Barf Rekenhulp

Met de BARF rekenhulp kun je zelf de verhoudingen en wekelijkse hoeveelheden berekenen voor het zelf samenstellen van een BARF menu.

De ideale samenstelling is sterk per hond of kat verschillend en afhankelijk van onder andere grootte, leeftijd, gezondheid en hoeveelheid beweging. Deze berekening geeft een ruwe indicatie van de aanbevolen hoeveelheden en is geen vervanging van een goed advies. Laat je daarom altijd eerst goed voorlichten voordat je zelf een menu gaat samenstellen.

Meer informatie over het gebruik van de rekenhulp kun je vinden op het forum en in het bijzonder op deze pagina’s:

Berekening maken voor een:

Vul in behoefte en lichaamsgewicht ?

kilo
gram
- OF -

Vul in totaal behoefte per dag ?

gram

(Aanbevolen: 40%-50%)
gram per dag gram per week

(Aanbevolen: 20% waarvan 10% pens)
gram per dag gram per week

(Aanbevolen: 15% - 35%)
gram per dag gram per week

(Aanbevolen: 5% - 15%)
gram per dag gram per week

Totaal

gram per dag
gram per week

Kopieer het Barf menu voor op het forum

Kopieer het Barf menu voor in een e-mail of document

Link naar dit menu

Wat is de behoefte?

De behoefte is de hoeveelheid voer dat een dier per dag nodig heeft. Een volwassen hond eet per dag zo'n 2% tot 6% van het ideale lichaamsgewicht. Een pup eet 5% tot 10% van het huidige gewicht. Katten eten normaal gesproken 3% tot 4% van hun lichaamsgewicht.

Bijvoorbeeld: een hond van 10 kilo eet dagelijks 4% van het lichaamsgewicht. 4% van 10 kilo is 400 gram. Dit is de dagelijkse behoefte.

Hoe bepaal ik de behoefte?

De behoefte kan veel verschillen per dier afhankelijk van de grootte, leeftijd, beweging, enz. en daarom geldt altijd: de juiste hoeveelheid voer, voer je op het oog. Wordt je hond of kat te dik, geef je minder. Wordt het te mager: geef je meer.
Op het forum kun je meer lezen over welke behoefte het beste past bij jouw hond of kat.

Wat is het totaal behoefte per dag?

De behoefte is de hoeveelheid voer dat een dier per dag nodig heeft. Als je al eerder uitgerekend hebt hoeveel voer je per dag geeft dan kan je dat hier invullen.

Wil je de behoefte berekenen aan de hand van het gewicht van je hond of kat vul dan het gewicht in bij 'Gewicht hond/kat' en laat dit veld leeg.

Wat is de behoefte?

De behoefte is de hoeveelheid voer dat een dier per dag nodig heeft. Een volwassen hond eet per dag zo'n 2% tot 6% van het ideale lichaamsgewicht. Een pup eet 5% tot 10% van het huidige gewicht.

Bijvoorbeeld: een hond van 10 kilo eet dagelijks 4% van het lichaamsgewicht. 4% van 10 kilo is 400 gram. Dit is de dagelijkse behoefte.

Hoe bepaal ik de behoefte?

De behoefte kan veel verschillen per hond afhankelijk van de grootte, leeftijd, beweging, enz. en daarom geldt altijd: de juiste hoeveelheid voer, voer je op het oog. Wordt je hond te dik, geef je minder. Wordt je hond te mager: geef je meer.
Op het forum kun je meer lezen over welke behoefte het beste past bij jouw hond.