Ik doe het nu zo: ik maak voor iedere hond voor 7 dagen diepvriesbakjes klaar met vleesbot en spiervlees. Het eerste bakje krijgen ze dezelfde avond nog, het tweede bakje gaat de koelkast in voor de volgende dag, de bakjes voor de overige 5 dagen verdwijnen weer in de diepvries. Op de avond van de tweede dag haal ik de bakjes voor dag 3 uit de vriezer, op dag 3 de bakjes voor dag 4, etc.
Vervolgens ontdooi ik per dag datgene waarmee ik het vleesbot en spiervlees die dag wil aanvullen. Dat is 1x per week hart, 1x nier, 1x lever, 2x pens en 2x groente. Zo heb ik maar één keer in de week een grote portioneer-afwas, de rest van de week ben ik veel sneller klaar en hoef ik alleen nog maar de 'aanvulling' te portioneren, ipv alles (bot, vlees, aanvulling). Scheelt een hoop werk!
Je menu is inderdaad nog niet optimaal, en sommige botsoorten kun je beter laten liggen totdat je hondje meer barfervaring heeft (of nog beter, gewoon niet voeren, omdat een Jack Russell niet bepaald de bijtkracht van een Amstaff heeft
).
Heb je de rekenhulp op dit forum al gevonden?
https://www.barfplaats.nl/rekenhulp/
Daarmee kun je makkelijker zien hoeveel je van iedere barfcomponent (bot, vlees, orgaan, groente) nodig hebt.
En wat is 'runderborst'? Ik stel me zo voor dat dat vrij groot en hard bot is - hoe krijg je daar prutjes van 40 gram van af?