Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Toms schreef:DankDas raar want het is Nederland die de rabiës vaccinatie vraagt voor alle honden en ook katten die het land binnen komen. Heeft niks te maken met de luchtvaartmaatschappij.& ja, dat kan! Even zoeken naar de juiste vliegmaatschappij
Sommige maatschappijen kijken naar de risicolijst. Nederland is low risk.
Ben er net nog ingedoken voor iemand uit Canada. Er zijn maatschappijen die de regels van het land van bestemming hanteren. Canada bijvoorbeeld, vraagt niets. Ook geen chip. Dan mag je hier vertrekken met een pup van 8 weken & vliegen naar Toronto. Ze willen alleen weten wat voor soort & wat het weegt. Wel met KLM & de regels zitten ver verstopt.
hannabelgje schreef: ↑wo 09 jul 2025, 19:34 Das raar want het is Nederland die de rabiës vaccinatie vraagt voor alle honden en ook katten die het land binnen komen. Heeft niks te maken met de luchtvaartmaatschappij.Neen inderdaad. Voor mij vallen Nederlandse fokkers bij honden af omdat ik als Belg dan de socialisatieperiode mis aangezien ze dan ten vroegste met 15 weken mogen verhuizen en in de omgekeerde richting het zelfde. En België en Nederland zijn beiden rabies vrij dus de minst strenge regelgeving. Vliegen is dan natuurlijk niet van toepassing. Een pup uit sommige oost Europese landen kan vaak ten vroegste maar met 7 maand ofzo. Iets met wachttijden en titers.
Verstuurd vanaf mijn SM-S931B met Tapatalk
Toms schreef: ↑wo 09 jul 2025, 21:00 Er zijn maatschappijen die vliegen met 8 weken jonge dieren toestaan. Die kunnen sowieso niet gevaccineerd zijn, is geen issue. Even in duiken & zoeken naar mogelijkheden.Je kan beter even in de wet duiken. Elke hond die in NL geimporteerd wordt moet gechipt zijn, een goedgekeurd Europees dierenpaspoort hebben en een geldige rabiesvaccinatie. Wat betekent dat de hond niet jonger mag zijn dan 15 weken (vaccinatie met 12 weken plus 3 weken wachttijd).
hannabelgje schreef: ↑wo 09 jul 2025, 19:34 Das raar want het is Nederland die de rabiës vaccinatie vraagt voor alle honden en ook katten die het land binnen komen. Heeft niks te maken met de luchtvaartmaatschappij.In het voorbeeld van Canada gaat het om export. Canada vraagt niets & sommige Nederlandse vliegmaatschappijen respecteren gewoon de regels van het land van bestemming.
Verstuurd vanaf mijn SM-S931B met Tapatalk
Toms schreef: ↑do 10 jul 2025, 11:37 In het voorbeeld van Canada gaat het om export. Canada vraagt niets & sommige Nederlandse vliegmaatschappijen respecteren gewoon de regels van het land van bestemming.De luchtvaartmaatschappij is niet de handhavende instantie. En als de douane erachter komt, riskeer je dat de pup terug gestuurd wordt naar land van herkomst en/of in quarantaine gaat. Over dat risico mag een pup koper ook geïnformeerd worden. Vind ik dan.
Toms schreef: ↑wo 09 jul 2025, 21:03 Deze snap ik niet. Je kan met de auto passeren toch? Overal…De dierenartsen zijn verplicht om dat aan te geven. Dus als je gaat voor een vaccinatie, dan moeten ze dat doorgeven.