Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3424105
Misschien heb ik het gemist, maar is er een driedaagse urinetest om cushing vast te stellen gedaan? Of is er op de mri een tumor aangetroffen?
Of acht de dierenarts cushing gewoon het meest voor de hand liggend?

Fijn dat het vannacht goed is gegaan :)
#3424107
Ik ben vorig jaar in oktober geloof ik naar de DA geweest omdat ze al een hele tijd trillende achterpootjes heeft. Ik dacht aan artrose of een zenuw die klem zit.
Wilde toch ook bloed laten prikken dus alles tegelijk gedaan. de alkalische fosfaten waren te hoog en dat duidde volgens deze DA op cushing.
Ik, best overrompeld, wist niet eens wat cushing was. Voor de week erna een supressie test gepland. In die week ben ik mezelf echt dag en nacht gaan inlezen over Cushing en ik dacht dit klopt niet.
Toch supressietest gedaan en (duffy is altijd zwaar gestresst bij de DA) cortisol te hoog. Van de DA moest ze meteen aan de Vetoryl en had ze nog een jaar ofzo. :o Daar ben ik niet mee akkoord gegaan en ben naar een kliniek gegaan voor een MRI. Geen tumor. Contact gehad met de specialisten in Utrecht, die hebben het verslag van de kliniek bekenen en de MRI en zeiden dat ik inderdaad om het dan 100% zeker te weten de urinetest te doen maar dat er volgens hun geen sprake is van Cushing en dat er zonder symptomen niet op getest had mogen worden.
De urinetest word in Frankrijk niet gedaan. En nu met de lockdowns kan de urine ook niet naar het Lab in Belgie of Nederland worden gestuurd.
Ik heb er echt moeite mee gehad om het een plekje te geven want door de DA hier is de twijfel zo gezet. Ik ben nog wel met haar in gesprek gegaan en nadat ze de mening van Utrecht heeft gehoord moest ze dan toch toegeven dat ze misschien een fout heeft gemaakt. Ik denk dan ook meteen aan al die honden die hier zonder juiste testen vetoryl hebben gekregen....

In de kliniek vonden ze de lever niet zo'n probleem. Hoort bij het ouder worden. Ik ben nu zelf met mariadistel begonnen.
#3424111
Jeetje, wat een lastige situatie...
Cushing lijkt dus onwaarschijnlijk.

Trillende achterpootjes komen misschien door achterhandslapte?
Heeft ze dat nog steeds?
Ben je al eens bij een osteopaat geweest?

Mijn meisje had ook verhoogde AF en dat is nooit meer overgegaan. De leverontsteking zou over zijn, maar daar heb ik mijn twijfels over.
En soms hebben honden om onverklaarbare reden een hoge AF, werd mij verteld.

Lever ondersteunen lijkt me sowieso goed, en regelmatig voer geven heeft hier geholpen.
#3424274
Ze heeft nog steeds trillende achterpootjes, dat is wel stabiel nu. Ik zie het niet erger worden. Ben bij een osteopaat geweest maar die kon niet zoveel met haar, als iemand aan haar probeert te zitten gaat ze als ze de kans krijgt heel nerveus rondjes rennen en dat gebeurde dus. ;D De osteo wist ook niet zo goed wat ze ermee aan moest dus was geen succes. Heb ze hier ook niet echt voor het uitzoeken....Als ik weer eens naar Nederland kom wil ik dat zeker nog een x proberen.

Hoe deed jij dat s'nachts dan met voeren? Een wekker zetten en iedere keer eruit?

Ik ben toch weer met geria begonnen vd huisdierendokter en 5 keer voeren. Vooralsnog gaat het goed.
#3424363
Fijn dat het nu goed gaat! Hopelijk blijft dat zo :)

Zodra ik gedrentel hoorde ging ik haar voer geven.
Ik heb ook nog zo'n voerautomaat geprobeerd die om een bepaalde tijd open gaat, maar dat werd niets. Ik herinner me niet meer waarom..
Maar dat zou zonodig misschien nog iets om te proberen zijn.
#3424836
Hopelijk blijft het goed gaan.
Hier had Sam ook last van borrel buik en misselijkheid. Vooral 's nachts.
Hij reageert goed op de Mu Ren van de Huisdierendokter. Toen ik na een tijd dacht te kunnen stoppen, begon het gedoe weer. Dus nu zit hij gewoon op standaard onderhoudsdosering van 1x 1/2 tablet.

Misschien een idee mocht het weer minder goed gaan.

Edit: Sam is ook al 13 jaar.
#3424854
Het gaat inmiddels redelijk. Ik moet alleen echt niet vergeten tussendoor eten te geven.
Ik ga de mu ren proberen,bedankt voor de tip! Het klinkt goed en schijnt een goede aanvulling te zijn op de geria.

Ik was al aan het kijken naar voerbakken met een timer want ik weet anders echt niet hoe ik dit moet doen als ik straks weer buitenshuis ga werken.

Mu ren is besteld!
#3425260
Hoi.

Weet je dat mijn hond preciés hetzelfde heeft, al 2 maanden. En niks te vinden bij de onderzoeken.
Het sloopt me volledig, dat nachtelijke uitlaten waar ik elke keer 3 kwartier minstens mee kwijt ben.

Hoe gaat het inmiddels met jouw hond?
En : is bij jouw hond de ontlasting ook normaal ? (Behalve dan meteen na het gras eten).
#3425262
Wat een toeval! En het breekt je echt op he, die nachten. Zelfs de nachten dat het goed gaat slaap ik maar half omdat ik bij ieder geluidje denk dat ze eruit wil.

Hier gaat het goed als ik op een vast schema 5 kleine beetjes per dag eten geef. De laatste maaltijd zo laat mogelijk met een lepel gekookte havermout erdoor.
Als ik ook maar iets van het schema afwijk gaat het mis. Dit is natuurlijk niet te doen als je buitenshuis werkt.

Ook ben ik sinds 2 dagen begonnen met Mu ren vd huisdierendokter zoals hamada hier schreef. Als dat werkt laat ik het zeker hier weten.

Ontlasting is inderdaad normaal. Behalve na 't gras eten. Dan is het dun met een heleboel gras.
#3425264
Nou, dat laatste is hier exact hetzelfde, de ontlasting is verder prima als dat geborrel en gras eten er niet is. En ze valt ook niet af.
En het hele gedoe is er altijd en alleen maar als ze nuchter is, dus diep in de nacht.

Laatst was ze bij me toen het begon. Vanuit het niets oneens dat gekraak en gerommel uit haar binnenste en vlak daarna weer jankend naar de voordeur waarna ze mij aan de riem naar het plantsoen SLEURT en als een krankzinnige begint te grazen. Zo gefixeerd dat ze zelfs pas poept en plast als ze daarmee klaar is. Die ontlasting is dan gewoon goed, maar na een tweede ronde grazen komt dan dunne ontlasting met slijm en soms bloed.

Wat ik bereikt heb door haar om 12 uur 's nachts behoorlijk wat te eten te geven is dat ik het tijdstip van moeten opstaan heb kunnen verschuiven van 4 uur naar 6 uur of half 7.
En het is niet elke dag, 2 x per 3 of 4 dagen gemiddeld. Maar wel al twee maanden of zo!

Verder ben ik met iets anders aan de slag gegaan, daar bericht ik je straks over want ik moet nu weg.
#3425285
Zo herkenbaar! Ik heb echt met je te doen. Wat een tijden... Ik heb nog het geluk dat ik een groot stuk land bij mijn huis heb dus ik hoef alleen de deur maar open te doen en wachten tot ze aan de deur krabbelt.

Wat jij zegt over afvallen... Dat had ik nog niet gemeld, ze is 3kg aangekomen in de periode dat ik niks kon. En die krijg ik er met geen mogelijkheid meer af nu.
En dan ga ik ook weer twijfelen aan het cushing verhaal... :-\

Heb ook cbd olie besteld. Meer voor haar artrose maar wie weet helpt het hier ook wel voor. En wie weet ga ik er wel beter van slapen ;D
#3425297
lberghoef schreef:Wat een toeval! En het breekt je echt op he, die nachten. Zelfs de nachten dat het goed gaat slaap ik maar half omdat ik bij ieder geluidje denk dat ze eruit wil.

Hier gaat het goed als ik op een vast schema 5 kleine beetjes per dag eten geef. De laatste maaltijd zo laat mogelijk met een lepel gekookte havermout erdoor.
Als ik ook maar iets van het schema afwijk gaat het mis. Dit is natuurlijk niet te doen als je buitenshuis werkt.
Geef je alleen ‘s avonds havermout of ook overdag? De buik van mijn hond begint nl ook flink te rommelen na het eten van havermout, dus dat krijgt ze niet meer.
#3425307
lberghoef schreef: do 29 apr 2021, 19:41 De havermout geef ik pas sinds kort en hier helpt het juist om de nacht door te komen.
Als ik het niet doe maakt ze me om 4 uur wakker...
Ah oké, dat is dan gunstig. Elke nacht je bed uitmoeten is geen pretje... Mijn hond krijgt bij bepaalde voeding ook een borrelbuik maar heeft dan ook geen last van diarree. Blijkbaar reageert ze ergens gevoelig op maar waarop ben ik nog niet helemaal uit. Sowieso graan en gevogelte. Rund gaat goed maar ook niet bij elk merk.
Als ik merk dat ze zich niet lekker voelt dan masseer ik haar borst en buik. Het kan toeval zijn maar het is al een paar keer voorgekomen dat ze zich daarna beter voelde.
Sterkte met je hond!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door