Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Anneke V
#282694
Hallo!!!

Deze middag was onze Pluto zo ziek!!!! Hij had de hele gang volgep**pt :-\ Het was allemaal waterdiarre, allé eerder bruin slijm & er lagen overal levende witte wormen tussen!!! :-X
Natuurlijk kreeg ik direct de commentaar dat het mijn fout was met mijn "barfen" ::)
Volgens mijn vriend had hij vanmorgend ook al overgegeven & was hij vanmorgen ook fameus ziek. :-\

Hij was wel al een paar dagen altijd aan zijn achterwerk aan't likken, maar hij word sowieso elke maand ontwormd omdat hij nu bijna 4 maanden is & we moesten dit van de dierenarts+kennel elke maand doen.

Momenteel krijgt hij 's morgens nog zijn puppybrokken met gedroogde vuile pens omdat we alles nog niet hebben om te barfen (vanaf vrijdag wel) & 's avonds zijn portie vlees dat meestal bestaat uit: soepvlees of kalfsbeen of kippewit met kippemaagjes of hartjes of runderhart....idem voor de katten...hij mag dan het runderbeen afkluiven & de merg eruit halen( bij soepvlees) :-\

Gisterenavond kreeg hij vlees uit de diepvries, het was ontdooit in de frigo: gemalen kippenvleugels, kippenmaagjes en 2 plakken Duck ... de maagjes zagen er wel raar uit, maar ik dacht dat dit kwam omdat ze ontdooit waren :-[ ???

Ik moet zeggen de katten hebben hetzelfde gekregen, maar ipv Duck was er rundervlees bij & zij hebben wel praktisch alles laten staan :'( Wisten zij misschien dat het vlees slecht was ???

Eergisteren kreeg hij soepvlees met runderlever, ik weet dat runderlever beter niet gegeven word, maar ik had me vergist, dacht dat ik kalfslever mee had... :-\

Enig idee wat er kan misgegaan zijn ??? ??? ??? Blijkbaar is zijn maagzuur nog niet zuur genoeg om wormen/parasieten te doden ??? :'(

Het vlees was al een week in de vriezer, ik had pakketjes gemaakt met kippenvleugels, maagjes & in sommige al rundsvlees.... :'(
Laatst gewijzigd door Anneke V op wo 16 mar 2005, 13:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#282699
Waarom ga je er vanuit dat dit te maken heeft met barfen? Want dat heeft het in mijn ogen niet. Het tegendeel is waar zou ik zelfs durven zeggen.

En honden hebben wel eens wormen. Tja, dat gebeurd gewoon wel eens. Waarom denk je anders dat je je hond moet ontwormen?

Overigens vind ik iedere maand ontwormen echt van de gekke! Waarom moet dat? Je moet ontwormen als een hond wormen heeft en niet eerder. Ik denk eerder dat jouw hondje een zwakke darmflora heeft door al dat ontwormen.....

Ik zou zeggen: nu goed ontwormen, gewoon door blijven gaan met je verse voeding, probiotica (goede bacterieen) aan je hond geven en alleen nog maar ontwormen als er wormen zijn en al helemaal niet iedere maand! Nu je hond wormen heeft moet je de wormenkuur overigens nog wel een keer herhalen over een paar weken (ik dacht 2). Maar daarna mest laten controleren op wormen en niet meer zomaar ontwormen. Als een hond geen wormen heeft, dan valt er niks te ontwormen.

Die brokken zou ik trouwens weg laten.
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 16 mar 2005, 13:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Anneke V
#282714
Tja, de dierenarts en ook in de kennel waar we onze Pluto zijn gaan halen zeiden dat een puppy maandelijks moest ontwormd worden ??? ???
En wij geloven dat dan maar omdat we er vanuit gaan dat dat de specialisten zijn hé... :( Als de dokter iets zegt neem je dat meestal ook aan toch :-\

Ik weet niet of die wormen voortkomen van het barfen, want hij eet gewoon alles op wat hij buiten tegenkomt, gras, hout.... ::) Maar mijn vriend gaf onmiddellijk die commentaar.... ::) Maar ik dacht wel dat er misschien slecht vlees tussenzat omdat de katten het niet opgegeten hadden ??? Kan je eigenlijk aan vlees zien of het slecht is???? ???

Zijn brokken gaan sowieso vanaf vrijdag weg, maar ik moest eerst al mijn barfmateriaal hebben, want dagelijks vlees van de supermarkt komt toch duur uit :-\
Door Nelly
#282722
mijn andor wordt as. maandag 6 mnd. en ik heb hem nog niet 1 x ontwormd! Vind het niet nodig, zie niks in z'n ontlasting en hij ziet er zo blakend uit dat ik niet geloof dat hij wormen heeft, dus geen vergif erin.Wat dat vlees betreft, als het slecht (lees: bedorven) is, dan zie je dat aan de kleur - groenig/grijs - en je ruikt het! :-X
Door Lizzy
#282724
Als je niet aan barf materiaal kunt komen, dan kun je altijd nog beter wisselen met kant-en-klaar versvlees! In Belgie verkopen ze Duck.

Wormen komt niet van barfen en dus niet van rauw vlees. Al het vlees dat je in NL en Belgie kunt kopen is goedgekeurd en daar kun je geen wormen van krijgen. Dus ook niet van kippenmaagjes.

En tja, hoe ziet bedorven vlees eruit.... eh... geen idee eigenlijk. Ik heb nog nooit bedorven vlees gezien. Ik neem aan dat het in ieder geval vies ruikt. Maar ook van bedorven vlees krijgt een hond dus geen wormen.

Hier kun je meer over wormen vinden: http://www.depostwagen.nl/diergeneeskun ... wormen.php
Door Grace
#282727
Ik denk ook niet dat het aan het vlees ligt hoor. Eerder aan het merk wormtablet en de manier waarop je het gedaan hebt.
Ik zou in ieder geval tabletten van de DA geven. Drontal geef ik altijd dat helpt erg goed. Dan gaan de levenden wormen dood, maar de eitjes blijven in de maag en darmwand zitten en komen na 2 weken weer uit. Dan moet je voordat die weer eitjes maken ze doden. Dus na 2 weken weer ontwormen.
Als je eenmaal goed hebt ontwormt hoef je dat echt niet meer zo vaak doen hoor. Tenzij ze een vogel of een muis vangen ofzo.
Overigens is het wel heel vreemd dat ze er levend uit kwamen. Wormen komen er namelijk alleen eruit als ze al dood zijn dus ik hoop voor je dat het gewoon te verhelpen is met wormtabletten en dat het niet iets ernstigers is.
Succes.
Door evelyn02
#282746
Grace schreef: Tenzij ze een vogel of een muis vangen ofzo.

Er is volgens mij geen reden om extra te ontwormen als ze een vogel of een muis vangen. Ik neem aan dat we over spoelwormen praten. Spoelwormen krijg je door het binnenkrijgen van larven en niet van het eten van wormeieren of hele spoelwormen. De eieren die het besmette dier uitscheiden hebben een periode in/op de grond nodig om te ontwikkelen tot de larven die dus besmettelijk zijn.

Evelyn
Door rees
#283347
Hier word het vlees wel eens in de tuin begrafen en daarna weer op gegraven en lekker op gegeten en dat ziet er niet al te fris uit :-X maar ze hebben nooit ergens last van .
En ook hier alleen wormen kuur als het nodig is en anders niet.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door