Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#276256
In Venezuela heeft voerfabrikant Purina inmiddels opdracht gegeven om alle zakken hondenvoer uit de handel te nemen. In dit voer is een schimmel aangetroffen die dodelijk is voor het dier als het in aanraking komt met het voer.

Nadat een aantal eigenaren van honden geconfronteerd werden met de dood van hun huisdier werd langzaam duidelijk dat dit gekomen was na het eten van Purina hondenbrokken. In een aantal artikelen in lokale kranten en radio programma's werd hieraan aandacht besteed waarna eigenaren zich melden bij dierenartsen en tal van instanties. Uit onderzoek is gebleken dat een schimmel is aangetroffen in het voer die ervoor zorgt dat het dier (in dit geval de hond) helse pijnen krijgt en gaat braken. Ook benauwdheid en bloedingen ontstaan waarbij enkel zeer snel ingrijpen door dierenartsen een kleine kans geeft op herstel.

Ook in de dierenklinieken van Stichting Dierenhulp Venezuela werden de artsen geconfronteerd met eigenaren die met hun zieke honden binnenkwamen. In het begin stonden de aanwezige artsen voor een raadsel over de doodsoorzaak. Echter na consultatie met dierenartsen in Carácas bleek dat het hier ging om een schimmelinfectie. Purina heeft inmiddels alle zakken voer uit de handel genomen en aangegeven de 'schade' van de dierenarts rekening te willen voldoen aan de eigenaren van wie het huisdier is overleden. Inmiddels hebben tal van eigenaren zich in een club geschaard en bereiden rechtzaken voor tegen Purina. Onder hen tal van advocaten die eveneens geconfronteerd werden met het vergiftigde voer.

Of het voer ook in andere landen dan Venezuela kan opduiken is tot op heden onbekend. Meer informatie op www.dierenhulp.nl . Hier ook het Laatste Nieuws over de regenramp die met name het vaste land van Venezuela weer hard heeft getroffen met duizenden daklozen.

Stichting Dierenhulp Venezuela

Website: www.dierenhulp.nl
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door