Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door Loeka
#311596
Mijn kittens hebben overgegeven na het eten van blikvoer. Ja ik weet het, dan had ik het niet moeten geven. Maar ja ik wil ze overal aan laten wennen :-[

Er waren trouwens maar 2 kittens en moederpoes die het blikvoer op hebben. En juist zij moesten overgeven :-X

Kan iemand mij uitleggen hoe dat kan? Ik bedoel ze eten zich een ongeluk aan de kvv, maar een klein pietsie blik kunnen ze niet tegen...
Door Rosita
#311610
Ik weet niet welk blikvoer je gegeven heb, maar op een paar merken na zit er naast dat beetje vlees ook graan en andere troep in. De maag is nu ingesteld op het verteren van vers vlees en niet op het verteren van graan, enz. Ik weet ook niet niet welk blikvoer je heb gegeven, maar als het niet (bijna) graanloos was zou je dat eens kunnen proberen, je weet wel zoals ShinyCat en Almo Nature, enz. Ik denk dat dat dan wel goed zal gaan.
Door Loeka
#311620
Het idee is nu juist om ze ook aan de "gewone" blik en brok zooi te laten wennen omdat ik natuurlijk nooit weet wat ze bij hun nieuwe eigenaar te eten gaan krijgen in de toekomst :(

Maar ja als ze nu al overgeven... Kun je toch zien wat een zooi het is, want de overgang van moedermelk naar vers heeft nul-komma-nul problemen gegeven :-\
Gebruikersavatar
Door sylvia
#311669
Ik denk ook dat het aan het soort blikvoer ligt. In principe hebben katten die met vers zijn groot gebracht een gezondere darmflora . Ik denk dat het inderdaad meer zegt over de inhoud van dat blikje dan van je katten.
Door Loeka
#311677
Ja dat weet ik wel zeker! Idd wat je zegt dat ze een gezondere darmflora hebben, maar dan zouden ze toch wel tegen een beetje blikvoer moeten kunnen.

Het was trouwens een blikje van Hill's en dan de kitten variant. :P :-X
Door Rosita
#311680
Loeka schreef: Het idee is nu juist om ze ook aan de "gewone" blik en brok zooi te laten wennen omdat ik natuurlijk nooit weet wat ze bij hun nieuwe eigenaar te eten gaan krijgen in de toekomst :(
Ja, dat is helaas ook wel zo :(. Misschien moet je het heel voorzichtig gaan mengen. Naast overgeven kunnen ze van die "gewone" blikvoeding ook nog aan de diaree gaan :-X. Dit is trouwens de reden dat ik geen katten fok (iets wat ik anders heel graag zou willen doen). Ik zou het gewoon niet over me hart kunnen krijgen dat een kitten bij zijn nieuw personeel alleen brok te eten krijgt. Een goede blikvoeding zou ik nog mee kunnen leven, maar dat is weer duurder dan vers vlees. Brok is voor de meeste mensen goedkoop en lekker handig. Inderdaad een grote kans dus dat de kittens in de toekomst brokken te eten krijgen (misschien afgewisseld met blik). Dan moet een kitten daar natuurlijk aan gewend zijn anders wordt het pure ellende voor zo’n kleintje wanneer hij vaak alles uitbraakt of aan de diaree gaat. Ik zou het blik dus gewoon rustig opvoeren. Ik begrijp dat je de nieuwe eigenaars een alternatief wil geven voor vers vlees, maar is blik dan niet voldoende. Neem gewoon een veel voorkomend merk en adviseer wanneer ze brokken willen gaan geven dit heel rustig op te bouwen. Toen ik mijn Dante en Nero van de fokker kreeg aten ze nog merendeels blik gemend met wat geweekte brokjes, met daarnaast eendagskuikens en rauw lamshart (dus gelukkig kregen ze toen al rauw vlees). Ook mij werd geadviseerd om heel rustig de hoeveelheid brokken op te bouwen en deze nog een paar weken te weken in warm water. Bij mij ging dit helaas niet zoals gepland. Bij de fokker heerste een virusje waar zowel Nero als Dante als sommige andere kittens uit de 2 nesten last van hadden. Beide zijn de eerste maanden bij mij aan de diaree geweest, waarvan de schade bij Dante nog steeds aanwezig is (bacterie overgroei in zijn darmen en nier problemen). Ik weet zeker dat wanneer ik vanaf dag een mijn katten vers vlees had gegeven de gevolgen veel minder groot hadden geweest, maar ja wist ik toen veel :-[.

Groetjes Rosita
Door Rosita
#311698
Loeka schreef: Ja dat weet ik wel zeker! Idd wat je zegt dat ze een gezondere darmflora hebben, maar dan zouden ze toch wel tegen een beetje blikvoer moeten kunnen.

Het was trouwens een blikje van Hill's en dan de kitten variant. :P :-X
Misschien moet je gewoon eens kijken of je een goede blikvoeding voor volwassen katten kan krijgen, dan heb je gelijk al meer keus. Zelf heb ik een redelijk goede ervaring met Yarrah Brokjes Kip in Saus (zit minimaal 41% vlees in en tarwe, meer niet), maar mijn voorkeur zou gaan naar b.v. Almo Nature of ShinyCat (wat volgens mij in heel veel DSZ te koop is). Naast dat beetje vlees in Hill's zit er hoop verschillend plantaardig materiaal. Dat ze niet tegen dit blikvoer kunnen heeft denk ik dus niets met de darmflora te maken, de maag is gewoon ingesteld op het verteren van vlees en dan krijg de hij opeens iets voorgeschoteld wat merendeels, als je het vocht niet meerekent, uit graan bestaat. Zoiets moet denk ik heel rustig worden opgebouwd.

Groetjes Rosita
Door Rosita
#311706
Misschien kan je ook nog Iams kitten proberen, dat verkopen volgens mij alle DSZ. Zit zo te zien alleen kip en rijst in (dus geen plantaardige eiwitbron).
Gebruikersavatar
Door sylvia
#311708
Ik ga de kittens van Phoebe natuurlijk ook op vers zetten, die gaan een kvv krigen en zelf samengesteld, de kittens die bij bp leden komen zullen zeker op vers blijven eventuele anderen (eerst maar afwachten hoeveel het er worden) denk ik dat ik voorlopig een barf menu lijst meegeef en misschien dat de eigenaren wel op vers willen blijven.
Door Loeka
#311766
De twee poesjes gaan naar mensen die heel graag vers willen blijven geven ;D

Ik geef sowieso elke kittenkoper cb mee voor de eerste tijd. Zodat ze evt rustig kunnen omschakelen, hopelijk niet natuurlijk.
Door Francisca
#311776
Loeka schreef: De twee poesjes gaan naar mensen die heel graag vers willen blijven geven ;D

Ik geef sowieso elke kittenkoper cb mee voor de eerste tijd. Zodat ze evt rustig kunnen omschakelen, hopelijk niet natuurlijk.
Leuk, dat zijn er iig 2!! :D
Als hier nog weer eens een kitten komt dan zou ik dus wel eerst zoeken naar een fokker die vers voert. ;)
Door Borke
#312154
Loeka schreef: De twee poesjes gaan naar mensen die heel graag vers willen blijven geven ;D

Ik geef sowieso elke kittenkoper cb mee voor de eerste tijd. Zodat ze evt rustig kunnen omschakelen, hopelijk niet natuurlijk.
Mijn ervaring is dat als je goede informatie meegeeft aan de kitteneigenaren, dat ze jouw adviezen vaak opvolgen. Eten meegeven zal zeker helpen.

Bijna al het blikvoer is gewoon troep, heel veel katten gaan daarvan aan de diaree, ook katten die alleen brokken eten en nog nooit vers gehad hebben.
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door