Jonge hond:
Eén jaar na het afronden van het puppy schema dient een herhalingsvaccinatie gegeven te worden. Deze dient om er voor te zorgen dat pups die onvoldoende op de puppy entingen hebben gereageerd alsnog een optimale afweer ontwikkelen.
Het is mogelijk om vanaf een leeftijd van ongeveer 5-6 maanden een titerbepaling te doen om te zien of deze zgn. booster strikt noodzakelijk is. Wilt u echter naar een show of gaat de hond in pension, dan dient de hond minimaal de serie pupentingen plús de enting op éénjarige leeftijd te krijgen. De NVWA beschouwd de hond anders, ook als een titerbepaling aangeeft dat hij voldoende antistoffen heeft, als niet voldoende beschermd.
Dit heb ik eerder anders begrepen. Ik meende dat een titerbepaling nu gewoon erkend wordt als voldoende bewijs van bescherming (indien de titers idd zo beoordeeld zijn door de arts) óók door bijv. pensions. Wie weet hoe dit zit?? want ik vind het nogal heftig dat als je besluit pups niet de hele reeks vaccinaties te geven, omdat de titerbepalingen uit wijzen dat dit onnodig (dus zinloos) is, dat in de toekomst kan leiden tot problemen als je onverhoopt gebruik zou willen maken van een pension of deel zou willen nemen aan een show. Mensen kunnen ten tijde van de aankoop wel denken daarvan nooit gebruik te willen/hoeven maken, maar in de loop der tijd die behoefte toch krijgen..

'k Heb uiteraard gezocht op de website https://www.nvwa.nl/ maar kan er niks over vinden..