Volgens mij maak ik het mezelf onnodig moeilijk met mijn huidige menu.
Ik geef konijnkarkas, reeribben en lamsribben en die zijn per kilo verpakt. Daarnaast geef ik haaskarkas, maar dat zit per tien kilo dus portioneer ik bij binnenkomst.
Maar die kiloverpakkingen portioneer ik dus ook. Uit 1 kilo haal ik drie porties. Ik wissel nu dagelijks af, hij krijgt dus nooit 2x achter elkaar hetzelfde vleesbot.
Het is veel werk. Kan ik ook een kilo vleesbot eruit halen en die achter elkaar opvoeren? Dus drie dagen konijn, drie dagen ree, drie dagen lam en tussendoor haaskarkas?
Het vleesbot ligt dan twee nachtjes in de koelkast. Het hoeft niet eerst deels ontdooit om te portioneren en dan weer in de vriezer. Is de kwaliteit van voeren nog hoog genoeg met vlees wat twee dagen uit de vriezer ligt? Wel in de koelkast natuurlijk.
En de afwisseling, dat gaat wel goed toch?