Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3417790
Lizzy schreef: do 14 jan 2021, 17:42 Pastinaak gaat goed, dus dan zou puree ook moeten gaan! Lasagne is een goed idee, ga gelijk speuren naar iets lekkers.

Nep vlees gaat redelijk. Van de week hadden we een spinazie/kaasburger: niet goed gevallen. Maar de vegetarische slager hamburger viel wel goed. Daar kan ik natuurlijk ook wat mee verzinnen, in combinatie met groenten :g:
Als die als vleesvervanger goed gaat, kan je die natuurlijk ook gebruiken in andere vormen als alleen als burger, gewoon rullen als gehakt voor door de lasagne, op een koolhydratenarme pizza etc.

En een Brammetje is altijd het proberen waard :biggrin2: ....is die nog open momenteel ?
#3417793
Pizza. Zo bestaan er ook 101 recepten, maar goed, je moet met eentje beginnen.
16106471494335069831756016543743.jpg
16106471494335069831756016543743.jpg (4.26 MiB) 1142 keer bekeken
Dit lijkt me echt iets voor jou.
16106472403055417640767387093320.jpg
16106472403055417640767387093320.jpg (4.62 MiB) 1142 keer bekeken
De foto ziet er alleszinds heerlijk uit.
16106472847703460951417850630548.jpg
16106472847703460951417850630548.jpg (4.17 MiB) 1142 keer bekeken
#3417795
Gisteren gegeten uit de oven:
Prei roerbakken in roomboter met tijm, knoflook/uitje of andere kruiden die wel gaan.
Zoete aardappel of pompoen koken met flinke klont roomboter of ghee puree van maken.

Prei in ovenschaal doen, erop de zoete aardappel of pompoenpuree.
2 eieren klutsen en mengen met 2 flinke eetlepels fijngestampte hazelnoten eventueel zout/peper erdoor.
Dit schenk je over de zoete aardappel, verdeel goed en dan 15 minuten in de oven op 200 graden tot de bovenlaag lekker krokant is.
#3417797
Deze maken we hier geregeld. Tis wel wat werk, maar zo lekker!
Tis wel met iets van ricotta (vulling) en er zit wat roomkaas in de saus maar das gewoon om de smaak wat zachter te maken dus zou je perfect iets plantaardig kunnen voor gebruiken.

https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sa ... van-sandra

OH, en ik leg de cannelloni gewoon plat, bodem van de overschaal bedekt, en daar saus overheen.
#3417811
Basil schreef: do 14 jan 2021, 19:08 Gisteren gegeten uit de oven:
Prei roerbakken in roomboter met tijm, knoflook/uitje of andere kruiden die wel gaan.
Zoete aardappel of pompoen koken met flinke klont roomboter of ghee puree van maken.

Prei in ovenschaal doen, erop de zoete aardappel of pompoenpuree.
2 eieren klutsen en mengen met 2 flinke eetlepels fijngestampte hazelnoten eventueel zout/peper erdoor.
Dit schenk je over de zoete aardappel, verdeel goed en dan 15 minuten in de oven op 200 graden tot de bovenlaag lekker krokant is.
Zo! Dat ziet er lekker uit zeg! Is dit van OerSterk of heb je dit zelf bedacht? Super smakelijk lijk me dit, onwijs bedankt, ik ga dit ook maken :-*
#3417818
Als nep-gehakt kan je trouwens ook gecutterde champignons gebruiken. Beetje kruiden en ik vind het erg lekker en krijgt gelijkaardige structuur als fijne stukjes gehakt. Als je grote brokken gewend bent is het natuurlijk wel anders want het plakt minder..

Met een ei eronder zou je ook van champignons en noten een burger kunnen maken. Je kan van zoveel een burger maken. Ik heb een recept voor linzenburger wat ik erg lekker vind maar Meneer niet. Ooit een wortelburger geprobeerd, dat smaakt grandioos naar wortel, lekker maar niet echt vleesvervanger. En dan falafel van kikkererwten natuurlijk...

Valt volkoren of spelt (pasta) trouwens ook slecht? Of boekweit oid?
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door