Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door lianneke
#2977497
Maar kan een hond weten, ruiken of wat dan ook, of iemand zwanger is?
Mijn dochter is zwanger en mn Leonberger staat de hele tijd aan haar buik te snuffelen en geeft een soort van kopjes, net als een kat, tegen haar buik. Ook staat hij met zn snuit tegen haar buik te duwen.
Dit heeft hij nog nooit gedaan.
Gebruikersavatar
Door dinky89
#2977501
Ik weet wel dat katten het aanvoelen/ruiken wanneer iemand zwanger is, soms nog eerder dan de zwangere zelf :P
Zou niet weten waarom voor honden niet hetzelfde zou kunnen gelden ;)
Gebruikersavatar
Door koekje
#2977503
Toen ik zwanger was, was ik enorm populair bij Ot en Sien en de logeerhond.
Volgens mij is het niet te ruiken (al vond ik mezelf enorm stinken), maar is de betere doorbloeding en iets hogere lichaamstemperatuur wel te merken.
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#2977508
Volgens kennissen van ons wel.. De eerste keer (of 1 v.d. eerste keren) dat Jacy vocht was volgens mij met hun hond. Toen de boel weer beetje gesust was, kreeg ik de vraag 'ben je zwanger' naar mijn hoofd geslingerd. Hun hond had blijkbaar bij de zwangerschap zich heel verdedigend voor de vrouw opgesteld, nog voordat ze allebei wisten dat ze zwanger was.
Door jasmijn
#2977511
Ik gok dat ze het wel kunnen ruiken hoor, je hormonen veranderen en dat kunnen honden heel goed waar nemen.

Ik weet wel dat honden bijvoorbeeld dingen zo als suikerziekten en kanker kunnen ruiken en aan geven, een zwangerschap is zeker net zo lichaams verranderen misschien nog wel meer dan dat.

Daar bij zal de hond later in de zwangerschap waarschijnlijke ook de hart slag kunnen horen.
Door Lil
#2977517
jasmijn schreef: Ik gok dat ze het wel kunnen ruiken hoor, je hormonen veranderen en dat kunnen honden heel goed waar nemen.

Ik weet wel dat honden bijvoorbeeld dingen zo als suikerziekten en kanker kunnen ruiken en aan geven, een zwangerschap is zeker net zo lichaams verranderen misschien nog wel meer dan dat.

Daar bij zal de hond later in de zwangerschap waarschijnlijke ook de hart slag kunnen horen.
+ 1

Men is zeer serieus bezig met het onderzoek naar het opleiden van kankerdetectie honden. Dus waarom zoude ze een zwangerschap niet opmerken? Ook dat een hond je hartslag kan horen heb ik vaker gehoord, dus een dubbele zullen ze tzt inderdaad ook wel horen.
Door DJ_Doerak_Tucker
#2977518
Dat schijnt inderdaad te kunnen, zoals al aangegeven veranderen je hormonen en dat is voor honden qua reuk goed waar te nemen. Ook wel eens gehoord dat de hond het eerder wist dan baas zelf  :biggrin2:, de hond gedroeg zich rustiger en sprong opeens niet meer op terwijl hij dat altijd deed. Bijzonder, onze dieren!
Gebruikersavatar
Door Pauline
#2977558
Absoluut! Onze vorige teckel Sammie was niet dol op mij, hij tolereerde me en dat was het. Ik zou bijna zeggen dat hij vanaf de conceptie dol op me was, me overal achterna liep en onder de trap op me lag te wachten, helemaal idolaat was hij toen van mij. Ruim 9 weken later stond hij me grommend onderaan de trap op te wachten en week achteruit toen ik hem wilde aanhalen. 's Middags kreeg ik een bloeding en een paar dagen later ben ik gecuretteerd.
Door Irish
#2977565
Zelf geen ervaring (ik ga echt nooit zwanger worden, ik en kinderen  :-X), maar wel bij een goede vriendin van me gezien dat een hond die al moeite had met bezoek ontvangen, het probleem verdrievoudigde toen vriendin zwanger werd... Bezoek moest dood..
Door Jantina
#2977569
Zeker weten! In het begin dacht mijn oudste reu dat het een mooie gelegenheid was om de touwtjes in handen te nemen. Bas werd heel dwars naar mij en ongehoorzaam. Aan het eind van mijn zwangerschap waren ze dan weer heel trouw.
Door Annemarie Rijnveld
#2977576
Ik kan het mij helaas niet meer herinnneren, he wat jammer nu....maar ik geloof het direct dat dieren het op de een of andere manier waarnemen...zij ruiken het ook als je ongesteld bent of moet worden.
Gebruikersavatar
Door MarijeEnBoomer
#2977696
B heeft bij een vriendin verraden dat ze zwanger was!
Ze bleef maar snuffelen en was niet bij d'r weg te slaan!
Dat heeft tot de bevalling geduurd en in het begin werd de baby ook beschermd tot ik dat afgeremd heb.
Maar ze is nog steeds gek op zowel moeder als dochter!
Gebruikersavatar
Door Irta
#2977743
Hoe ze het weten weet ik niet maar dat (sommige) honden het weten ben ik van overtuigd. Toen Tadej nog jonger was namen we haar regelmatig mee naar haar fokker en iedere keer reageerde ze vol enthousiasme met "zoentjes" geven, gekke geluidjes maken en tegen haar op springen. Op een keer toen we daar weer kwamen en ik Tadej uit de auto haalde ging ze ipv het standaard ritueel plat op de grond liggen en ze verroerde geen vin! Ik was stom verbaasd maar de fokker leek het heel normaal te vinden. Ze merkt/ruikt dat ik zwanger ben, was haar reactie. Daarna nog een aantal dingen met haar meegemaakt waardoor ik alleen nog maar meer onder de indruk ben geraakt van wat honden (of iig deze hond) gewoon weten of merken aan ons.

Of alle honden dat ruiken/... vraag ik me wel eens af. Caleb bv kwam op mij wat zulke dingen betreft over als een onnozele hals :biggrin2: maar ik denk ook wel eens dat hij zulke dingen miss ook best in de gaten had maar dat hij er alleen heel anders mee om ging. Hij paste zijn gedrag er misschien gewoon niet op aan en ging (zoals hij altijd deed) gewoon lekker z'n eigen gang.
Door Leonike
#2977759
dinky89 schreef: Ik weet wel dat katten het aanvoelen/ruiken wanneer iemand zwanger is, soms nog eerder dan de zwangere zelf :P
Zou niet weten waarom voor honden niet hetzelfde zou kunnen gelden ;)
Hier had ik geen test nodig, het was aan de katten te merken.
Ook de hond gedroeg zich duidelijk anders.
Heel grappig om te merken.

Zodra het wat minder ging (had zwangerschapsvergiftiging), was het gedrag van de dieren heel opmerkelijk, heel voorzichtig.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door