Hallo,
Ik lees al langere tijd mee op dit forum maar heb me nu toch maar aangemeld. Even voorstellen: ik heb 5 honden (3 uit Spanje, 2 uit Griekenland) van ongeveer 10, 19, 22, 25, 27 kg en resp 8,9,14,7,11 jaar oud. Het zijn alleseters: ze lusten echt alles en alles blijft netjes binnen en ontlasting is altijd goed. We voeren ze geperste brok in de ochtend (met vaak iets extra's, bv groente of rijst of macaroni of eigenlijk vanalles van ons avondeten) en 's avonds KVV (nooit met vis,samen 1 kilo). Ze krijgen alleen snacks die ik zelf droogde: af en toe kippennekken, kippenhartjes, kippenmaagjes, lamspens maar vooral heel veel vis. Ik krijg namelijk altijd veel spul van de visboer: soms is het echt visafval zoals graten en koppen, maar vaak ook hele vissen zoals makrelen, forellen, haringen, tongetjes.
De meeste van onze honden vinden de vis rauw niet fijn qua structuur. Alle stukjes witvis droog ik en geef ik tussen tussendoor als snacks, de andere vis (zalmhuiden, stukken zalm, makreel, forel, haring, en viskoppen, karkassen) droog ik heel kort en geef ik als maaltijd (ongeveer 1 avondmaaltijd per week). En soms gooi ik een handje vis, gedroogd of halfgedroogd, over de brok.
Hierdoor heb ik dus echt geen idee hoeveel vis ik nu eigenlijk voer.
Nu lees ik op het forum dat ik niet boven de 10 procent vis moet komen maar dan gaat het over rauwe vis. Hoe belangrijk is dat nu precies? Zeker als ze op een dag nooit alleen vis eten?