Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3358261
sam28 schreef:Een vriendin van me heeft bouwkunde gedaan en is een rekenwonder en vind dat ook leuk.
Als je wilt dan kan ik haar vragen als je concreet de vraag stelt. Ze rekent ook voor mij dingen uit ;)
Oh dat is fijn zeg, dank je :-* ! Eerst even kijken of ik de vraag helder geformuleerd krijg :biggrin2: . Ze doen bij Hill's wel erg hun best zeg, om verborgen te houden hoeveel omega 3 ze in hun voer doen :-X
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3358263
OK, daar gaat tie:

Als ik kijk naar de hoeveelheid omega 3 vetzuren (want daar gaat het om) in het voer zitten, kom ik op deze tabel:

https://www.hillspet.nl/dog-food/pd-can ... hicken-dry

Als ik het goed begrijp, zit er 922.65 mg in 100 kcal ME. Als ik dan verder kijk, dan staat daaronder dat 100 gram voer 362 kcal bevat. Toch?

Als je dan een hond hebt van 30 kg, eet deze 335 - 460 gram voer per dag. Laten we voor het voorbeeld 400 gram nemen.

400 gram bevat dan 1448 kcal, toch?

Hoeveel mg omega 3 zit er dan in dit voer als je een hond van rond de 30 kg voert hiermee ?

Als ik het zelf uit reken kom ik echt op belachelijke hoeveelheden uit. Dit lijkt toch echt niet te kloppen voor m'n gevoel. Dan zou er echt absurd veel omega 3 in het voer moeten zitten, of niet? Als je nou na gaat dat 1 capsule Solgar Triple Strenght dit zit:

Eicosapentaeenzuur (EPA)* 504 mg
Docosahexaeenzuur (DHA)* 378 mg

Dat is 882 mg omega 3 per capsule.
Gebruikersavatar
Door sam28
#3358289
Ze heeft toch even gerekend voor je. De exacte berekening heeft ze zondag tijd voor. Doe had ze en heeft ze perongeluk gedelete.
Punt is dat je gelijk hebt en dus goed gerekend. Haar berichtje;

Je mail toch ook gelezen, wat sneu voor die hond, heb even gekeken, de eerste berekeningen kloppen helemaal, zo haal ik het ook uit de gegevens.
Op haar laatste vraag Hoeveel mg omega 3 er dan in die 400gram brokken zit dan kom ik op
13.359,972 mg, dus 13,36 gram. Dit is gelijk aan ongeveer 15 capsules dus dat klinkt mij ook als erg veel, anderzijds is een capsule een aanvulling op voeding, ervan uit gaande dat men meeste al via bijv voeding binnen heeft...
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3358292
Ohhh super, dat is snel! Ja. Dit komt dus ook uit mijn berekening... Maar dat kan haast niet goed zijn hoor. Zelfs Doils Joint bevat veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel minder omega 3 vetzuren. Via de voeding krijgen onze honden uberhaupt niet veel omega 3 vetzuren binnen. Veel meer omega 6 :-\ . Van zoveel visolie zou ik ook denken dat iedere hond mega aan de race gaat :-\ . Raar!

Maar, wil je je vriendin heeeeel erg bedanken Sam :-* . Echt super, dit :-* !
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3358336
eelke schreef:Ik had voor Gijs deze;

Afbeelding

Immobiliseren moet je zeker niet doen, daar wordt de boel alleen maar slapper van. Deze bandage gaf niet veel / niets bij normale bewegingen. Maar bij ongecontroleerde bewegingen (ver door je poten zakken om een sprintje in te starten, springen, draaien) gaf hij wel steun. Dat zou voor die pees net te belastend kunnen zijn (het risico dat ie afscheurt) en dat zou kleiner kunnen zijn met die bandage. Ik wandelde met Gijs dan ook nog normaal, zonder bandage, op een zo vlak mogelijke ondergrond (gewoon hier in de wijk, zo min mogelijk stoepjes op en af, daar zocht ik dan de schuine randjes voor op). Op die manier kon ik die pees trainen op een gecontroleerde manier, maar kon Gijs ook nog wel lekker los (al was 'los' op dat moment aan een lange flexlijn want anders was ie helemaal lijp gegaan, echt los hebben we alleen nog de ochtend voor het inslapen gedaan). Maar goed, Gijs liep natuurlijk ook nog wel een stuk slechter dan Fritzi nu.
Daarbij zit een voet ook ingewikkelder in elkaar dan een hakgewricht.
Ik zou nu ook niet iets zoeken wat haar hele stand veranderd. Ook niet iets voor in het bos. Ik zou dan iets zoeken wat iets ondersteund zonder echt iets aan te passen aan haar stand. Zoals een schoen, of bv de bandage hierboven (zoals je ook van die pols, knie en elleboogbandages hebt voor mensen). Maar ja, wat dan voor een poot hé?

Zou fietsen ook niet wat zijn? Lekker rechtlijnige herhalende beweging?
Ik ga wel opnieuw contact opnemen met beide orthopedisch instrumentmakers.

Ja, fietsen doen we ook. We doen nu 50 minuten rustig wandelen in het bos en 1 keer per dag willen we 20 minuten met haar gaan fietsen. We zitten nu in de opbouw.
Door Hanny
#3358341
Ik neem aan, dat je al gezocht hebt over hoeveelheden in "dogs naturally". Daar staat wel het één en ander, zeker ook over de hoeveelheid.
Ik vond wat daar wordt geadviseerd echt veel, maar goed, dat ben ik.

Hanny
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3358355
Hanny schreef:Ik neem aan, dat je al gezocht hebt over hoeveelheden in "dogs naturally". Daar staat wel het één en ander, zeker ook over de hoeveelheid.
Ik vond wat daar wordt geadviseerd echt veel, maar goed, dat ben ik.

Hanny
Ben je in de war met een andere bron (dan dogs naturally)? Want die zijn hartstikke anti visolie.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3358417
Ik heb besloten om Fritzi niet absurd hoge doseringen visolie te gaan geven. Ik heb Dogs Naturally volledig doorgespit en zij zijn super anti visolie. Nou, zo anti ben ik dan niet. Maar om aan hoge doseringen EPA en DHA te komen: daar moet je visolie voor geven, dat lukt gewoon niet op een andere manier. Marine Fyto plankton levert best wat omega 3 op maar niet in de hoeveelheden als visolie. Visolie kent natuurlijk gewoon heel veel nadelen. Sowieso wordt het niet alleen buiten het lichaam ranzig maar ook in het lichaam. Dus je hond heeft een hogere behoefte aan vitamine E. Kun je dat weer extra gaan geven, maar daar zijn ook de meningen erg over verdeeld (over of dat wel gezond is - afhankelijk van de vitamine E vorm krijgt je hond of weer veel omega 6 binnen of bevat het mogelijk kankerverwekkende verbindingen). Ik denk ook dat honden die op een rauw/vers dieet staan zoals ik dat zelf samenstel minder behoefte hebben aan omega 3 dan honden die meuk eten. Ik ga haar dus 1 visolie capsule per dag geven van Royal Green of Solgar Triple Strenght en 1 dag in de week geen visolie, wel een sardientje. Die twee merken ga ik afwisselen. En daarnaast krijgt ze dan ook nog wel een beetje marine fytoplankton. En misschien dus ook groenlipmossel, daar loop ik over te twijfelen. Verder natuurlijk gluco (met chrondroïtine en msm). En dan gaan we het zien, waar het schip strand. Maar echt hoge doseringen visolie voelt dus niet goed en niet veilig. Ik denk dat ze met die capsules van die twee merken die ik noem overigens al veel meer dan gemiddeld binnen krijgt.

Met Royal Green krijgt zij binnen:
530 mg EPA, 160 mg DHA

Met Solgar:
Eicosapentaeenzuur (EPA)* 504 mg
Docosahexaeenzuur (DHA)* 378 mg

Dit moet in mijn ogen voldoende zijn. En zo niet... Ja, dan niet.....
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3358453
Siberienne schreef:Ik geef Spot de Omegard capsules voor honden, krill olie omdat hij geen zalm verdraagt. Ik ben beetje gaar en kan na een cursus epidemiologie geen getal meer zien, dus ik geef je heel lui alleen even de link om te kijken of je het wat vindt

https://www.dierenapotheek.nl/media/wys ... megard.pdf
Bedankt voor de link!

Eén zo'n capsule bevat: 60 mg EPA en 30 mg DHA. En een hond van zeg 30 kg heeft er twee nodig per dag. De visolie capsules die ik nu voor Fritzi heb (besteld) bevatten ansjovis, sardines, makreel. Van Royal Green weet ik niet wat voor vis erin zit.

Ik vind beide (vis en krill) echt super discutabel hoor, milieu-technisch gezien :-\ . Krill is voor walvissen. En voor andere vissen die krill eten. En vis hoort gewoon lekker rond te zwemmen. Mag de mensch van mij best eens een visje eten hoor, maar de zee wordt nu gewoon letterlijk leeggezogen. En visolie is niet eens een restproduct! (ik was daarom zo blij me de Solgar wilde zalmolie capsules. Dat is gemaakt van de restanten van de zalm voor menselijke consumptie). Het is gewoon jammer dat de algenolie alleen DHA bevat terwijl Fritzi voor d'r gewrichten juist EPA nodig heeft. En ik ben dus kennelijk vrij snel bereid om bovenstaande gauw opzij te schuiven ten gunste van mijn lieve smurfje :-[

Ik heb net naar de hoeveelheid EPA van Marine Fytoplankton gekeken:

60 gram plankton bevat 2700 mg omega 3 EPA. Nou, dan zou je 30 dagen moeten doen met 60 gram plankton. Kom je op 90 mg EPA per dag uit. Ja, en de vraag is natuurlijk of dat dan genoeg is om artrose zoveel mogelijk te voorkomen. Wie het weet mag het zeggen. Als je dat neerlegt naast de bewezen effectiviteit van die meukzooi van Hill's: dat bevat voor een portie brokken geschikt voor een hond als Fritzi: 13.359,972 mg. Ik vind het een absurd hoge dosering. Maar naast die 90 mg EPA uit plankton... gaat dat plankton natuurlijk nergens over :-\ . Belast je alleen met dat laatste het milieu niet. Het wordt in NL in bassins geweekt, zonder rotzooi, zonder niks.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door