goed op doet?![]()
Ik dacht dat de structuur misschien ook een invloed heeft want het merk wat ik nu geef heeft een iets hardere structuur en zelf gekookt vlees ook (zeker kip en kalkoen vlees) terwijl dat Butternutbox een hele zachte structuur heeft, mossels en eieren kan hij dan ook goed verdragen, maar botjes en gedroogde voertjes ook dus dat snap ik dan weer niet.Deze snap ik niet. Schrijf je nou dat hij wel of niet tegen die zachte structuur kan? Butternutbox gaat dat nou wel of niet goed?
Er zijn trouwens veel meer gestoomde merken. Dit is een aardige lijst:
https://www.bigdog.nl/product-categorie ... 8NEALw_wcB
Ook hebben die druppels niets gedaan, echt balen.Help me even, welke druppels bedoel je?
Ik heb afgelopen weken wat toegevoegd om te proberen, en wou even vragen of je misschien weet of 1 van die dingen een probleem kunnen zijn:Alle 3 kunnen ze problemen geven. Dus ik zou ze nu 1 voor 1 weg gaan laten. Ga je ze alle 3 schrappen en het gaat beter: weet je nog niks. Ik verwacht het minst problemen van Colostrum trouwens. Ja, tenzij je hond een lactose intolerantie heeft (hoewel de hoeveelheid lactose erg laag is hoor dus ik blijf erbij, daarvan verwacht ik het minst problemen).
-Borage olie, een halve thee lepel.
-Slippery elm (heb dit eerder geprobeerd maar nu had ik gelezen dat het beste is om te koken totdat er een slijmerig papje ontstaat en dit tussen de maaltijden door geven, lijkt me sterk dat dit nu het probleem is maar goed),
-en een mespuntje colostrum. Heb hier veel positieve dingen over gehoord dus dacht het even te proberen, maar misschien dat ik dit weer even weg kan laten?
De roodheid in z'n liesjes zijn wel bijgetrokken en ondertussen zijn de korstjes ook genezen op z'n onderbuik, dus de kamille/calendula/appelazijn spray helpt dan toch wel een beetje, alleen nu is het de zijkant van z'n buikje en rug dat nog rood ziet met veel schilfertjes.Katie is goed. Maar ik weet inmiddels wel dat ze via haar video's net niet goed genoeg helpt. Want haar verdienmodel is dat je mee doet aan het blueprint program en dat kost €5000. En of je wat aan de leaky gut cursus gaat hebben, ja ik durf dat met de beste wil van de wereld niet te zeggen
Ik heb veel op Dr Katie haar YouTube kanaal gekeken en gisteren nog naar een masterclass geluisterd
het schijnt dat ze nu een soort programma heeft gemaakt, een soort van cursus waar ze je vanalles leert over leaky gut. Het kost wel bijna 200 euro. Ik weet niet of ik dit moet doen want ze is soms behoorlijk tegenstrijdig. Aan de ene kant zegt ze dat je niet teveel moet proberen en eerst moet testen (en dan noemt ze testen die heel duur duur zijn of niet beschikbaar zijn in Nederland,) maar ze zegt ook dat als je de testen niet kunt doen ook verder kan, dan kun je de voeding aanpassen naar zo natuurlijk mogelijk en de volgende supplementen geven.. en dan heeft ze het weer over een hele hoop natuurlijke middeltjes die ik grotendeels al heb geprobeerd. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar dat online programma maar het is echt veel geld en of ik er nu wat aan ga hebben is dan nog maar de vraag.

Ik vind testen ook soms heel waardevol. En soms heel waardeloos. Ik heb voor een vermogen de Nutriscan test gedaan van Dr. Jean Dodds. Ik zou zeggen "bespaar je de moeite". Er kwam bij Sjoerd uit dat hij intolerant is voor quinoa. Dat heeft die jongen echt nog nooit gegeten van zijn leven. Ik heb daarover een vraag gesteld aan het team van Nutriscan en ik zit nog op antwoord te wachten. Er kwam uit dat hij geen reactie heeft op kalkoen en rund (en nog meer diersoorten). Als ik hem dat geef is ie dezelfde nacht nog ziek. Er kwam ook uit dat hij niet tegen kip, konijn en hert kan (nou ja, niet tegen kan - in zeer lichte mate, hij scoort op niks in het rood). Als ik hem een van die 3 diersoorten geef is er niks aan de hand. Dus ja leuk. En toen? Ik heb ook de AnimalBiome test gedaan. Dus ik wist dat Sjoerd teveel Clostridium perfringens in zijn darmen had. En verder een paar bacteriesoorten niet je wel graag wilt zien. Dus ik moest hem op de S. Boulardii zetten (die van hun en daar zit FOS in en daar kan hij niet goed tegen...) en poeppillen. Ik moet zeggen dat die poeppillen echt wel wat gedaan hebben. Maar ja, die kun je dus niet meer bestellen vanuit Nederland (en ook niet vanuit Duitsland ). Dus daar heb je dan nu ook niks meer aan. Dus testen. Ja leuk. Zij doet een hair mineral analysis test. Zal misschien best goed werken, ik heb er geen ervaring mee. Dus ja, ik weet niet of je daar ook niet dood gaat lopen. Veel hulp en steun hoef je daar niet te verwachten, je krijgt dat pas bij het blueprint program.
Dus, even terugkomend op nu op de situatie. Heb je ook al eens geprobeerd om langere tijd zelf voor hem te koken? Heel simpel, vlees, orgaanvlees, groenten (makkelijke groenten zoals andijvie, witlof, courgette, spinazie) en een calcium preparaat? En anders moet je een kant en klare voeding zoeken waar je hond het dan het best op doet.
En dan even stoppen met toevoegingen (1 voor 1).
En dan misschien toch eens de hulp in gaan roepen van iemand als Caspar Broekman voor de huidjeuk. Ik vind Caspar op gebied van darmen geen specialist maar op gebied van huid vind ik hem heel goed. En verder ja, Katie heeft het niet voor niets over een "supplement graveyard". Het blijft zoeken naar dingen waar je hond goed op reageert. En ik snap ook wel dat je dat in de juiste volgorde moet doen. Dus eigenlijk eerst die darmen van de lekkage afhelpen. Maar dat gaat je niks brengen als de detox pathways niet goed werken. Dus misschien moet je eerst eens beginnen met je hond te detoxen. Daar heeft Katie ook meerdere youtubes voor gemaakt, misschien moet je daar eens naar kijken.