Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lizzy
#328976
ine schreef: Helaas, pH waarde nog steeds 8.5 en veel kristallen.
Weer 5 dagen pillen. Hij wilde al brokken geven, die heb ik geweigerd.
Als het maandag dus niet over is, worden er foto's gemaakt.
Morgen voor de zekerheid ook even de urine van Truus brengen!
Balen :'(
Oh bah, ruk Ine.... :(! Laat ze anders de urine even op kweek zetten om het type bacterie ook te bepalen. Want, als ze nu een verkeerde AB krijgt, dan gebeurd er ook niks. Geef je nog vitamine C en cranberry? Brokken heeft echt GEEN zin hoor! Vlees heeft juist een verzurend effect op de urine + het is vochtrijke voeding; ook belangrijk op dit moment! Hoeveel vitamine C geef je?
Door Ine
#329539
Lizzy schreef: Oh bah, ruk Ine.... :(! Laat ze anders de urine even op kweek zetten om het type bacterie ook te bepalen. Want, als ze nu een verkeerde AB krijgt, dan gebeurd er ook niks. Geef je nog vitamine C en cranberry? Brokken heeft echt GEEN zin hoor! Vlees heeft juist een verzurend effect op de urine + het is vochtrijke voeding; ook belangrijk op dit moment! Hoeveel vitamine C geef je?
Kaatje krijgt 1000mg vit C en nog geen Cranberry, die haal ik morgen.
Maandag is Carlo er weer en bespreek ik met hem, wat we verder gaan doen, als het niet over is.
Deze da had het over struviet, ze krijgt nu 2x daags een halve pil Clavubactin 250/62.5.
Hij wilde mij idd brokken geven, waarop ik dus direct zei: "Die komen niet in mijn hond, daar begin ik niet aan!!!" De assistente lachte (die weet wat ik voer en hoe vasthoudend ik ben ;)), hij stond gek te kijken.
Door Ine
#331862
Kaatje EN Truus hebben beiden struviet kristallen (veel, heb ze zelf gezien) en een pH waarde van 8.5, stripjes waren identiek verkleurd.
Dadelijk ga ik urine van een volwassen teef brengen, want de da verwacht, dat het van het voer is :-\
Voorlopig doen we er niets aan, want hij hoopt, dat het vanzelf herstelt.
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#331881
ine schreef: Kaatje EN Truus hebben beiden struviet kristallen (veel, heb ze zelf gezien) en een pH waarde van 8.5, stripjes waren identiek verkleurd.
Dadelijk ga ik urine van een volwassen teef brengen, want de da verwacht, dat het van het voer is :-\
Voorlopig doen we er niets aan, want hij hoopt, dat het vanzelf herstelt.
Jeetje wat vervelend zeg. Zal voor je duimen dat het inderdaad vanzelf hersteld. Ze krijgen toch gewoon CB?
Door Lizzy
#331889
ine schreef: Kaatje EN Truus hebben beiden struviet kristallen (veel, heb ze zelf gezien) en een pH waarde van 8.5, stripjes waren identiek verkleurd.
Dadelijk ga ik urine van een volwassen teef brengen, want de da verwacht, dat het van het voer is :-\
Voorlopig doen we er niets aan, want hij hoopt, dat het vanzelf herstelt.
Hoezo, van het voer? En wat geeft hij daar voor reden bij op dan, aangezien rauw/vers vlees juist een verzurend effect heeft? (op het lichaam en de urine).
Door Ine
#332017
Carlo dacht, dat het misschien bij kvv voerders een normaal gegeven is! Lisa bleek echter een normale waarde te hebben en geen struviet.
Morgen krijg ik de strips, dus kan ik zelf de pH controleren.
Alleen, waar komt dit nu vandaan en hoe komen ze ervanaf. :-\
Als het me lukt, zal ik dit weekend ook eens bij Bram controleren, hoe hoog de pH-waarde is.
Laatst gewijzigd door Ine op di 07 jun 2005, 18:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#332024
Het is mij ook wel opgevallen dat bij katten met blaasklachten de urine niet zo zuur wordt. Hoe het bij gezonde katten is weet ik niet want die test ik nooit.

In principe wordt de basische urine bij honden veroorzaakt door de bacterien in de urine. En niet door het voer. Bij katten wordt het geacht andersom te zijn.

Dus ik denk dat het onbekende wederom de schuld krijgt.
Vitamine C hoeft niet verzurend te werken als het niet de zure vorm is. Dus dan met je ascorbinezuur geven in plaats van ascorbaat.
Ik gebruik zelf liever appelazijn om aan te zuren.

Maar het kan geen kwaad om de urine van Lisa te laten controleren op zuurgraad. Eigenlijk zou ik van meer gezonde dieren op versvlees wel willen weten hoe de zuurgraad is.
Door Lizzy
#332029
ine schreef: Carlo dacht, dat het misschien bij kvv voerders een normaal gegeven is! Lisa bleek echter een normale waarde te hebben en geen struviet.
Morgen krijg ik de strips, dus kan ik zelf de pH controleren.
Alleen, waar komt dit nu vandaan en hoe komen ze ervanaf. :-\
Als het me lukt, zal ik dit weekend ook eens bij Bram controleren, hoe hoog de pH-waarde is.
Nee welnee, Carlo heeft daar echt ongelijk!! Versvlees wordt door sommige (verstandige) dierenartsen zelfs voorgeschreven wanneer er blaasontsteking/struviet aanwezig is. Vlees verzuurt. En dat zou jouw DA gewoon kunnen/moeten weten. John Woudstra schrijft standaard versvlees voor aan honden (en katten) met struviet/blaasgruis/blaasontsteking.

Ik ken op mijn broekzak de pH waarde van de urine van heel veel gezonde honden op verse voeding (omdat ik nogal vaak door Dalmatische honden-baasjes en baasjes met honden met blaasgruis en/of blaasontsteking wordt benaderd). De pH waarde bij gezonde honden op verse voeding is rond de 6.5. Soms iets er onder (6.3) en soms iets erboven (6.7). Nooit neutraal of boven neutraal (7.0) (tenzij de hond dus struviet/ontstekingen heeft).

Ik zou zeggen: probeer desnoods even tijdelijk een ander merk (Bibi ofzo - dat bevat iets meer orgaanvlees en natuurmix bevat iets meer runderkopvlees, volgens mij, hetgeen een verzurender effect heeft. En vooral orgaanvlees verzuurt). Geef geen zuivel en geen groente. En laat de urine op kweek zetten om te kijken welke bacterieen er in zitten. Als het een pseudomonas is, kun je AB's geven wat je wilt, verzuren wat je wilt, maar dan gebeurd er niks! Dan moet er een AB aan te pas komen, specifiek tegen pseudomonas (en daar is nog maar 1 AB voor te krijgen, bij mijn weten). Geef ook zure vitamine C (zoals al aangegeven en cranberry en desnoods appelazijn (ik heb daar zelf geen positieve ervaring mee, maar goed, het is het proberen waard).

Weet je toevallig of ze ergens gras of aarde of mest kunnen eten waar pas mest of kunstmest is gestrooid? Ik heb een keer maaaaanden lopen klooien met Whoofer, bleek ze kunstmest bij de buren op te vreten waardoor (door de zouten) ze een alkalische urine kreeg + bacterieen + struviet. En wij maar niet snappen wat er aan de hand was...
Laatst gewijzigd door Lizzy op di 07 jun 2005, 19:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Ine
#332100
De pH van Lisa is 6.8 als ik het goed heb.
Mest, kunstmest, nee, ze lopen in natuurgebieden en in eigen tuin (wat ook tegenwoordig puur natuur is :-[)
De apotheek probeert die strips te bestellen, mijn man kijkt op z'n werk, of hij ze kan krijgen.
Ik ga kijken voor andere vit. C en appelazijn. Eerst het ene, dan het andere, om te kijken, wat iets doet.
Wat is het gevaar van een zo hoge pH-waarde?
Ik ben hier echt helemaal niet in thuis :-\
Ik zal morgen wat urine brengen om op kweek te zetten, want ik krijg hier de hriebels van.
Gelukkig hebben de meiden geen echte klachten en zijn 2 vrolijke donderstralen, die vanavond met wild hebben kennisgemaakt.
Oh ja, ik zal wat extra orgaanvlees geven.
Door Ine
#332275
Nelly schreef: Ine, kan het niet met de Roer te maken hebben, of komen ze daar niet bij? (probeer maar mee te denken hoor)
Nee, zover komen ze niet ;) Wel fijn, dat je meedenkt! :-*
Door Lizzy
#332300
Het gevaar van een te hoge pH waarde is dus dat er steeds meer struviet in de blaas komt. En in een hoge pH waarde kunnen bacterieen dus beter overleven. Overigens zorgen over het algemeen de bacterieen voor een te hoge pH waarde. En de oplossing ligt meestal in verse voeding, verzurende producten/supplementen en een goede AB-kuur. En soms duurt het gewoon een tijdje voordat je de boel onder controle krijgt. Veel mensen krijgen er het hubbeskelubbes van en schakelen over (onder druk van de DA) naar een verzurende brok. En negen van de tien keer helpt dat geen zak, worden de problemen alleen maar erger... Soms is er wat geduld nodig om dit probleem onder de knie te krijgen.

Het kan (zoals al eerder aangegeven) een afwijking-kje in het spijsverteringssysteem/urine systeem zijn. Dus als het niet over gaat, dan zou je misschien naar een specialist moeten/echo moeten laten maken. Maar voor alsnog ga ik daar niet van uit.

Hoe is het met de andere hondjes in het nest? Ook problemen? Wat eten die?
Door Ine
#332333
Dank je voor de uitleg en hier komt geen brok binnen, dat was al niet de bedoeling. ;)
Van de andere hondjes heb ik niets over blaasproblemen gehoord, maar ja, bij Truus merkte ik dus ook helemaal niets, hooguit, dat ze onderdanigheidsplasjes deed, die dus misschien dat niet waren.
Ik hoop vandaag die stripjes te krijgen, of anders morgen, dan kan ik zelf regelmatig even de pH waarde bekijken.
Door Lizzy
#332337
Nu zou het interessant zijn om te weten wat de gemiddelde pup voor pH waarde heeft en of er in de gemiddelde pup struviet aanwezig is. Kijk, wanneer er geen problemen zijn, wordt de pup ook niet onderzocht op dit soort dingen. Wie weet hebben de meeste pups hier wel 'last van' zonder er last van te hebben... En wie weet gaan 'de problemen' vanzelf wel over, zonder dat de eigenaar iets doet, simpelweg omdat de eigenaar er niks van gemerkt heeft! Misschien krijgen alleen sommige puppies ook werkelijk ergens last van/pijn van en bestempelen we deze puppies ten onrechte als 'puppies met problemen'. Wie weet!

Wil iedereen met een puppy even de pH waarde van de urine opmeten ;D!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door