Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door EvitaP
#273400
Vanmorgen ging ik met de honden wandelen, in de sneeuw, zie ik hoover iets uit het sneeuw oppakken, schudden en het vloog weg om ong. één meter verder weer neer te vallen. Ik zag hoover zoeken, dus ik ook kijken. Zie ik vervolgens een muizenkopje uit de sneeuw komen, :o die tippelt vervolgens zo weg om onder een paar takken weer weg te duiken.
Hoovers oerinstinct komt boven :P Whahaha, hij heeft 'm niet opgegeten dus. Maar ik vond het wel heel opmerkelijk. ;)
Door Eef+Stippels
#273681
EvitaP schreef: Vanmorgen ging ik met de honden wandelen, in de sneeuw, zie ik hoover iets uit het sneeuw oppakken, schudden en het vloog weg om ong. één meter verder weer neer te vallen. Ik zag hoover zoeken, dus ik ook kijken. Zie ik vervolgens een muizenkopje uit de sneeuw komen, :o die tippelt vervolgens zo weg om onder een paar takken weer weg te duiken.
Hoovers oerinstinct komt boven :P Whahaha, hij heeft 'm niet opgegeten dus. Maar ik vond het wel heel opmerkelijk. ;)
Hihi, grappig is dat! Volgens mij komen barfende honden weer wat dichter bij de natuur te staan en vinden ze zo'n vers muisje wel een lekker hapje :D
Door Laura2004
#273716
De hond van mijn moeder die vangt altijd mollen en die geeft ze dan heel trots aan mij (wel levend hoor) en dan zet ik ze terug. Maar dit deed ze ook toen ze brokken kreeg.
Door Elvira
#274009
Suzie ving ook wel eens muizen bij m'n opa en oma in Zeeland. Die woonde in een heel klein gehucht met allemaal boerenland in de buurt. Ze sprong dat met haar 2 poten in de struiken en dan hoorde je piepen en zag je haar later knauwen. Een half broertje van Itosca heeft eens een nest muizen opgegraven en een hap genomen. Er stak nog 1 staartje uit. Eigenaar gaf en brul en het staartje verdween ;D
Door evds
#275852
Mijn fleer(border collie) vangt ook muizen. Met 4 pooten de lucht in springen hap piep slik weg. Of ze graaft nestjes met jonge muizen uit en eet die op met mestmateriaal en al. Op de wandeling komen we langs speciale "muizen-vangen" plekken waar veel muizen zitten. Ik zeg dan ga maar muizen vangen en ze is al aan de slag!! Heel fanatiek. Ik denk dat zij als ze op haarzelf is aangewezen zou leven van muizen, afval en af en toe een haas/konijn.
Door Bernadette
#276603
Bij mij is het juist andersom... Heb Blitz tweedehands en weet niet zoveel over zijn verleden. Vanaf het moment dat ik hem heb vangt hij mollen en eendjes...
Hij graaft in het zand bij de branding naar schelpdiertjes en pikt noten en bessen uit het bos. Eet brandnetel, gras en graaft af en toe een worteltje naar boven.

Ik laat het niet toe dat hij het opeet. Wist namelijk niets van Barf en dacht dat duck het beste was voor de hond. Nu dus, na lang zoeken wikken en wegen, volg ik dus mijn hond!

Haha, maar ik weet niet of ik het nu zou toelaten dat hij een molletje of een eendje opeet hoor! Trouwens, die mollen gillen echt keihard voordat ze dood zijn. Echt een doodskreet.... (merg en been gilletjes)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door