Madelief. schreef:
Klinkt goed allemaal!
Mijn Kenwood wordt vanmiddag geleverd en de schijf van Cindy kan ik eind volgende week op ons nieuwe stekje proberen. Ik ben benieuwd!
Ik heb lang zitten dubben wel of niet (ik had een Bomann maar die ging vrij snel stuk en dan is 200 euro best een gok ;-)) maar ik denk dat ik een goede keus heb gemaakt.
de kenwood, met een aangepaste schijf erop, is echt een super machine.
Vandaag heb ik 10 kilo konijneruggen gemalen, incl een kilo ru hart, lever, nog een pondje spiervlees en wat fazanten beenderen van Jolanda.
De fazant was eig meer proefmalen, maar verdween in de kenwood als sneeuw voor de zon
De overige vleesjes gingen er ook door als een fluitje van een cent, ik heb het mes tussendoor niet hoeven schoon te maken,
De meeste tijd gaat nu zitten in het pasklaar maken van de stukken vlees, zodat ze door de vulopening passen.
Ik kan alleen niet presies zeggen hoe lang ik gemalen heb, ik ben tussendoor even moeten stoppen vanwege zalmafhalers en zo.