Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door lolpugz
#1772755
hmmz dalijk maar even kijken bij het boodschappen doen wat voor vis ik allemaal kan vinden en hoe duur het eigenlijk is

jaja ik weet het die mopsen worden teveel verwend!

ben nu nog opzoek naar iets wat ik hapklaar kan drogen voor de actionsport iemand tips? het is maar een klein hondje dus moet echt hapslik weg zijn
Door Alba
#1772757
Daphne&Jayden schreef: Ik doe het ook op die manier, ik vind nog leuker om te doen dan het drogen zelf... :P ;D
Sjoef sjoef langs dat mes, mooie gelijke plakjes, ben dan lekker met mijn snijmachine aan het spelen en ondertussen legt mijn vriend de plakjes op de roosters. :D :P Want dat vind ik nou weer niet leuk om te doen. ;)
Hier precies andersom: vriendlief doet het snijden en ik leg het op de roosters. Wij hadden een snijmachine voor €3,50 bij de kringloop vandaan, werkte prima. Maar vorige week zag mijn vriend een nieuwere staan, voor het schokkende bedrag van €8,50 dus die hebben we nu :D. Werkt echt heel fijn!
the parsons schreef: tijdsschakelaar is mischien ook wel handiger :yes: en ook ik ga er mijn bed niet voor uit :biggrin2:
vraag me alleen wel af hoe de mensen het doen die gebruik maken van het nachttarief.
tieneke is er mee gestopt, dus ga de Bomann bestellen ;D ben benieuwd hoe het gaat :D
Er zit geen timer op, wij zetten het 's nachts aan. Bij die van Tieneke ruilde ik wel alle roosters halverwege maar ik moet zeggen dat ik vind dat de Bomann regelmatiger droogt. Als ik 's morgens kijk, zie ik maar weinig verschil tussen de bovenste en onderste lagen. Meestal draai ik dan de roosters om van volgorde en dan nog een uurtje draaien voor de zekerheid. Ik heb geen echte klachten over die van Tieneke, maar vind het gedroogde spul van de Bomann af er wel mooier uitzien.
dancingdaydream schreef: Hebben jullie nog tips, soms als ik dus iets heb gedroogd is het helemaal vettig, zitten er echt druppels aan de buitenkant... Moet ik het dan gewoon langer laten drogen?
Hangt er vanaf wat het is: vis bv blijft altijd wat vettig, net als lamstong. Je kan halverwege nog eens alle stukjes afgaan met een beetje keukenpapier om het vet eraf te vegen maar helemaal droog krijg je dat niet. Dat soort dingetjes vries ik in kleine porties is en als ik een portie eruit haal voer ik dat in 1 of 2 dagen op (meestal gebruik ik het voor de cursus). Kip en long en het meeste orgaanvlees is helemaal niet vettig en droog heel goed in. Van hart is het handig zoveel mogelijk vet weg te snijden voor het drogen, maar bij mij is dat tot nu toe altijd wat vettig gebleven. Het gaat dan wat zoetig ruiken en Alba vond dat maar zo-zo dus dat droog ik niet meer.

Surimisticks, waar bestaat dat eigenlijk uit? Officieel is dat krab dacht ik?
Door TMG1961
#1772771
Alba schreef: Surimisticks, waar bestaat dat eigenlijk uit? Officieel is dat krab dacht ik?

Surimi, ook bekend als krabstaafjes, wordt gemaakt op basis van vissoorten die een kleine commerciële waarde hebben (en is dus zeker geen krab of kreeft) of moeilijk in hun geheel kunnen worden verkocht (omdat ze te klein of te groot zijn, te veel graten hebben, zodat er geen mooie filets van getrokken kunnen worden). Additieven (extracten van schaaldieren) geven de vis pulp smaak. Verder bevat surimi ook nog eiwitten en is het arm aan vetten. Slecht is het dus in ieder geval niet, als je er niet teveel van eet, denk maar aan de kleurstoffen, glutamaten en gecombineerde stabilisatoren en additieven.
#1773515
Alba schreef: Hier precies andersom: vriendlief doet het snijden en ik leg het op de roosters. Wij hadden een snijmachine voor €3,50 bij de kringloop vandaan, werkte prima. Maar vorige week zag mijn vriend een nieuwere staan, voor het schokkende bedrag van €8,50 dus die hebben we nu :D. Werkt echt heel fijn!
:o voor 8.50??? hoe groot en wat voor merk is dat dan? ik heb net ff lopen zoeken op het net, vond een siemens ms78002 van rond de 140 eu.
zijn die goedkope dan niet te licht en gauw stuk?
Door Alba
#1773598
TMG1961 schreef:
Surimi, ook bekend als krabstaafjes, wordt gemaakt op basis van vissoorten die een kleine commerciële waarde hebben (en is dus zeker geen krab of kreeft) of moeilijk in hun geheel kunnen worden verkocht (omdat ze te klein of te groot zijn, te veel graten hebben, zodat er geen mooie filets van getrokken kunnen worden). Additieven (extracten van schaaldieren) geven de vis pulp smaak. Verder bevat surimi ook nog eiwitten en is het arm aan vetten. Slecht is het dus in ieder geval niet, als je er niet teveel van eet, denk maar aan de kleurstoffen, glutamaten en gecombineerde stabilisatoren en additieven.
Dank je voor de info, dat dácht ik namelijk al vandaar de 'officieel' (ik geloofde er al geen r**t van dus ::) :D). Dat gaan we dus maar niet geven aan Alba.
the parsons schreef: :o voor 8.50??? hoe groot en wat voor merk is dat dan? ik heb net ff lopen zoeken op het net, vond een siemens ms78002 van rond de 140 eu.
zijn die goedkope dan niet te licht en gauw stuk?
Heb je het stukje 'bij de kringloop' wel zien staan? :) Als je een goede kringloop in de buurt hebt, is het echt de moeite waard te gaan kijken, zowel die eerste als die nieuwere die we nu hebben komen daar dus vandaan (ik heb de oudere al aan een vriendin beloofd, sorry). Vooral deze laatste is volgens mij nauwelijks gebruikt, ziet er nog heel nieuw uit! Een snijmachine is ontzettend handig, maar ik ga er zelf geen 140 euri's aan uitgeven.
#1773778
Ik heb runderlong besteld om te drogen. Ik ben heel benieuwd. Ik heb tot nu toe alleen eendenvoetjes, eendenhartjes en lever gedroogd. Ik wil er ook wat kipfilet in gaan gooien. En natuurlijk ook weer voetjes.
#1773832
the parsons schreef: :o voor 8.50??? hoe groot en wat voor merk is dat dan? ik heb net ff lopen zoeken op het net, vond een siemens ms78002 van rond de 140 eu.
zijn die goedkope dan niet te licht en gauw stuk?
Die van mij komt van Marktplaats en alleen omdat beide kringloopwinkels ze niet hadden. De mijne is van Graef, een oerdegelijke, ouderwetse Duitse machine. Heb hem van een bejaarde man gekocht en die heeft hem oooooit nieuw gekocht (haha wie weet is dat ding wel antiek :D). Dus het is echt een goeie en een bijkomend voordeel, ik kom hem meteen halen en het was maar 10 minuten rijden. Oh ja..heb er 20 euro voor betaald. Is echt een koopje want er staan er best veel deze te koop op MP en nog niet eens in de buurt van die 20 euro :P
Een tip voor Marktplaats...eerst in je directe omgeving kijken binnen een straal van 10 of 25 km, helpt echt met je zoektocht. :)
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door