Hoi
Schitterende verhalen lees ik hier vooral die penslicht in de douche

.
Ik werk in de slachterij en daar zie je hetzelfde probleem, als je er net werkt moet je weerstand opbouwen, anders heb je zo een infectie te pakken (heb het megemaakt met een collega die er net werkte en een SCHRAMMETJE opliep, lag twee dagen later in het ziekenhuis).
Dus als je krampachtig schoon en hygienisch te werk gaat dan zal je lichaam er minder snel mee om kunnen gaan als iemand die het niet zo krap neemt.
Blijf echter wel alert op mensen met een verminderde weerstand zoals ouderen en hele kleine kinderen, die zijn dus veel sneller vatbaar voor salmomella.
Wilde dit nog even zeggen;
Zag eerder een threat waar de schrijver zich afvroeg of vlees in de winkel nu vuiler of schoner besmet was als iets wat in het wild gevangen werd.
De bacterien waar altijd over gepraat word komen uit het dier zelf en niet uit de slachterij of slagerij.
Een kip bevat bijv. uit zichzelf al salmonella net als het ei.
Een dier dat gevonden/gevangen word in het wild bevat veel meer bacterieen, bijv in de vacht en het darmenstelsel als een dier dat schoon in de slagerij ligt (als het goed is zonder de e colie's (hoe heten ze precies?) uit de nedeldarm)
Dus als je de afweging maakt wat gezonder is voor een hond (als je die vraag al wilt stellen) dan is de slagerij zeker in het voordeel ten op zichte van de gevonden dode vis/rat aan de waterkant.
Doei