
Oh,

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
src_esther schreef: ↑ma 11 jan 2021, 00:48 Curry met pompoen en bataat. Rijst erbij. Lekker maar ik miste wel iets met de structuur en beet van kippenvlees... Iemand tips? En dan graag iets met normale ingrediënten want bij die Vegetarische Slager dingen wordt onpasselijk als ik de lijst lees.Of tofu in plakken snijden, uitlekken met een gewicht erop, dan marineren en krokant bakken. In reepjes snijden, door de curry roerenIk snap eigenlijk niet dat men dat verantwoord voedsel vindt.
Oh,misschien moet ik gewoon paneer (met fenegriek) maken voor erbij.
src_esther schreef: ↑ma 11 jan 2021, 00:48 Curry met pompoen en bataat. Rijst erbij. Lekker maar ik miste wel iets met de structuur en beet van kippenvlees... Iemand tips? En dan graag iets met normale ingrediënten want bij die Vegetarische Slager dingen wordt onpasselijk als ik de lijst lees.Structuur van kippenvlees... ik weet niet wat de structuur van kippenvlees is maar ik vind door curry's noten altijd erg lekker voor de bite. Cashewnoten zijn hier favoriet.Ik snap eigenlijk niet dat men dat verantwoord voedsel vindt.
Oh,misschien moet ik gewoon paneer (met fenegriek) maken voor erbij.
Siberienne schreef: ↑ma 11 jan 2021, 07:05 Of tofu in plakken snijden, uitlekken met een gewicht erop, dan marineren en krokant bakken. In reepjes snijden, door de curry roerenTofu zal ik een keer proberen maar dat is toch meer de structuur van paneer en dat vind ik lekkerder en kan ik eenvoudig (en goedkoop) zelf maken met rauwe biologische melk.
Lizzy schreef: ↑ma 11 jan 2021, 07:43 Structuur van kippenvlees... ik weet niet wat de structuur van kippenvlees is maar ik vind door curry's noten altijd erg lekker voor de bite. Cashewnoten zijn hier favoriet.Ja, cashewnoten gebruik ik wel eens in de roerbak. De beet is in roerbak en curry goed, structuur niet.
pearlsofpassion schreef: ↑ma 11 jan 2021, 10:32 Er bestaat ook een paddestoel, Boskip. De naam zegt het al, proeft en voelt echt als kip (naar het schijnt) maar dus Vega.In de risotto gebruik ik Eryngii paddenstoel ter vervanging van kip maar in curry lijkt me dat niet lekker.
Wel geen idee waar je die kan krijgen ...
src_esther schreef: ↑ma 11 jan 2021, 09:12 Tofu zal ik een keer proberen maar dat is toch meer de structuur van paneer en dat vind ik lekkerder en kan ik eenvoudig (en goedkoop) zelf maken met rauwe biologische melk.Ik ken paneer niet zo goed maar door de tofu flink te pletten met een zwaar gewicht wordt de structuur een stuk steviger. Moet wel een paar uur staan.
src_esther schreef: ↑ma 11 jan 2021, 00:48 Curry met pompoen en bataat. Rijst erbij. Lekker maar ik miste wel iets met de structuur en beet van kippenvlees... Iemand tips? En dan graag iets met normale ingrediënten want bij die Vegetarische Slager dingen wordt onpasselijk als ik de lijst lees.Dat heb ik hetzelfde hoor!Ik snap eigenlijk niet dat men dat verantwoord voedsel vindt.
Oh,misschien moet ik gewoon paneer (met fenegriek) maken voor erbij.
src_esther schreef: ↑ma 11 jan 2021, 12:30 In de risotto gebruik ik Eryngii paddenstoel ter vervanging van kip maar in curry lijkt me dat niet lekker.Die Boskip zou echt als kip smaken, dus lijkt me wel lekker in curry.
pearlsofpassion schreef: ↑ma 11 jan 2021, 15:21 Die Boskip zou echt als kip smaken, dus lijkt me wel lekker in curry.Ik had er nog nooit van gehoord. Maar wanneer ik op deze site kijk waar het te koop is dan is het seizoen maar beperkt: https://www.casareinders.com/c-1692438/ ... destoelen/
Waarom het nog geen ingeburgerd product is en veel gegeten wordt is me een raadsel.. Misschien moeilijk te kweken?