Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#20822
roger schreef:Ik dacht dat die vraag al beantwoord was, ja toch
Dat idee heb ik van Juliette de Bairacli die 5 vleesmaaltijd , 1 vleesloze maaltijd en een dag zonder voeding per week adviseerd.
Ja, maar ik had ze opnieuw gesteld naar aanleiding van een discussie in een andere thread over koolhydraten. Ik dacht dat jullie misschien ook daarover van mening veranderd waren. Mijn vraag was toen: een vleesloze dag (ik bedoel geen vastendag) is een koolhydraatrijke dag... en is dat wel zo goed?
Soms hoor ik ook dat men dmv een vleesloze dag (maar dus geen vastendag) het spijsverteringsstelsel van de hond wil laten rusten. Eigenlijk wel vreemd als dat spijsverteringsstelsel op het eten van vlees is ingesteld, zoals je van een carnivoor zou verwachten. (Een vastendag begrijp ik wel.)
roger schreef:Kijk ook eens naar de theorie van Mogens Eliassens waar hier elder op het forum door Luc naar verwezen word ivm. 3 to 4 vleesmaaltijden per week, het volle maaggevoel bij de hond, de vastendag en het waarom.
Erg verhelderend! Bedankt!! (Maar mijn vraag van hierboven is nog niet opgelost.)
roger schreef:De Bairacli schrijft dat honden het vermogen om kruiden te selecteren hebben verloren , op het op het opzoeken van enkle grassoorten na.
Hebben honden (nog) wel het vermogen om kruiden te kunnen verteren?
Maar inderdaad... baat het niet dan schaadt het niet! Hoop ik toch...

Bedankt voor je antwoord en sorry als je sommige dingen voor de zoveelste keer hebt moeten typen. Ik lees niet altijd alles hier. Maar misschien kan je "Menu van Roger" eens aanpassen - dat dateert van eind juli - en dan kan ik daar gewoon terecht als ik me weer eens afvraag wat jouw wolfjes eten. ;D

Groetjes,

Anna.
Door roger
#20832
<<Bedankt voor je antwoord en sorry als je sommige dingen voor de zoveelste keer hebt moeten typen. <<

Das geen probleem Anna, terwijl ik alles aan het schrijven was , had ik een déjà-vu gevoel, en dat zal waarschijnlijk op de Arf lijst geweest zijn dat ik iets in die aard heb gepost, onlangs nog.



<<aar misschien kan je "Menu van Roger" eens aanpassen - dat dateert van eind juli - en dan kan ik daar gewoon terecht als ik me weer eens afvraag wat jouw wolfjes eten. ;D<<<<


Ja zou ik moeten doen, maar , volgens mij, als je een goede , gevarieerde basis hebt van vlees en allerlei andere zaken van prooidieren, rauw, en dat die drie kwart van de voeding tot zelfs 100% van de voeding uitmaakt, kan je volgens mij een gezonde hond alles erbij voeren, van gf mix tot tafelresten, over fruitpap tot stokbrood met boursin, en pizza met ui resten dat maakt allemaal niet zoveel uit volgens mij om een gezonde hond gezond te houden.
En dat is eigenlijk altijd min of meer mijn standpunt geweest.


Gr.
Roger.
Door Luc
#20893
roger schreef: Kijk ook eens naar de theorie van Mogens Eliassens waar hier elder op het forum door Luc naar verwezen word ivm. 3 to 4 vleesmaaltijden per week, het volle maaggevoel bij de hond, de vastendag en het waarom.
Roger, nu je het toch aanhaalt, wat denk jij van deze manier van voeden ? (ik zou het geen "theorie" noemen)

Mij lijkt het allemaal vrij logisch.

Groetjes
Luc
Door roger
#20963
>>Roger, nu je het toch aanhaalt, wat denk jij van deze manier van voeden ? (ik zou het geen "theorie" noemen)

Mij lijkt het allemaal vrij logisch.>>

Allee, Luc , we zullen er een Belgische compromis oplossing aan geven en het een vrij "logische theorie noemen"".
Ik zit op 5 vleesmaaltijden per week.

Gr.
Roger
Door roger
#20966
<<Roger, geef jij je honden ook kiemen van bonen? Die zag ik laatste liggen in de Groene Winkel, gekiemd en wel. Overheerlijk bij een salade stond erop ;D<<

Helen, ik heb rode en zwarte bonen geprobeerd. De zwart kiemde niet, de rode wel.

Maar erg in trek waren ze niet.

Gisteravond was er een workshop over kiemen en de verschillende soorten van granen, zaden enz.
Alfalfa is de grote topper en zowel gaat heel makkelijk en heeft volgens die specialisten veruit de grootste voedingswaarde.
Ook fenegriek heeft een hoge waarde aan mineralen en vitamines en is vooral belangrijk bij algemene zwakheden en infectiezieten.

alfalfa en fenegriek behoren tot dezelfde famlie.

.


groetjes

Roger.
#20996
Vanmiddag in een dieren programma op T.V.....
Henk Lommers:
De katachtige eten rauw vlees met suplementen...
De hond is daar niet geschikt voor en kan zelfs vegetarisch eten ???
Er is nog werk aan de winkel voor Lizzy ;)
#20998
Truus.P schreef: Vanmiddag in een dieren programma op T.V.....
Henk Lommers:
De katachtige eten rauw vlees met suplementen...
De hond is daar niet geschikt voor en kan zelfs vegetarisch eten ???
Er is nog werk aan de winkel voor Lizzy ;)
Gossiemikiesammekraken Truus, je meent het niet! Mijn hemeltje, hebben ze dan op alledierentellenmee helemaal NIKS mee gekregen? Of zou Henkie daar zelf nooit 1 zin hebben meegelezen? Mmmm, ik geloof dat ik meneer Lommers een briefje moet sturen...... Een hond is daar niet geschikt voor.... >:(. Gaan we schelden Henkie?
#21001
Lizzy schreef: Gossiemikiesammekraken Truus, je meent het niet! Mijn hemeltje, hebben ze dan op alledierentellenmee helemaal NIKS mee gekregen? Of zou Henkie daar zelf nooit 1 zin hebben meegelezen? Mmmm, ik geloof dat ik meneer Lommers een briefje moet sturen...... Een hond is daar niet geschikt voor.... >:(. Gaan we schelden Henkie?
Ja hij zei het echt >:(
En ook dat de hond zelfs vegetarisch kan eten.
Ik denk dat hij nooit iets heeft mee gekregen ja. ;)
Was zeer verbaast :o
Dus Lizzy...er ligt heel wat werk te wachten ;D
#21126
Jammer dat er dierenartsen zijn die eigenlijk niet van dieren houden... Mmmmm, misschien zijn motivatie om zulke domme dingen te zeggen. Misschien tevens zijn reden om zich geen sikkepit in voeding te verdiepen....
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door