Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Martine-Tom
#2864515


Dit kwam ik net tegen op FB, 7 wolf pups die nu herplaatst worden in gezinnen/opvanghuizen...word dit de nieuwe trend in de hondenimport?  :-\
Er komen er voor zover ik gelezen heb 5 naar Nederland...als ik zoek op wolf-hybrides kom ik tegen dat het tot F4 niet mag, na F4 met speciale vergunning/ontheffing, maar blijkbaar mogen deze 5 de regels omzeilen?

Weet niet goed wat ik ervan moet vinden maar in eerste instantie vind ik het tever gaan.
Laatst gewijzigd door Martine-Tom op za 01 feb 2014, 19:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Door dre
#2864519
IK ben zelf opvang voor honden uit het asiel in het buitenland en ik vind dit tever gaan.

Ik zelf ben van mening dat als je honden hierheen haalt om te plaatsen, je alleen goed plaatsbare sociale honden moet kiezen.
Gelukkig is de stichting dezelfde visie aangedaan, maar dat schort nog wel eens.

Dit ook, leuk hoor, maar ik hoef het niet tegen te komen hier op straat  ;)
Door henneke
#2864521
ik begrijp dat Danielle er een stel gaat opvangen misschien kan ze er haar licht over laten schijnen ?
Door Martine-Tom
#2864628
Kaio schreef: Waarom? Wat is de bedoeling ervan? Terug in wild? Als huisdier?
Het moeten leuke huishondjes worden  :-\
Door flin
#2864630
deze was op de western experience aanwezig;
de knuffelwolf,
iedereen zeeeeer enthausiast:' zie je wel wolven zijn lief!'
of dit een wolf is, wil ik int midden laten  :-\


Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2864681
Sneu voor die beestjes, die horen gewoon niet thuis in onze overvolle maatschappij. Maar goed, er zullen er wel weer een paar denken dat het allemaal een kwestie van opvoeduh is.

Gewoon een leuke hond aanschaffen is zoooooo 1995.
Gebruikersavatar
Door Kaio
#2864683
Martine-Tom schreef: Het moeten leuke huishondjes worden  :-\
Bij wie, in een stad? Waar je veel andere honden tegenkomt? Is sowieso al moeilijk met honden, laat staan met wolven. Denk dat je nog meer continue moet opletten hoe jijzelf alles doet. En alleen maar stress voor de beesten.

EN dan, wat als het niet lukt zeg maar? Wat gebeurt er dan?

En waarom moeten ze persee huishond worden? Voor de leuke uitdaging? Omdat ze zo mooi zijn? Omdat wij denken dat we ze kunnen knuffelen?

Ik vind wolven ook machtig mooi dat wel, maar het zijn en blijven wolven toch?
Door Martine-Tom
#2864707
Kaio schreef: Bij wie, in een stad? Waar je veel andere honden tegenkomt? Is sowieso al moeilijk met honden, laat staan met wolven. Denk dat je nog meer continue moet opletten hoe jijzelf alles doet. En alleen maar stress voor de beesten.

EN dan, wat als het niet lukt zeg maar? Wat gebeurt er dan?

En waarom moeten ze persee huishond worden? Voor de leuke uitdaging? Omdat ze zo mooi zijn? Omdat wij denken dat we ze kunnen knuffelen?

Ik vind wolven ook machtig mooi dat wel, maar het zijn en blijven wolven toch?
Nouja dat zijn precies de dingen waar ik aan denk....
Als ik lees dat ze nu als schattige pupjes al bijten en zichzelf ontlasten van stress als je ze oppakt, ze rennen weg als je hun ren in komt. En dan worden er ook nog 5 tegelijk geplaatst in een opvang waar al veel honden zitten terwijl ze in hun eigen tekst al zeggen dat de hondjes/wolfjes 1 op 1 aandacht moeten hebben.

Ik heb ooit het boek "Chakka mijn wolvenkind" gelezen, een Amerikaanse die graag een hybride wilde, en in het boek beschrijft hoe het is om een wolf in huis te hebben. Met wat ik daar las deed ze echt haar best maar toch moest ie zo rond de pubertijd in een kooi omdat ie niet meer te handhaven was, sloopte het hele huis.

Het is gewoon verdrietig vind ik, wat doen we als mens met onze natuur?
Deze hondjes of hoe je ze ook moet noemen, zouden gewoon in een afgezet reservaat moeten komen ofzo (geen idee of ze zich in het wild compleet zelfstandig kunnen handhaven, vandaar het afgezette)...
Nou ben ik al niet voor al die echte hondenpups die de grens over gehaald worden, maar dit gaat mij echt tever, niet alleen omdat ik er niet aan moet denken dat er 1  in mijn buurt zou komen wonen, maar ook uit oogpunt van deze pups, wat hebben die voor leven straks?
Door renate1985
#2864714
Al zou je als eigenaar van zo een wolf nog zo je best doen, je kan het dier niet bieden wat die nodig heeft. Nu vinden mensen ze nog leuk en schattig maar wat als ze straks volwassen zijn?
Nee een wolf hoort niet in een huis op te groeien. Dan beter in een inderdaad afgesloten reservaat of dierentuin met soortgenoten.
Door Lil
#2864742
Eh niet gesocialiseerde volwassen honden zijn al lastig. Ik woon landelijk, maar in de stad zouden die zeer veel stress hebben. Ik vind het helemaal niets hybriden als huisdier. Bah pak toch gewoon een fijne hond.
Door Lizzy
#2864752
Angelique schreef: Sneu voor die beestjes, die horen gewoon niet thuis in onze overvolle maatschappij. Maar goed, er zullen er wel weer een paar denken dat het allemaal een kwestie van opvoeduh is.

Gewoon een leuke hond aanschaffen is zoooooo 1995.
Dit dus.
Door HoochieHummie
#2864766
Ik vind dit ook te ver gaan.
Maar sommige mensen vinden het wel interessant of denken dat ze dat wel even "kunnen".
Zijn het wel echt wolvenpups?
En waarom is het vervoer zo duur? Ik denk dat dat wel voor minder kan met een auto/busje.
Gaan hier mensen geld aan verdienen, ik vertrouw het ook allemaal niet zo eerlijk gezegd.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2864772
Ik ben wel heel benieuwd of deze pups inderdaad naar Danielle gaan. Met alle respect voor haar opvangwerk, zulke pups zijn een enorme kluif werk en de uitkomst kon wel eens helemaal niet zo leuk zijn. Het zal mij benieuwen of deze pups ook nog maar enigszins te socialiseren zijn.

Zoals het op facebook staat, zijn het ook pups direct van een wolvenouder. Dan zijn het dus half wolven. Dat moet je gewoon niet als huisdier willen houden, tenzij je goede verblijven hebt en genoeg veilig terrein om ze te geven wat ze nodig hebben en veiligheid te kunnen waarborgen. Waar heb je dat nou?
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door