Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Mowgli
#3151034
marina schreef: Mowgli heb je dat recept voor mij? Ik heb net kikkererwten in de week staan!
Van de falafel of de hummus?
De hummus Ottolenghi-style is trouwens goddelijk! Zo enorm romig.

De falafel komt van vegatopia: http://www.vegatopia.com/vega/koken/rec ... t-lekkerst
Het is belangrijk dat je de 9 gulden regels voor de beste falafel volgt.

Wij houden niet van verse koriander, dus doe ik alleen peterselie en pepermunt, wel allebei vers! De hoeveelheid peterselie en munt is trouwens op de gok. De chilipoeder laat ik achterwege, in plaats daarvan gaat er gekleurde peper uit de molen door en omdat mijn Schatzi geen komijn (of karwijzaad) lust, doe ik er maar een heel klein beetje doorheen en wat korianderpoeder (korianderpoeder), de ui is wat groter en ook de tenen knoflook zijn flink groot.

De humus heb ik hier vandaan: http://cooking.nytimes.com/recipes/1014 ... -jerusalem of de nederlandse versie: http://ikbenirisniet.nl/2015/02/16/rece ... mmus-ooit/
Let op: de schrijfster van de Nederlandse versie gebruikt het kookvocht, ik heb zoals de Engelse versie aangaf ijskoud water gebruikt. Helaas heb ik geen witte tahin, dus bij mij werd de humus licht bitter Uiteindelijk heb ik er nog een extra teen knoflook doorheen gedraaid. De volgende keer neem ik dus iets minder tahin.

Belangrijk is dat je tijdens het koken de velletjes van de kikkererwten steeds uit de pan friemelt, zodat de hummus nog romiger en zachter wordt.

Baba ghanoush: http://www.aashpazi.com/babaganoush
Door marina
#3151086
Mowgli schreef: Van de falafel of de hummus?
De hummus Ottolenghi-style is trouwens goddelijk! Zo enorm romig.

De falafel komt van vegatopia: http://www.vegatopia.com/vega/koken/rec ... t-lekkerst
Het is belangrijk dat je de 9 gulden regels voor de beste falafel volgt.

Wij houden niet van verse koriander, dus doe ik alleen peterselie en pepermunt, wel allebei vers! De hoeveelheid peterselie en munt is trouwens op de gok. De chilipoeder laat ik achterwege, in plaats daarvan gaat er gekleurde peper uit de molen door en omdat mijn Schatzi geen komijn (of karwijzaad) lust, doe ik er maar een heel klein beetje doorheen en wat korianderpoeder (korianderpoeder), de ui is wat groter en ook de tenen knoflook zijn flink groot.

De humus heb ik hier vandaan: http://cooking.nytimes.com/recipes/1014 ... -jerusalem of de nederlandse versie: http://ikbenirisniet.nl/2015/02/16/rece ... mmus-ooit/
Let op: de schrijfster van de Nederlandse versie gebruikt het kookvocht, ik heb zoals de Engelse versie aangaf ijskoud water gebruikt. Helaas heb ik geen witte tahin, dus bij mij werd de humus licht bitter Uiteindelijk heb ik er nog een extra teen knoflook doorheen gedraaid. De volgende keer neem ik dus iets minder tahin.

Belangrijk is dat je tijdens het koken de velletjes van de kikkererwten steeds uit de pan friemelt, zodat de hummus nog romiger en zachter wordt.

Baba ghanoush: http://www.aashpazi.com/babaganoush
\
Dank je! Die hummus ga ik morgen maken :)
Door BusKay
#3151258
Vandaag een Palingsoepje....
gevolgd door een Varkenshaasje met gebakken champignons en mosterdspruiten...
geen piepers want de lunch was al heavy met bakbloedworst en vloerbrood.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#3151266
Stamppot rauwe raapstelen (en toch is het raar...., raapstelen zijn volgens mij voorjaarsgroenten..., maar goed... er is toch niets meer heilig) met uitgebakken spekjes en uien.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3151281
Aangezien dit de tweede en tevens ook laatste dag van onze vakantie is, bestellen we ham(vega)burgers. Gister op onze eerste dag van de vakantie pannenkoeken in een heel leuk pannenkoekenhuisje.
Door Anneloog
#3151388
verse sperzieboontjes met roomboter en verse nootmuskaat,  magere varkenslapjes in stoofmix ( 3 uur gestoofd dus  vallen uit elkaar van ellende )  en kruimige aardappeltjes jammie, morgen weer magere varkenslapjes in stoofmix van vandaag en dan bloemkool en verse noot en aardappeltjes.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door