Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#2469786
Annemarie Rijnveld schreef: Dank je voor het recept. Dit ga ik binnenkort eens proberen te maken.
Maar ik begrijp dat ik een starter nodig heb, de EM's? De zg. micro-organismen?
Kan ik hiervoor gewoon een sachet van probiotica gebruiken?
Geen idee. In de EM starter zitten andere bacteriën en ook schimmels en gisten. Dus ik denk niet dat het hetzelfde is.
#2469790
tschabo schreef: Bedankt voor deze reactie.

Welke groenten gebruik je?

Hoe zijn de verhoudingen van de diverse groenten en droge kruiden zoals brandnetel, salie, alfalfa?

Weet je of er ook adressen zijn waar goede gedroogde groenten te verkrijgen zijn?
bietjes, wortel, broccoli, appels, peer, andijvie, spinazie, courgette en wat er maar te krijgen is.
De kruiden gebruik ik om het mengsel droger te krijgen dus geen vaste verhouding.
Er zijn vast wel gedroogde groenten te krijgen maar ik droog liever zelf.

Je kunt het ook met niet gedroogde groenten doen maar dan krijg je gemakkelijker schimmelgroei. Of dat het gaat rotten. Maar het kan wel.
Dat drogen heb ik zelf uitgevonden. Dan mislukt het bij mij vrijwel nooit.
#2470820
Hitam schreef:
Jij doet melasse in je mix, en géén zout. In onderstaande mix zit geen suiker, maar wèl zout. :D
Ik zou willen gaan experimenteren met de engelse mix, om te beginnen, want deze lijkt mij simpeler uit te voeren.
Maar...ik weet niet of de toevoeging van zout nu wel zo slim is voor een hond.
Denk jij dat zout door het fermenteren verdwijnt, of blijft het gewoon aanwezig?
Eveneens vraag ik mij af of de melasse geheel verdwijnt tijdens het fermenteren?

Wat is beter (gezonder), Tannetje?

Vegetables are controversial ingredients because they’re hard for dogs to digest. But a simple lactofermentation process not only improves the digestibility and assimilation of vegetables, it increases their vitamin content and makes them a valuable source of beneficial bacteria. In fact, the treated vegetables are both a prebiotic (food that feeds beneficial bacteria) and probiotic (food that contains beneficial bacteria). In Europe, lactofermented vegetables are the key ingredient in a popular cancer treatment.
  To make lactofermented vegetables (see “It’s All in How You Make It,” March 2001), simply grate, shred, or puree carrots and other vegetables, add 1½ teaspoons unrefined sea salt per quart (4 cups) of vegetables, add the contents of a probiotic supplement such as acidophilus, and press everything in a bowl or glass jar until juice covers the vegetables. (The task is made considerably easier with a Japanese salad press; see “Cancer Prevention Resources” for purchasing information.)

Close the jar tightly or, if using a bowl, cover vegetables with a plate weighted by a jar filled with water. Let stand at room tem-perature until the vegetables give off a vinegar-like fragrance; this will usually take two to three days, depending on their con-sistency and room temperature. Refrigerate. Use to replace vegetables in any home-prepared recipe, or add 1 tablespoon to ¼ cup lactofermented vegetables to each meal.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door