Weet je wat ik eigenlijk denk?
Als die slager wérkelijk een varkensoor bij een rundertong kiepert.
Hoe groot is dan de kans dat hij sowieso net zo goed runds- en varkensvlees door elkaar met zijn handen aanraakt?
Ik weet het niet, ik ken de slagerij niet.
Maar ik denk dat de kans dan reëel is.
Ik geloof dat de kans op besmetting feitelijk maar heel, heel klein is.
Maar als je bang bent om dit te geven en je wilt het ook niet weggooien (zou ikzelf ook spijtig vinden), dan zou ik misschien overwegen om het even te koken.
Is niet helemaal 'barf-idee', maar ik heb begrepen dat gekookte lever fietelijk nog heel goede voedingswaarde heeft.
Weet niet hoe dat voor tong is, maar zou me kunnen voorstellen dat de voedingswaarde best nog goed is, als je het even kookt.
En als die ander die tong dan niet meer van je hebben wil (want waterdichte garantie kun je niet geven), dan neem ik hem zaterdag die portie wel mee.
Ik kook hem dan gewoon heel even.