Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Hope
#2893663
Tja, ik moet het gewoon even kwijt, ik ben zó vreselijk blij met onze Nelson!
Het is echt een heerlijke pup. Hij is nu 11 weken en ik zou volgende week beginnen met de puppycursus maar ik vraag me eerlijk gezegd af of ik dat wel ga doen.

Hij kan in de straat met meerdere honden spelen van de buren. Ook Hope vind hij helemaal leuk, al vind Hope het nog wat minder, zo'n scheurneus om hem heen.
Pups zijn er niet en ik vraag me natuurlijk wel af of hij dat mist. Maar ja, om eerlijk te zijn vrees ik dat hij niet veel meer te leren heeft op de puppycursus en ga ik eens bellen met een hondenschool in de buurt of een cursus waar al wat meer puntjes op de 'i' komen niet beter is voor ons.

Hij is zo ontzettend intelligent. Je leert hem echt letterlijk binnen 5 minuten een nieuwe oefening of kunstje. Natuurlijk bouwen we daarna de moeilijkheid langzaam uit maar goed, het kwartje valt gewoon vliegensvlug. Met zijn 11 weken is hij keurig zindelijk. Dat wil zeggen: hij gaat voor de deur staan en als je die dan open doet loopt hij (los) helemaal naar de achterkant van de tuin om op zijn eigen privé-toilet zijn behoeftes te doen. Daarna komt hij keurig braaf weer terug naar de deur (waar ik dan natuurlijk met een snoepje klaar sta  ::) )
's Nachts moet hij nog steeds plassen, maar hij laat netjes horen dat hij moet en is verder 's nachts keurig stil. Ik haal hem er dan ook gewoon altijd uit en laat hem plassen. Geen probleem.

Hij kan nu zitten, liggen, loopt super aan de riem (netjes naast het linkerbeen, de riem hangt altijd in een boogje bij hem), hij is één en al aandacht zodra de riem er aan gaat dus hij volgt iedere beweging. Ga ik stil staan, gaat hij vanzelf zitten (en ja, dan krijgt hij natuurlijk weer gewoon wat lekkers hihi). We maken een begin met "blijf" en ik kan nu zo'n 4 meter bij hem vandaan lopen. Ik kan zowel teruglopen waarbij hij dan keurig op zijn plek blijft zitten, of hem "hier" roepen waarna hij dan aan komt scheuren.

Hij geeft een poot. Ook 'andere poot' kent hij en vind hij fantastisch. Hij gaat op commando naar zijn bench en in zijn mand. Met voeren gaat hij zitten voor ik zijn voerbak neerzet en hij begint pas met eten als ik zeg dat hij dat mag. Verder gaat hij iedere dag mee naar een rustig stukje bos, waar hij heerlijk kan rondcrossen en snuffelen want hij kan super goed los. Roep je hem dan komt hij meteen naar je terug. Als er andere mensen of honden zijn lijn ik hem aan, maar als we alleen zijn laat ik hem lekker zijn gang gaan.

Het is gewoon genieten, iedere dag weer. Ik ben zó ontzettend blij met mijn maatje!
:smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:
Laatst gewijzigd door Hope op za 22 mar 2014, 15:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#2893687
Hihi....ik moet ineens denken aan de legendarische woorden van onze juf: tot 14 weken denkt iedereen dat ie een Einstein in huis heeft.  :biggrin2:
Ik ben benieuwd....

Maar fijn joh dat ie het zo goed doet. Hier was de puppencursus ook echt tot 12 weken, daarna begon de basiscursus. Als ik jou was dan zou ik daar lekker instromen. Of gewoon thuis blijven trainen, dat kan natuurlijk net zo goed.
Gebruikersavatar
Door Hope
#2893688
*Dorothea* schreef: Hihi....ik moet ineens denken aan de legendarische woorden van onze juf: tot 14 weken denkt iedereen dat ie een Einstein in huis heeft.  :biggrin2:
Ik ben benieuwd....

Maar fijn joh dat ie het zo goed doet. Hier was de puppencursus ook echt tot 12 weken, daarna begon de basiscursus. Als ik jou was dan zou ik daar lekker instromen. Of gewoon thuis blijven trainen, dat kan natuurlijk net zo goed.
Dat ben ik dan ook wel hahaha!
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#2893692
Hope schreef: Dat ben ik dan ook wel hahaha!
Ik was aan het opscheppen hoe geweldig gehoorzaam Patsy wel niet was, toen zei de juf wacht maar tot ze 14 weken is....
die voorspelling klopte  ;D
Gebruikersavatar
Door Pauline
#2893707
*Dorothea* schreef: Ik was aan het opscheppen hoe geweldig gehoorzaam Patsy wel niet was, toen zei de juf wacht maar tot ze 14 weken is....
die voorspelling klopte  ;D
Zelfs ik kan me dat na bijna 9 jaar nog goed herinneren..... :-X :biggrin2:

Fijn dat Nelson aan al je verwachtingen voldoet, heerlijk!!
Gebruikersavatar
Door Hope
#2893749
*Dorothea* schreef: Ik was aan het opscheppen hoe geweldig gehoorzaam Patsy wel niet was, toen zei de juf wacht maar tot ze 14 weken is....
die voorspelling klopte  ;D
Ach ja, dat zien we dan wel weer, en hopelijk geniet ik dan van al zijn puppenstreken  :)
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#2893785
Ik heb de puppencursus ook vooral gedaan omdat er hier in de buurt weinig honden zijn met wie ik mijn pup wilde laten spelen.
Als je dat wel hebt, lekker overslaan dan. Al vond Patsy het wel stom dat er bij de basiscursus niet gespeeld mocht worden.
Door nikèdog2000
#2893823
ik vind dat je altijd naar puppencurcus moet gaan
je leert je hond op jou te letten
wat er ook om hem heen gebeurd
heel belangrijk

maar leuk dat je zo blij met hem bent
Gebruikersavatar
Door Hope
#2893827
nikèdog2000 schreef: ik vind dat je altijd naar puppencurcus moet gaan
je leert je hond op jou te letten
wat er ook om hem heen gebeurd
heel belangrijk

maar leuk dat je zo blij met hem bent
Dat was ook mijn twijfel. Maar met een tuin waar wat konijnenrennen staan, de paarden die altijd staat te gluren etc is er wel vaak wat te zien voor hem. Vandaag waren ze bijvoorbeeld het gras aan het maaien en heb ik gewoon wat met hem geoefend.
Door Lil
#2893836
Lekker genieten!!!

Bijna 13 jaar geleden, maar ik weet nog heel goed dat bij Boris met 12 weken toch een omslag kwam...

Van 5 tot en met 11 weken vond ik hem ook reuze knap hihi.

Wat betreft oefeningen zou ik ook basis instromen, MITS het op een plek is dat je pup nog pup kan zijn. Ik houd niet (meer) zo van heel jong enorm drillen. Wel jong op cursus, dat wel maar niet met al te hoge eisen.
Door Elvira
#2893949
Op de puppy training met Monty zeiden : retriever eigenaren denken in het begin dat ze een geweldig gehoorzame hond hebben : ze doen alles voor eten. Tot de puberteit komt en ze ontdekken dat de wereld groter is en dan is ineens dat hondje, dat geurtje etc leuker dan jouw beloningsbrokje.  ;)
Monty is mijn 5e hond, maar ik ben toch weer naar puppytraining gegaan. Tot 12 weken socialisatie en daarna puppy tot ± 6 maanden. Hij doet nu gevorderden. Hij vindt het geweldig. Als ik op de training aan kom is hij niet te houden. Ik heb wel heel erg geboft met mijn training. Hij leeft heel veel : behalve zitten, liggen, staan, blijven in de 3 houdingen, zitten en baas loopt door, volgen en komen : high 5, wuiven, pang (= op zij liggen) slalom door je benen, rondje draaien, buigen, achteruit lopen, rondje en dan achteruit door je benen, en de moeilijkste oefening : de beheersoefening. (lekkers in bak, blijven zitten tot toestemming, gaat dit goed, dan eerst naar baas komen, dan naar bak. Verder heeft hij de tunnel gehad en cavaletti's ook als onderdeel van de beheersoefening.
Truckjes leren vergroot de band met je hond en houdt de training leuk volgens de trainers. Ik train bij kynotrain.
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#2893962
Elvira schreef: Truckjes leren vergroot de band met je hond en houdt de training leuk volgens de trainers. Ik train bij kynotrain.
Ik merk ook dat Patsy daardoor erg op mij gericht is, heb jij dat ook?
Tijdens het wandelen doen we veel spelletjes, ze houdt mij echt scherp in de gaten.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door