Moderator: Lizzy
Helen schreef: Mocht Kuma ooit gecastreerd worden (wat alleen op gedrags-of medische indicatie zal gebeuren overigens). Dan zou ik dat ook laparoscopisch zou doen. Balou is kundig gecastreerd, maar had 3 dagen pijnstilling nodig ivm wondpijn en die was wel zeker 10cm overigens. En haar buikje heeft ook zeker 2 dagen pijn gedaan. Eten wilde vreetschuur Balou pas na anderhalve dag. Dus bij haar is dat zorgwekkend. Pas na een week of anderhalf kon ik zeggen dat ze weer de oude was.Ik denk dat veel medische indicaties je geen gelegenheid scheppen om laproscopisch te castreren. Neem baarmoederontsteking (waardoor je tot castratie over moet gaan). Kunnen ze niet laproscopisch doen.
Yari schreef: Ikzelf vind de voordelen van laparoscopische sterilisatie persoonlijk niet zo groot, dus ik zou er zelf niet zo gauw voor kiezen, maar goed, ik heb ook makkelijk praten, want mij kost het óók nog eens niks als ik het op m'n eigen praktijk laat doen. Is de keuze dus al helemaal snel gemaakt.Ik heb nu een paar honden gezien die laparoscopisch gecastreerd zijn en moet zeggen dat het verschil levensgroot is.![]()
geer schreef: Aan Sophie merk je inderdaad helemaaaal niet meer dat ze gister onder het mes is geweest. Ze speelt als een bezetene, Ted mag haar buik gewoon als trampoline gebruiken, ze rolt, springt, rent, vliegt, duikt....De 'wondjes' voor zover je het wondjes kan noemen, want je ziet ze niet, zien er keurig uit...ze ligt er ook niet erg aan, wat mij aangeeft dat ze die helemaal niet voelt...Mmmmmm. Ik kan er niks aan doen maar ik vind dat echt wel een heeeeel erg snel (geweldig!!) herstel!
Hitam schreef: Ik heb nu een paar honden gezien die laparoscopisch gecastreerd zijn en moet zeggen dat het verschil levensgroot is.Zowel Yari als Yunah (de lab van m'n zussie) wilden zelfs 's avonds de dag van de operatie (gewone sterilisatie) alweer spelen. De dag erna merkte je ook praktisch helemaal niets meer en dit soort verhalen hoor ik ontzettend veel van de honden die bij ons gesteriliseerd zijn.
Sofie heeft vandaag gewoon alsvanouds de winkel onveilig gemaakt. Gewoon rennen en ravotten en vrolijk. En dat is met een hond die door laparotomie geopereerd is toch anders. Die is toch altijd een paar dagen rustiger en heeft echt pijnstillers nodig.
geer schreef: Nou, nog steeds ben ik gewoon erg blij met hoe we het gedaan hebben. Ik weet niet hoe ze was geweest als ze 'gewoon' geholpen was, maar nu is ze gewoon meteen weer de oude.Dat van die incontinentie kan enorm verschillen.
Wat ik me wel afvraag: hoe snel merk je dat er bepaalde veranderingen plaatsvinden na de sterilisatie? En dan heb ik het voornamelijk over:
- Lichamelijke gevolgen als incontinentie. Als een hond incontinent wordt door de sterilisatie, gebeurt dat dan op een korte termijn, of kan dat ook nog na een paar maanden optreden? Tot nu toe merk ik wat dat betreft niets..
- Gedragsveranderingen... Ik merk niets aan haar gedrag, behalve dat ze misschien nog wel vrolijker is. Ze speelt met Ted, speelt met andere honden. Op welke termijn mag je gedragsveranderingen gaan verwachten? (neem aan dat dat niet 1,2,3 gebeurt)
Verder merk ik wel direct dat ze hongeriger is. Echt; het lijkt wel alsof haar neus 1000 keer beter is gaan werken, op straat is ze alerter en in huis ook. Ze was normaal niet echt gebrand op eten, nu springt ze op zodra ik ook maar naar de koelkast kijk. Ze heeft honger voor 10. Erg moeilijk om een hond die normaal nooit echt naar eten taalde en ook heel slank was (15 kg) nu extra eten te ontzeggen... Maar goed, 't is niet anders
Wat ik me ook afvraag... Ze mag 10 dagen niet zwemmen. Nu is Sophie nogal laag bij de gronderig..en met die regen; heeft ze dus na iedere wandeling een natte, modderige buik. Ik maak de hechtinkjes met water schoon, droog ze af en doe er wat betadinezalf op...is dat afdoende?
Zo, dat was 'em wel weer![]()