Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Yari
#401880
Elvira schreef: Als het D heupen zijn is operatie volgens mij zeker niet nodig. Ik ken honden met E heupen die hier zonder problemen oud zijn geworden. Ik zou zeker voor een second opinion gaan. Dijkshoorn in Zeist neemt foto's zonder verdoving.
Ik vind het knap dat jij kan weten dat als het D heupen zijn dat een operatie dan helemaal niet nodig is?
Waarop baseer je dat als ik vragen mag?
Nico Dijkshoorn is trouwens géén orthopedisch specialist en ook voert hij nog heel achterhaalde en onnodige operaties uit zoals het doorsnijden van de spieren in de liezen in geval van HD.
In dit geval lijkt me een onderzoek door een orthopedisch specialist toch echt het beste.
Gebruikersavatar
Door Kaio
#401947
Geloof niet dat je kunt stellen dat er geen operatie nodig is bij D heupen. Tuurlijk zijn er genoeg met slechte heupen die er geen last van hebben en er oud mee worden. Maar er zijn ook met C heupen die wel last hebben. Het ligt ook wel aan de reden waarom het D is (kop, kom, aansluiting, atrose, botafwijking, botwoekeringen, losse splinters of meerder dingen samen ed) en ook aan de bespiering. In dit geval heeft de hond er merkbaar last van al op jonge leeftijd. Alleen de specialist kan in deze het juiste advies geven.
Door Elvira
#401965
Ik zeg niet dat Dijkshoorn een orthopedisch specialist is, maar dat hij HD-foto's maakt zonder verdoving. Gezien de problemen met de narcose lijkt me dit wel belangrijk.
Het was overigens een dierenarts die zei dat een hond met D heupen weliswaar te slechte heupen had om mee te fokken, maar dat de hond hier nooit problemen mee zou krijgen.
Er is volgens mij ook geen officiële uitslag, maar een uitslag van een (onervaren ?) dierenarts. Sommige uitslagen van "eigen" dierenartsen wijken enorm af van de uitslag van de raad van beheer.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#401970
Elvira schreef: Ik zeg niet dat Dijkshoorn een orthopedisch specialist is, maar dat hij HD-foto's maakt zonder verdoving. Gezien de problemen met de narcose lijkt me dit wel belangrijk.
Het was overigens een dierenarts die zei dat een hond met D heupen weliswaar te slechte heupen had om mee te fokken, maar dat de hond hier nooit problemen mee zou krijgen.
Er is volgens mij ook geen officiële uitslag, maar een uitslag van een (onervaren ?) dierenarts. Sommige uitslagen van "eigen" dierenartsen wijken enorm af van de uitslag van de raad van beheer.

Wat maakt het uit of het in dit geval C/D of E is. Robert wilde weten of Sari hd zou hebben en dat heeft ze en ook nog behoorlijk. En wat de behandeling en overige voortgang betreft zal Robert naar een specialist moeten en verder zal de tijd het leren.
Dat is het generaliserende van deze vorm van kwalificeren. Ja, er zijn honden met hd-d die er fluitend oud mee worden. Er zijn er ook zat die het eerste of tweede levensjaar niet halen. De ene D is de ander niet, en ook de ene hond is de andere niet.
Gebruikersavatar
Door Sonja
#401971
Voorwaarde voor het maken van HD-foto's zonder verdoving is wel dat de hond het toelaat. En als ik het verhaal zo lees liet Sari het zelfs met een lichte verdoving nog niet toe. En dan wordt het met zo'n grote, sterke hond toch moeilijk.
Ik weet ook niet of het zinvol zou zijn nieuwe foto's te laten maken. Er zijn nu al foto's gemaakt en het is aan de eventuele specialist die Sari gaat behandelen om te bepalen of deze foto's duidelijk genoeg zijn.
En welke beoordeling een da ook zal plakken op deze foto's, het feit blijft dat Sari er last van heeft en dat er dus iets ondernomen zal moeten worden om daar verbetering in te krijgen.
Door Robert Koncarevic
#402041
Ik ben nog steeds druk bezig met de HD van Sari. Ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Foto's maken zonder verdoving met Sari is onbegonnen werk. Hij wil op dit moment niet eens dichtbij een kliniek komen.
Door Irm-Joh
#402089
Hoi Robert,
Ik lees hier alleen maar van die berichten over zware operaties etc. bij HD. Heeft hier nog nooit iemand van "permanente goudacupunctuur" gehoord?
Onze hond heeft ook HD en arthrose in de heupen en verder spondylose op meerder plekken in de rug.
Wij zijn precies 1 jaar geleden met hem in Duitsland geweest en hebben daar permanente goudacupunctuur door laten voeren. Het is een minimale ingreep - je hond krijgt een roesje, maar loopt een uur later gewoon vrolijk met je de deur uit.
Het resultaat is ongelofelijk. Hij was binnen 6 weken compleet van de pijnstillers af en met kerst is hij in het bos over boomstammen heen gesprongen - iets wat absoluut onmogelijk was voor hem. - Onze hond kwam zonder pijnstillers nauwelijks nog de mand uit.

Dus alsjeblieft, Robert, geef de moed niet op. In Duitsland laat bijna niemand meer bij zijn hond 'de heupen opereren. HD, arthrose, spondylose - dat wordt net succès met goudacupunctuur behandelt (succèsquota is 96 %).
Bij de beste specialist op dat gebied ben je binnen 2 uur (vanaf Arnhem).

Groetjes
Irm :)
Gebruikersavatar
Door Sonja
#402111
Ik heb er wel over gehoord, maar heb er geen ervaring mee. Ik heb hier wel een Duitstalig tijdschrift liggen waar een artikel over goud-accupunctuur in staat.
Door Irm-Joh
#402114
Hoi Sonja, Het werkt prima. In de laatste maanden zijn op mijn advies een aantal vrienden met hun honden - allemaal van die hopeloze HD en/ of arthrose-gevallen - in Duitsland geweest voor deze behandeling. De tranen springen in je ogen als je ziet hoe deze beestem binnen 3 -4 maanden na de ingreep zijn veranderd (ze hoeven allemaal geen pijnstillers meer en hebben weer lol aan het leven).

Ik surf regelmatig naar Duitstalige fora (de methode wordt inmiddels behalve in Duitsland ook in Oostenrijk en Zwitserland succesvol gebruikt bij HD, arthrose etc.).
In die landen laat echt bijna niemand meer zo'n snij-en- zaag-operatie aan zijn hond uitvoeren. Vindt men veel te ingrijpend (en duur!).

Mag ik vragen wie de artikel over goudacupunctuur in jouw tijdschrift heeft geschreven?

Groet,
Irm
:)
Gebruikersavatar
Door Sonja
#402125
Het artikel is verschenen in het oktobernummer van de jaargang 2001 van het Zwitserse tijdschrift "Mein Hund natürlich gesund". Het is ondertekend door ene Ilona die het artikel heeft geschreven n.a.v. de behandeling van de Airedale Teriër van haar ouders. Het is een informatief artikel dat is geïllustreerd met röntgenfoto's waarop te zien is wat de behandeling inhoudt en er is ook een lijstje toegevoegd met dierenartsen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken die deze behandeling toepassen.
Door Irm-Joh
#402139
Hoi Sonja, Het is inderdaad in die landen geen heel nieuwe methode meer. Die arts waar wij geweest zijn doet het al sinds halverwege de jaren 90.
Trouwens, toen ik vorig jaar bij onze DA langsging om de rontgenfoto's te halen die ik mee wilde nemen naar Duitsland, verklaarde onze DA me bijna voor gek.
Ik werd behandeld als of ik van plan was om met mijn hond naar Jomanda te gaan...
Dat is dus hoe men in NL-DA-kringen hierover denkt.
Voor 58,00 Euro per maand Rimadyl verkopen en dan misschien nog opereren is natuurlijk veeeel leuker en lucratiever voor hen - maar niet voor mijn hond dus.

Groet,
Irm
;)
Door Lizzy
#402193
Het is en blijft dan toch (als het werkelijk zo succesvol is - en ik geloof dat beslist hoor) te gek voor woorden dat er in Nederland niet dezelfde 'operaties' met dezelfde succesen worden uitgevoerd? Ik bedoel, wij hebben hier toch ook een paar geweldige dierenartsen met een goede holistische kijk op de zaken?
Door Irm-Joh
#402210
Dat zou denken. Het was ongeveer de eerste vraag die ik aan die duitse arts heb gesteld. Hij vertelde mij dat hij al verschillende Nederlandse DA's had aangeboden om ze op te leiden of om eens per maand (als er voldoende gevallen bij elkaar zijn) 1 dag naar NL te komen om in hun praktijk de ingreep uit te voeren (per hond ben je gemiddeld 1 uur bezig).
Maar helaas bleken Nederlandse DA's voor deze voorstellen NIET open te staan. Rara waarom dat zo is...

Irm
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door