
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
marina schreef: Mowgli heb je dat recept voor mij? Ik heb net kikkererwten in de week staan!Van de falafel of de hummus?
Mowgli schreef: Van de falafel of de hummus?\
De hummus Ottolenghi-style is trouwens goddelijk! Zo enorm romig.
De falafel komt van vegatopia: http://www.vegatopia.com/vega/koken/rec ... t-lekkerst
Het is belangrijk dat je de 9 gulden regels voor de beste falafel volgt.
Wij houden niet van verse koriander, dus doe ik alleen peterselie en pepermunt, wel allebei vers! De hoeveelheid peterselie en munt is trouwens op de gok. De chilipoeder laat ik achterwege, in plaats daarvan gaat er gekleurde peper uit de molen door en omdat mijn Schatzi geen komijn (of karwijzaad) lust, doe ik er maar een heel klein beetje doorheen en wat korianderpoeder (korianderpoeder), de ui is wat groter en ook de tenen knoflook zijn flink groot.
De humus heb ik hier vandaan: http://cooking.nytimes.com/recipes/1014 ... -jerusalem of de nederlandse versie: http://ikbenirisniet.nl/2015/02/16/rece ... mmus-ooit/
Let op: de schrijfster van de Nederlandse versie gebruikt het kookvocht, ik heb zoals de Engelse versie aangaf ijskoud water gebruikt. Helaas heb ik geen witte tahin, dus bij mij werd de humus licht bitter Uiteindelijk heb ik er nog een extra teen knoflook doorheen gedraaid. De volgende keer neem ik dus iets minder tahin.
Belangrijk is dat je tijdens het koken de velletjes van de kikkererwten steeds uit de pan friemelt, zodat de hummus nog romiger en zachter wordt.
Baba ghanoush: http://www.aashpazi.com/babaganoush
Angelique schreef: Hou je eigen vooral niet in....toch allemaal geleend![]()