Rauwe voeding voor honden

Boek Rauwe Voeding Voor HondenRauwe voeding voor honden is het boek waarin ik de kennis vastleg die ik de afgelopen jaren met rauwe voeding heb opgedaan. Na jarenlang op de plank te hebben gelegen is het dan eindelijk zo ver. Ik hoop dat mijn boek een steuntje in de rug zal zijn voor mensen die graag zelf voeding voor de hond willen gaan samenstellen.

– Lizzy
Samenvatting:
Steeds meer Nederlanders worden bewust van de voordelen van gezond eten en die voordelen zijn voor onze honden niet anders. Rauwe voeding voor honden is een natuurlijke manier van zelf voeding samenstellen voor honden door gebruik te maken van de beste ingrediënten.

Twijfel je aan de brokken of het blikvoer dat je hond eet? Zou je graag een natuurlijke voeding aan je hond willen voeren? Wil je graag leren om zelf voeding samen te stellen, maar durf je de stap niet te nemen? Of lijdt jouw hond aan gezondheidsproblemen voor wie rauwe, verse voeding misschien een uitkomst kan bieden? Dan biedt dit boek je de kans om te leren wat je moet weten om op een veilige en verantwoorde wijze rauwe, verse voeding samen te stellen voor je pup, volwassen of senior hond!

 

Verkrijgbaar bij: 

lulu Rauwe voeding voor honden (paperback)
Verkrijgbaar in A5 formaat.
Let op: Bij Lulu.com kun je alleen betalen met PayPal of creditcard. Als dat een probleem is dan kan je ook een PB via het forum naar Lizzy sturen. Zij verteld je via welke webshops het boek te koop is.
Download on the iBookstore Rauwe voeding voor honden (Apple iBookstore)
Beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch en Mac.
Get it on Google Play Rauwe voeding voor honden (Google Play Books)
Geschikt voor Android tablets en smartphones
amazon kindle Rauwe voeding voor honden (Kindle eBook)
Geschikt voor de Amazon Kindle
lulu Rauwe voeding voor honden (e-boek)
Geschikt voor alle tablets en smartphones

 

Waarom rauwe voeding?

Ook vandaag de dag voert de gemiddelde hondenbezitter zijn hond hondenbrokken, diner of blik of een combinatie van die drie. En als je mij vraagt of dit nu de ultieme gezonde hondenvoeding is, luidt mijn korte antwoord daarop “nee”. Naar mijn mening is er maar één ultieme manier van honden voeren en dat is met zelf samengestelde rauwe voeding. In dit boek ga ik eerst kort uitleggen waarom ik brokken, blik en diner ongeschikte hondenvoeding vind en daarna ga ik uitleggen wat de voordelen van zelf samengestelde rauwe hondenvoeding zijn. En natuurlijk ga ik vertellen hoe je op een verantwoorde wijze zelf voeding voor je hond kunt samenstellen.

Zodra je je op het pad van zelf samengestelde rauwe voeding begeeft, zul je waarschijnlijk ook snel te maken krijgen met dierenartsen, buurvrouwen, dierenspeciaalzaken, vrienden en kennissen die je allemaal willen laten geloven dat je mal geworden bent. Dat je tenminste raketgeleerde moet zijn om zelf voeding voor je hond te maken. Ze gaan je waarschijnlijk ook vertellen hoe gevaarlijk het is om rauw vlees aan je hond geven. Gaat je hond niet dood van de bacteriën die in rauw vlees zitten, gaat hij wel dood door darmperforaties van rauwe botten en natuurlijk loopt je hond ook enorme tekorten op als je geen brokjes voert. En oh ja, voor pups is het helemaal onmogelijk om zelf voeding samen te stellen, ze groeien op tot gedrochten! Ze krijgen teveel calcium binnen, ze krijgen te weinig calcium binnen, ze krijgen teveel fosfor of te weinig fosfor binnen, teveel of te weinig vitamine A, E en D. Hoe dan ook, dat gaat nooit goed aflopen.

Ik ga je uitleggen waarom bovenstaande allemaal onzin is. Ik hoop je met voldoende informatie te voorzien, zodat je prima een discussie aan kunt gaan zou je dat willen. Ik hoop je ook voldoende informatie te geven om eventuele onzekerheden weg te nemen en je vol zelfvertrouwen aan de slag kunt gaan.

Vanzelfsprekend moet je wel goed weten wat je doet! Want als je zelf voeding voor je hond samenstelt heb jij en jij alleen de verantwoordelijkheid voor wat je hond binnen krijgt. En als jij essentiële fouten maakt, kun je niemand anders dan jezelf de schuld geven. Dat klinkt heel dreigend maar in de praktijk valt dat allemaal echt reuze mee. Het is heus niet zo ingewikkeld. En je hoeft al helemaal geen raketgeleerde te zijn. Het is prima te doen, als je maar weet wat je doet en als je je maar aan de basis principes houdt. Dan is er niks engs en niks gevaarlijks aan.

Mijn boek beschrijft niet de zogenaamde BARF Methode (Bones and Appropriate Raw Food van Ian Billinghurst). Het beschrijft niet de Raw Meaty Bones methode van Tom Londale, noch de methode van Morgens Eliasen of Kymythy Schultze. In mijn boek beschrijf ik het zelf samenstellen van voer voor de hond, waarbij ik gebruik maak van de kennis van o.a. bovenstaande schrijvers. Maar waar ik vooral gebruik van heb gemaakt is mijn eigen jarenlange ervaring met het voeren van pups, volwassen en zelfs zieke honden. Tevens maak ik gebruik van de ervaringen van vele fokkers, vrienden en forumleden. Uit iedere voermethode valt zowel iets goeds als iets onzinnigs te halen. In mijn ogen is niet één methode ideaal of zaligmakend. En dat geldt dus ook voor die van mij. Jouw hond is een individu en hij moet als zodanig behandeld worden. Ik reik je de basisprincipes aan zoals je een hond zou kunnen voeren. Pas je menu daarna aan naar jouw eigen inzicht en naar de behoeftes van jouw eigen hond.

Download een inkijkexemplaar