Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Siberienne
#3401750
Kaela schreef: za 25 apr 2020, 12:13 Voor de lasagne heeft meneer per abuis zoete uien ipv normale meegenomen. Zit daar veel smaakverschil in?
Zijn iets zachter van smaak. Ik gebruik zo ook rustig voor pasta saus en lasagne. Ik vind ze lekkerder dan gewone eigenlijk
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3401752
Siberienne schreef: za 25 apr 2020, 12:55 Zijn iets zachter van smaak. Ik gebruik zo ook rustig voor pasta saus en lasagne. Ik vind ze lekkerder dan gewone eigenlijk
Oke, dat klinkt prima, dan gebruik ik ze gewoon. Ik weet niet, door de naam heb ik het idee dat ik snoepgoed door de lasagna meng ofzo ;D
Door Elf
#3401764
Gisteren bloemkool gemaakt op de big green egg. Was heerlijk! Zoonlief die niet van bloemkool houdt vond het zelfs lekker😜. Zou leuk zijn hier een vegetarische variant op te bedenken. Ik ben er mn hoofd over aan het breken. Weet iemand een recept van een ‘sappige’ vegaburger?
Bijlagen
800714ED-0E9F-4518-A85F-4D59957416DC.jpeg
800714ED-0E9F-4518-A85F-4D59957416DC.jpeg (2.84 MiB) 1733 keer bekeken
4F3645EC-3623-4F0B-AEE1-6800D40278DA.jpeg
4F3645EC-3623-4F0B-AEE1-6800D40278DA.jpeg (3.07 MiB) 1733 keer bekeken
Door Lizzy
#3401769
Ik koop die handel altijd kant en klaar ;D

Ik had vanmiddag zo'n zin in bruine bonen dat ik uien en tomaat heb gebakken, bruine bonen erbij, geraspte kaas erover. En nou heb ik dus geen zin meer in avond eten. Ik eet wel alleen gekookte witlof. Voor Leo aardappel erbij. En een Valessflap.
Door Elf
#3401786
Vandaag zelf saffraanpasta gemaakt naar een recept van Yotam Ottolenghi. Met sjalotten-specerijenboter erdoor, pijnboompitten en verse groene kruiden. We aten er venkel bij. Was heerlijk!
Gebruikersavatar
Door Kim_S
#3401787
Ik eet de hele week al koolhydraatarm. Lukt aardig moet ik zeggen. Vanavond was wat minder, een bord vol sla en groenvoer klaargemaakt, stukjes haring er doorheen (van de lidl). Neem ik een hap, is het zoute haring :-X Niet te vreten gewoon ::)
Dus de haring er maar weer uit gevist (haha) en alleen het groenvoer gegeten. Blauwe bessen als toetje, dat was gelukkig wel lekker.
Gebruikersavatar
Door dinky89
#3401793
Hier vandaag lekker spareribs laten bezorgen. Werd eerst nog lekker gemaakt door vl dat er ook speciaal voor mij patatjes bij zouden zitten maar bleek iets mis te zijn gegaan bij bestellen waardoor het zonder patatjes was ::)
Gebruikersavatar
Door Kim_S
#3401797
Deze met de meiden samen gemaakt vanavond. Er zijn er inmiddels al 6 geslacht :biggrin2:
(Niet door mij helaas...)
9D1CA609-7381-45C4-83E1-D3F0A9EEBFA4.jpeg
9D1CA609-7381-45C4-83E1-D3F0A9EEBFA4.jpeg (556.25 KiB) 1693 keer bekeken
Gebruikersavatar
Door - pien -
#3401824
Kim_S schreef: za 25 apr 2020, 21:50 8B975B0D-DFAD-45AB-BD09-3CC9715CA803.jpeg

;D ;D ;D
;D ;D ;D
Aah, ze zijn echt héél cute!

Gisteravond bloemkool-aardappelcurry. Héérlijk! Ik hou van bloemkool met een papje maar ik geloof dat ik er voortaan dit van maak :D
Vanavond asperges met ei en boter en een aardappeltje
Door Lizzy
#3401825
- pien - schreef: zo 26 apr 2020, 10:35 ;D ;D ;D
Aah, ze zijn echt héél cute!

Gisteravond bloemkool-aardappelcurry. Héérlijk! Ik hou van bloemkool met een papje maar ik geloof dat ik er voortaan dit van maak :D
Vanavond asperges met ei en boter en een aardappeltje
Is het vega, dat bloemkoolaardappelcurry recept?
Gebruikersavatar
Door - pien -
#3401827
Lizzy schreef: zo 26 apr 2020, 10:51 Is het vega, dat bloemkoolaardappelcurry recept?
Jazeker :)

Meneer heeft het gemaakt: 2 el Patak Tikka Masala currypasta even bakken, een gesnipperde ui erbij, dan aardappelblokjes erbij, laten bakken, 1 hele bloemkool in roosjes in gedeelten erbij, laten bakken.
Blik kokosmelk (200 ml) en groentebouillonblokje erbij, en dan minuut of 30 laten sudderen.
Dit is geen echt recept, misschien moet er nog wat vocht bij zodat het nat genoeg is om alles te laten garen.
Je zou ook nog de aardappels kunnen laten sudderen en de bloemkool er later bij doen als je die beetgaar wil hebben.
Er kan rijst bij of naanbrood. En je kunt het nog opleuken met bijv. wat limoen, of peper erbij doen, of koriander erbij.
En er is currypasta en currysaus van Patak. Van currypasta gebruik je een paar eetlepels, en bewaart de rest in de koelkast voor de volgende keer.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door