Moderator: Lizzy
Papalou schreef: aspirine?!! de hondenvariant dan?Eh, nee, gewoon de mensenvariant. Hoezo? Het gaat om het acetylsalicylzuur, zei hij. 500 mg, 1 x per dag. Waarin zou de hondenvariant (bestaat die?) anders werken, als de werkzame stof dezelfde is?
Fijn dat het goed leek..zou het ook niet kunnen dat ze zich toch verstapt heeft en daardoor even last had?
De osteopaath waar ik laatst was gaf aan dat een verstapping vaak niet gezien wordt..net verkeerd terecht komen op een denneappel etc..
hopelijk blijft het goed gaan!
Boeffie Blafmans schreef: Ik kom toevallig net dit tegen:Dank voor de link. Ik heb hem doorgelezen, maar geloof niet dat dit van toepassing is op Laika. Zo heeft ze bij palpatie totaal geen pijn, en de kreupelheid is ook steeds van korte duur. Maar toch goed om te weten allemaal!
http://www.diergeneeskunde.nl/media/fil ... aktijk.pdf
Anne in Duitsland schreef: Eh, nee, gewoon de mensenvariant. Hoezo? Het gaat om het acetylsalicylzuur, zei hij. 500 mg, 1 x per dag. Waarin zou de hondenvariant (bestaat die?) anders werken, als de werkzame stof dezelfde is?
Ik heb net even gegoogeld nav jouw opmerking. Sites van dierenklinieken zeggen dat een hond 50mg per kilogram lichaamsgewicht mag hebben, 3 x per dag. Dodelijk is acetylsalicylzuur bij 700mg per kilo lichaamsgewicht. Laika weegt 31 kilo en krijgt 500mg per dag. Zit dus ruim onder de toegestane hoeveelheid.
Uiteraard zijn er ook websites waar aspirine als levensgevaarlijk en acuut dodelijk wordt omschreven, maar dat zijn allemaal gespreksfora en blogs, en ook daar wordt toch ook gezegd: alleen geven op aanraden van de da. Ik heb de indruk dat men op die sites voornamelijk bang is dat mensen zelf doktertje gaan spelen met aspirine, als vervanging van duurdere pijnbestrijdingsmiddelen als Rimadyl.
Het is heel goed mogelijk dat Laika zich verstapt heeft; uiteindelijk stuitert ze tijdens wandeling graag en veel over de akkers en om vrouwtje en baasje heen.Alleen duurde dat op-drie-poten-opstarten nu al een aantal weken, en dan wordt het toch een keer tijd om ernaar te laten kijken. Zeker als boxers door hun bouw gevoelig zijn voor kruisbandproblemen. Ze heeft nu gistermiddag een aspirientje gehad, en 's avonds en vanochtend kwam ze weer op vier poten uit haar mand. Op 8 april moet ik terugkomen met haar voor controle.
De da zei overigens dat de rechterachterpoot wel dikker was bij de knie. Maar uit de normale kruisbandtesten bleek dus niet dat er iets met de kruisband aan de hand was.