He gatverdamme...

. Het zit je ook niet mee he, met Tommie... Jeetje, wat moet je hier nu toch weer mee?
Ik zit hier in het boek van Juliette de Bairacli Levy te lezen en zij schrijft:
"een zieke hond moet, evenals alle andere zieke dieren, een reinigende vastenkuur ondergaan, maar bij de hond kan deze kuur wel veel langer duren dan bij een planteneter. Het is zelfs heel goed voor de hond. De langste tijd dat ik een hond heb laten vasten was drie weken: hij kreeg in die tijd alleen water en honing. Het betrof hier een dashond die aan longontsteking leed en door het gebruik van orthodoxe geneesmiddelen niet genas. Hij werd als ongeneeselijk beschouwd maar door het vasten herstelde hij volledig.
De voornaamste reden om een hond te laten vasten is de aanwezigheid van koorts. De grondregel bij het behandelen van een zieke hond moet altijd zijn: geef nooit vast voedsel aan een hond die koorts heeft. Zenuwaandoeningen of gewoonte-honger zal de hond, die koorts heeft, er vaak toe bewegen, aangeboden voedsel tot zich te nemen. De resultaten hiervan zijn meestal ernstige complicaties van het zenuwgestel, vaak met de dood als gevolg. Bij ziekte moet de hond dagelijks worden opgenomen. Wanneer deze 1 of 2 graden boven normaal is (38) moet hij nog langer vasten. Men geeft het dier water of water met wat honing (rauwe honing!): een volle theelepel pure honing op een kopvol water. De hoeveelheden kruiden en voedsel die ik voorschrijf zijn voor een middelgrote hond: zo ongeveer het formaat van een collie. Is de hond groter of kleiner, dan wordt de hoeveelheid respectievelijk vermeerderd of verminderd. Honing is het krachtigste geneesmiddel voor honden. Het is de enige hartstimulant, die niet verdooft. De werking ervan is geweldig heilzaam en voedzaam. Knoflook is het inwendige desinfectiemiddel bij uitstek en moet dan ook steeds tijdens het vasten gegeven worden. Men kan deze knoflook geven in de vorm van rauwe teentjes (4 a 6 stuks), fijn gemaakt om het innemen te vergemakkelijken, of in de vorm van 1 a 2 knoflooktabletten 's morgens en 's avonds.
Wanneer het dier vast, moet men dagelijks een purgeermiddel geven: sennepeulen zijn hiervoor veilig en doeltreffend. Men geeft drie peulen, in een dessertlepel koud water geweekt (4 tot 6 uur) en doet hierbij een snufje gemalen gember. Geef dit als drank. Onderbreek het vasten, als de temperatuur weer normaal is, een paar dagen met melk (rauwe melk) en honing: driee maal daags 1/4 liter verse, ongekookte melk, een beetje verwarmd en die hierdoor een dessert lepel honing. Geef dan langzaam aan weer vast voedsel: verdik de melk en honing met gerstenvlokken en zorg voor wat eiwitten. Het eerste eiwitmaal na het vasten moet gestoomde vis zijn, na twee dagen gevolgd door rauw vlees (een kleine hoeveelheid). Volle graanmaaltijden kunnen dan de gerst vervangen. Een hond mag ook oud tarwebrood hebben.
Dit is het perfecte dieet voor de behandeling van een zieke hond. Het heeft het leven van vele zieke honden van allerlei ras gered.
Mocht tijdens het herstel een soort terugval optreden, dan moet de hond opnieuw vasten, vooral wanneer de koorts weer opkomt. Het vasten hoeft dan echter niet lang te duren. Houdt de koorts erg lang aan en gaat de hond er uitgemergeld uitzien, dan mag hij melk met honing hebben of wat druivensap".
Goed, ik weet niet of Tommie koorts heeft, maar ik denk dat je hem alleen maar een plezier doet om hem te laten vasten... Ik heb wel geleerd dat als een hond niet eet, je hem vooral geen eten voor moet schotelen...