vanaalst schreef: en andersom...als men tyke zn kwakkie wilNope ook niet. Is ie niet waard![]()



Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
vanaalst schreef: en andersom...als men tyke zn kwakkie wilNope ook niet. Is ie niet waard![]()
Angelique schreef: Ik zou dat ook niet doen. Net als dat de prijs van een pup niet omhoog gaat omdat er wat tegenslag is geweest of dat de reu 1500 km. verderop woonde. Want de prijs verlagen bij 15 pups klinkt natuurlijk leuk, maar niemand gaat significant meer betalen bij jou omdat je de pech had maar 3 pups te krijgen.Inderdaad...dit lijstje bedoel ik. Alles staat erop, van een dekentje tot een speentje. En net wat Erna zegt, je koopt niet ELKE x een andere werpkist, ik weet ook niet waarom er steeds met die lijstjes gegooid moet worden als er weer eens zon discussie losbarst. Lijkt wel of ze iets willen rechtvaardigen ofzo....
Dat niet meer hoeven werken is ook zolang de "hype" voortduurt. In de jaren 80/90 waren er ook wel oesfokkers die niet meer hoefde te werken. Met soms wel 10 nesten per jaar á dik Fl1000.- per pup was het voor sommigen een gouden tijd. Inmiddels werken ze alweer een tijdje![]()
*Lia* schreef: Waarom een EB zo veel moet kosten vraag ik me al langer af.Bot gezegd? Vanwege alle kunstgrepen die eraan te pas moeten komen om die pups überhaupt geboren te laten worden, waarschijnlijk.
Alba schreef: Bot gezegd? Vanwege alle kunstgrepen die eraan te pas moeten komen om die pups überhaupt geboren te laten worden, waarschijnlijk.Dat zal het zeker zijn. Er zijn maar heel weinig EB die "normaal" ter wereld komen.
Erna schreef: Waarom pffttt? Zoals ik al zei moet alles 100% goed gaan en alles moet geplaatst zijn op 8 weken. Dat laatste gebeurt zelden dus de kosten lopen gewoon door. Daarbij vind ik een nest op laten groeien, en zeker als het er tien zijn nog steeds meer dan een dagtaak. Dus als je al een paar duizend overhoudt dan is dat slechter betaald dan bij de meeste werkgevers.3000 euro over houden gaat bij teckels never nooit lukken...300 misschien....daarom zei ik pfff....
Maar als je al pffttt doet bij 3000 euro wat doe je dan bij een nest bullen 2500 per stuk x 10.
Edit: en wat ik nog mee wil geven is dat hier geen dekentjes, shows en andere randzaken zijn meeberekend. Doe je dat wel dan kom je uiteraard op een heel ander bedrag uit. Ik reken daar nooit mee omdat wij shows doen omdat we het zelf leuk vinden en dekentjes e.d. langer mee gaan dan 1 nest.
joel schreef: En de reden van het nest ......een gezond en mooi type van het ras hooghouden)Over de reden van het nest ging het in deze discussie toch niet? Het ging over de prijzen van rashonden en dan beland je al snel in het wel of niet iets overhouden van een nestje. En dat lukt bij het ene nest beter dan bij het andere. Bij de een kan er wat geld op de hondenspaarrekening en bij het andere nest moet die rekening weer geplunderd worden. That' s life.
't wordt wel niet gevraagd, maar naast dat je eraan zou verdienen (en waarom niet?) zou dit ook zeker DE reden moeten zijn toch? Voor de mensen die een nestje nemen (want t is snel verdient en ze op mp verpatsen of de honden bij voorbaat al niet kwijt kunnen, bleeehhh![]()
Ik hoor het nog zo vaak en mn haren gaan ervan overeind staan.....
Een afghaan kost rond de 1000-1200 euro in Ned.
sella schreef: Ik heb voor Diego 800 euro betaald, voor Buffel veel minder omdat het alleen maar om een symbolisch bedrag ging, voor Shay hebben we 950 euro betaald.
Maar er gaan prijzen van 1150 tot 2500 euro langs
De 2500 euro om de kleurstelling![]()
![]()
Senta schreef:Als je beroepsmatig fokt (daar zijn aantallen voor nodig) dan is het kosten/baten opgeven bij de belasting. De gemiddelde rashondenfokker (1 á 2 nestjes per jaar) is voor de belasting totaal niet interessant (levert over het algemeen buiten een hoop werk niks voor ze op). Als je b.v. rekent dat als je je fokinkomsten opgeeft, je de gemaakte kosten dus ook op mag voeren dan gaan ze de min in, aangezien je dan alles wat je fokdier kost mag aftrekken. (dus ook voer en da-kosten van aanschaf tot overlijden en met wat pech (voor de belastingdienst) wordt zo'n hond 15 jaar.
Wat ik mij afvraag, als je beroepsmatig fokt, hoe zit dat met de belasting?
*Lia* schreef:Vraag en aanbod dus. Meer vraag naar de wat zeldzamere Blue merlepups en ploep, prijs gaat omhoog.
Ja, voor een Blue Merle Sheltie wordt ook vaak meer gerekend dan voor de Driekleur of Sable. Terwijl ze allen dezelfde kosten hebben. Maar dat is meestal met honden zonder stamboom.