Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#2330220
Ja, maar het is naar het schijnt niet duidelijk in welke mate er nog echt melk gegeven wordt of gewoon voor de gezelligheid aan de tepel gelurkt.
En als er geen melk gegeven wordt, ook geen anti-lichamen niet meer. ;)

Ik dacht vroeger ook dat ze bleven zogen, maar dat blijkt dus in den regel niet tot 4 maand te zijn.  Maar er kan wel verschil zitten tussen de leeftijd waarop er echt gestopt wordt met melk geven, meestal rond de 7 weken.  Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen... ;)
Maar gezelligheid-tepel-lurken is dus wel algemeen verspreid, al moeten ook niet alle moeders daarvan weten.
Door lightning
#2330240
tot nu toe houden de moedertjes wel van dat getut vsn hun kroost hahahaha ;D. Of zeecht melk geven? geen idee in de melkklieren voel ik wel wat zitten dus helemaal niks zal het ook niet zijn :)
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#2330530
Hmmm ja, ik heb het ook maar van lezen...  :D
Ik heb het indertijd bij mijn moederpoes ook niet getest of ze nog echt melk gaf en die bleef ook tot dik 4 maand de kids laten zuigen. 
Door Krullebol
#2333629
Ik zie hier eigenlijk het probleem niet zo.
Hou ze gewoon tot 16 weken?

Felocell zou niet mijn keus zijn.
Purevax is prima maar kies liever voor Nobivac.
Het is de meest veilige enting en wordt ook het meest gebruikt. Maar je kan altijd vragen of je DA Purevax wilt bestellen.
Weet je zeker dat het de tricat is en niet de forcat?
Ander entschema: eerst ducat en dan tricat.

Wat ik zelf doe/deed, is 1x enten met levend vaccin op de leeftijd van 12 weken. Eerder enten heeft geen zin. Al helemaal niet als ze nog bij moeder lurken [antistoffen enzeau]. We overenten. Dit is net zoiets als er 8x ontwormspul in proppen. 1 à 2x ontwormen voor vertrek is meer dan genoeg [kittens worden niet besmet in de baarmoeder itt honden]. Als je moederpoes voor de dracht ontwormd en geënt is, is dat meer dan voldoende. Zeker met goed voer ;)

Verder weet je dus niet of je een chronische niesziekte kat hebt. Je zegt dat herpes is uitgesloten. Zoals je weet kan calici, chlamydia en bordetella ook voor nies zorgen. Een drager is zelf meestal niet ziek maar kan het dus wel doorgeven.
Kittens veranderen de situatie in de groep = stress. Dan zijn ze dus vatbaarder voor virusjes. Zeker als moeders bijv. ineens duidelijk dominant wordt of je veel kittens hebt bijv.
Door lightning
#2334254
Dan lees je niet geheel goed. Ik heb alles uit laten sluiten of ik een drager heb. Dus niet alleen de herpes. Ik heb geen dragers ook niet van calici of zo...
Door fem fatale
#2334279
Volgens mij kan het ook aan jezelf liggen. Verkoudheid bij mensen wordt vaak veroorzaakt door een rhinovirus en katten gaan daar van sniffelen. Ik heb astma en luchtwegallergiën en ben daardoor erg gevoelig voor besmetting met allerlei luchtwegvirussen, zelfs met veel medicijnen. Met de medicijnen hou ik zelf de symptomen wel onder controle, maar ik merk vaak dat als ik een stevig virus te pakken heb, de katten ook een half dagje snuffen. (Het verschil is wel dat mijn katten met een half dagje snuffen er volledig van af zijn, en bij mij duurt het een paar dagen, daaraan merk ik dat hun weerstand echt wel beter is dan de mijne, maar omdat ik zo vaak zo veel viruscellen over ze uitstort, reageren ze toch af en toe.)
Tegen rhinovirussen kun je niet inenten.

Kleine kittens zijn natuurlijk veel gevoeliger dan grote katten, dus als jij een drager bent van veel virussen is het logisch dat die er last van hebben, zeker als er dan een enting komt waardoor hun afweersysteem sowieso al flink belast wordt.

(En ja, in mijn huis komt dus nooit een nestje, om allerlei redenen, maar dit is er ook één.)
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door