yazzie schreef: ↑do 24 feb 2022, 12:23 Precies dit wat jij aangeeft Martine M. Het echt echt aandacht hebben voor en luisteren naar de eigenaar maar dat is er simpelweg niet meer bij omdat het consult maar 10 minuten mag duren.Veel van wat je schrijft klinkt helaas bekend in de oren, mijn 9 jarige Hongaarse Kuvasz is ook overleden aan een maagkanteling doordat de dierenarts me niet geloofde als ik belde, wat vragen stelde en dan zij geef maar een primperannetje want het kan geen maagkanteling zijn (hij was eerst nog niet opgezwollen en gaf blubber over wat later speeksel bleek te zijn) ik heb geen wagen en ze zou niet komen, later is een buur met mij naar een kliniek gereden die ik eerder ook al belde en de vragenlijst deed en het dan ook niet geloofde terwijl ik telkens zei, ik denk dat hij een maagkanteling heeft. In de kliniek hadden ze hem dan "gered" we mochten naar huis met een hond die nog sliep maar volgens hem was hij al wakker geweest dus het was veilig. Onderweg naar huis is hij dan gestorven.
Mijn eigen buikgevoel heeft voorkomen dat er bij mijn tweede hond een voorpoot geamputeerd is en dat zijn scrotum is verwijderd. En ja, mijn keuzes bleken achteraf de juiste te zijn! Bij deze hond hebben ze een milttumor op de echo gemist en een blaasverlamming niet waargenomen.Bij mijn derde hond heb ik voorkomen dat zijn milt is verwijderd en dat hij volkomen nutteloos een volledig maag/darmonderzoek kreeg. Ook dit waren van mijn kant uit de juiste overwegingen. Bij deze hond constateerde ze dat hij maar één nier had, wat dus achteraf ook niet klopte.
Het allerergste heb ik niet kunnen voorkomen: het overlijden van mijn derde hond door vreselijke blunders tijdens een spoedoperatie. Ik had nog gevraagd of zij deze operatie kon uitvoeren. Zij wist welke middelen hij absoluut niet mocht hebben en toch erin spuiten want 'ze had niets anders voor handen''. Dat wist ze voor de operatie ook al!!!
Na de operatie krijg je je hond 'slapend' (lees in shock) mee naar huis 'want alles was okay' en bovendien ging de kliniek dicht om 20 uur.
Later hoor je dat tijdens de operatie al hartmassage was gegeven... Waarom geven ze in hemelsnaam zo een hond mee en geven ze mij bij ophalen niet het advies om naar Amsterdam/Utrecht te rijden voor herstel??? Ik kan er nu nog om janken dat ik zo vreselijk stom ben geweest om haar te vertrouwen... Het zijn dus geen lullige dingetjes wat nog niet zo heel lang geleden vreselijk fout is gegaan. En nee, bovenstaande is niet bij één dierenarts gebeurd, maar bij meerdere dierenartsen hier in de omgeving, zelfs bij specialisten. Nu krijg je dus zomaar weer even tijdens een gebitscontrole tussen neus en lippen door voor je voeten gegooid dat je hond geopereerd moet worden aan een binnenbal. Hoppa, lekker ondoordacht in twee zinnen in je gezicht gegooid krijgen en dan moet je weer gaan want de tijd is om.
Ik wil dus een dierenarts die ik kan vertrouwen, die eerlijk en correct informeert conform de laatste zienswijze en die tijd neemt voor een patiënt. Punt.
Ik woon in een uithoek. In de nabije omgeving staan ze niet open voor vers vlees voeding en titeren. Ik heb het uitgezocht in een straal van om en nabij 35 km. Probleem is dat wanneer ik verder ga rijden, wat ik op zich geen probleem vind, ik dus ook geen beroep meer kan doen op een spoeddienst, want niet ingeschreven in het gebied. Ook dat heb ik al meegemaakt: bij een teelbaldraaiing van mijn vorige reu werd ik niet geholpen omdat ik niet in dit gebied bij een dierenarts ingeschreven stond. En ja, bij een maagkanteling wat nogal eens gebeurd bij mijn ras is het wel fijn als je snel bij een spoeddienst ben. Nou kan ik dat sowieso vergeten, want ze hebben hier geen avond/nacht/weekenddiensten meer. Ook zoiets.Als er buiten openingstijden iets gebeurd ben ik eerst bijna een uur onderweg.
Titeren doe ik bij titersessies (want ja, ook daar heb ik foutieve adviezen gekregen van de plaatselijke dierenartsen omtrent wel of niet vaccineren na een vaccicheck; altijd wel dus vaccineren...; gelukkig mocht ik telefonisch overleggen met Tannetje Koning). Voor operaties rijd ik naar Utrecht. Ik sta dus ingeschreven bij een kliniek in mijn eigen woonplaats zodat ik bij spoed 'maar' een uurtje hoef te rijden en ik daarheen kan voor een doorverwijs naar Utrecht. Ik overweeg voor zaken die ook de volgende dag kunnen Jyoti (ruim een uur rijden) of Froukje Seip (twee uur heen, twee uur terug). Ik heb Froukje Seip meerdere malen bij titersessies meegemaakt en dat voelde fijn en vertrouwd. De omgang met mijn honden verliep rustig en zachtaardig. Bovendien kijkt ze verder en heeft ze meer mogelijkheden dan alleen regulier. Geldt ook voor Jyoti maar persoonlijk ken is ze dus niet. Misschien moet ik de Andere Dierenarts (bijna drie kwartier rijden) nog een keer een kans geven maar na de diagnose dat mijn hond warme nieren had, ben ik daar ook wel op afgeknapt. Ik sta zeker open voor een holistische aanpak maar met het begrip warme nieren kan ik helemaal niks.
Pfffffff.....![]()
