Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door marcel
#272855
hoi,

Heb veel interesse in het vers vlees gaan voeren voor mijn 3 doggen. Ik ben hierin echter erg onzeker en weet ook niet goed of ik het zelf zal maken. Ik wil dit wel graag maar zou niet weten hoe ik aan de ingredienten moet komen. En wat er allemaal in moet. Daarnaast is er ook zoveel keus in het kant en klaar vers vlees dat ik niet weet wat ik moet pakken. Wat is het meest geschikt voor de duitse dog? Wie heeft ervaring met de Duitse Dog en vers vlees. En moet ik tussen door ook brok blijven voeren? Dit is mij geadviseerd om een natuurlijke brok te blijven voeren zoals cavom, farmfood of quality & perfect. Help! laat me weten wat jullie ervan vinden!
Gebruikersavatar
Door Sonja
#272859
Natuurlijke brokken bestaan niet. De ene brok is wel minder slecht dan de andere, maar er is er geen één die beter is dan vers.
Ik kan me voorstellen dat je onzeker bent over het zelf samenstellen. Ik zou je dan willen aanraden om eerst een poosje en complete versvleesvoeding te gaan geven. Dan kun je je ondertussen rustig in de materie verdiepen en op zoek gaan naar geschikte adressen.
Er worden hier verschillende merken goede versvleesvoeding genoemd en die kun je allemaal gewoon geven. Even kijken wat bij jou in de buurt het best verkrijgbaar is. En je mag ook rustig eens afwisselen wat merk betreft. Brokken hoef je er niet bij te geven. Je hond komt echt niets tekort op compleet versvlees!
Door marcel
#272867
allereerst bedankt voor je reactie. Het bijvoeren van brokken is mij geadviseerd in geval van bijvoorbeeld een vakantie. Er is niet altijd een diepvries beschikbaar in een vakantiehuisje en mijn honden gaan altijd mee. Omdat je anders kans hebt dat ze dan geen brok meer willen eten heeft men mij geadviseerd om tussentijds brokken te geven. Ze hebben mij wijsgemaakt dat cavom, farmfood en quality en perfect de enige 3 echt natuurlijke brokken zijn zonder toevoeging van rotzooi e.d. Of denken jullie dat er andere oplossingen zijn voor de vakantie?
Door Lizzy
#272868
dog schreef: allereerst bedankt voor je reactie. Het bijvoeren van brokken is mij geadviseerd in geval van bijvoorbeeld een vakantie. Er is niet altijd een diepvries beschikbaar in een vakantiehuisje en mijn honden gaan altijd mee. Omdat je anders kans hebt dat ze dan geen brok meer willen eten heeft men mij geadviseerd om tussentijds brokken te geven. Ze hebben mij wijsgemaakt dat cavom, farmfood en quality en perfect de enige 3 echt natuurlijke brokken zijn zonder toevoeging van rotzooi e.d. Of denken jullie dat er andere oplossingen zijn voor de vakantie?
Als ik heel eerlijk ben vind ik het vakantie argument geen argument om brokken te blijven voeren. Ik zie het zo: als ik zelf op vakantie ga, dan eet ik graag regelmatig een patatje. Dat doe ik normaalgesproken nooit, maar in de vakantie vind ik dat lekker makkelijk. Moet ik om die reden daarom iedere week toch maar 1 patatje blijven eten? Zodat ik het 'gewend blijf voor de vakantie'? Ik dacht het niet.... toch?!
Door marcel
#272875
Lizzy schreef: Als ik heel eerlijk ben vind ik het vakantie argument geen argument om brokken te blijven voeren. Ik zie het zo: als ik zelf op vakantie ga, dan eet ik graag regelmatig een patatje. Dat doe ik normaalgesproken nooit, maar in de vakantie vind ik dat lekker makkelijk. Moet ik om die reden daarom iedere week toch maar 1 patatje blijven eten? Zodat ik het 'gewend blijf voor de vakantie'? Ik dacht het niet.... toch?!
In principe ben ik al wel geheel overtuigd voor het verse vlees. Maar ik ga 2 x per jaar een week naar texel met mijn honden en in de dierenwinkel hebben ze mij daarom geadviseerd om 1 of 2 x per week brokken te geven omdat ze anders in die vakantie de hele week niet zouden eten als je eenmaal vers geeft. Of is dit kul? Ook waarschuwde ze me ervoor dat de honden ook wel eens onverwacht (bij ziekte bv) naar pension moeten en dat ze daar ook geen vers vlees voeren.
Door Lizzy
#272881
dog schreef: In principe ben ik al wel geheel overtuigd voor het verse vlees. Maar ik ga 2 x per jaar een week naar texel met mijn honden en in de dierenwinkel hebben ze mij daarom geadviseerd om 1 of 2 x per week brokken te geven omdat ze anders in die vakantie de hele week niet zouden eten als je eenmaal vers geeft. Of is dit kul? Ook waarschuwde ze me ervoor dat de honden ook wel eens onverwacht (bij ziekte bv) naar pension moeten en dat ze daar ook geen vers vlees voeren.
Zie hierboven (er is al antwoord op deze vraag gegeven) want ja, het is flauwekul. Oh, op Texel verkopen ze trouwens volgens mij ook gewoon versvlees. Maar al verkopen ze het niet: dan geef je alleen in de vakantie toch brokken? Nogmaals, ik eet ook niet 1 keer in de week patat omdat ik in de vakantie vaak patat eet.
Door marcel
#272894
Lupa schreef: voor de vakanties tja het i wat je wilt, maar je kan best 2 weken brok voer per jaar niks mis mee.
maar het is niet echt nodig, alsa je een vriezertje hebt kun je gewoon vlees blijven voeren.
het kan me voostellen dat je oip vakantie geen gezoek wilt hebben naar vlees of barf ingredienten
ok, ik begrijp het. Maar ik vraag me alleen maar af of de honden nog wel brokken lusten/eten als ze dit een jaar lang niet gehad hebben. En heeft er iemand ervaring met het voeren van vers vlees in een pension?
Mijn honden zijn nog nooit in pension geweest, maar het zou natuurlijk altijd kunnen dat dit nodig is, hoe gaan ze er dan mee om? En als ze geen vers vlees meer krijgen in pension is dan het pensionbezoek niet extra vreselijk voor ze?
Door Lizzy
#272896
dog schreef: ok, ik begrijp het. Maar ik vraag me alleen maar af of de honden nog wel brokken lusten/eten als ze dit een jaar lang niet gehad hebben. En heeft er iemand ervaring met het voeren van vers vlees in een pension?
Mijn honden zijn nog nooit in pension geweest, maar het zou natuurlijk altijd kunnen dat dit nodig is, hoe gaan ze er dan mee om? En als ze geen vers vlees meer krijgen in pension is dan het pensionbezoek niet extra vreselijk voor ze?
Jeetje, je ziet wel een hoop beren op de weg, zeker aangezien je je honden nog nooit in een pension hebt gedaan! Maar goed, er zijn dus pensions waar ze vers voeren of kunnen voeren.
Door marcel
#272928
Lizzy schreef: Jeetje, je ziet wel een hoop beren op de weg, zeker aangezien je je honden nog nooit in een pension hebt gedaan! Maar goed, er zijn dus pensions waar ze vers voeren of kunnen voeren.
Tjonge jonge, even voor de duidelijkheid hoor maar dit is wat ze in de dierenwinkel tegen mij vertelde, vind je het raar dat je dan niet goed weet wat je moet doen als er meteen een heleboel nadelen opgenoemd worden. En inderdaad gaan mijn honden nooit naar een pension, maar in een noodgeval zal het moeten, niemand is happig om 3 duitse doggen in huis te nemen om op te passen. Het zijn geen poedels. Ik dacht dat het hier een vriendelijke site was die me een stukje op weg wilde helpen maar ik voel me op deze manier wel wat aangevallen, sorry dat ik het zeg. Had er iets meer van verwacht. Geef mensen die geen enkele ervaring hebben ook een kans, en laat niet meteen voelen dat ze dom zijn of zo!
Door Truus
#272941
dog schreef: Heel erg bedankt Truus. Hier heb ik tenminste wat aan! Was inmiddels al wat verder op de site. Maar ga meteen in de bibliotheek kijken. Nogmaals bedank :)
Lees je eerst maar lekker in en als er vragen zijn, dan horen wij dat graag hoor. Wij zijn best een heel vriendelijk forum, als je het maar niet over brokken hebt want dat is maar droge troep ;) ;D
Succes!
Door rob
#272950
ervaring met doggen en vers.....ja die heb ik wel...doe samen met mijn broer en die heeft twee doggen een reu en een teef en die teef heeft een schildklier afwijking en die was 2 dat is dus niet goed....ook had ze altijd kale vlekken erdoor...maar dat gaat nu geweldig....ze is dan al 7 maar is nu op de tabletten en vers weer zo fris als een hoentje.....zelf heb ik sinds een klein jaartje een blauwe dobermann en die kwam uit het asiel en was helemaal kaal....had etterige bulten op de rug en stonk een uur in de wind..kreed kiddo brokken :-X...en nu een jaar later..ze stinkt niet meer der rug is zo goed als glad en ja ze krijgt steeds meer vacht terug........
en een pension waar ze niet aan je wensen voldoen...tja verder zoeken....

Linda
Door marcel
#272959
rob schreef: ervaring met doggen en vers.....ja die heb ik wel...doe samen met mijn broer en die heeft twee doggen een reu en een teef en die teef heeft een schildklier afwijking en die was 2 dat is dus niet goed....ook had ze altijd kale vlekken erdoor...maar dat gaat nu geweldig....ze is dan al 7 maar is nu op de tabletten en vers weer zo fris als een hoentje.....zelf heb ik sinds een klein jaartje een blauwe dobermann en die kwam uit het asiel en was helemaal kaal....had etterige bulten op de rug en stonk een uur in de wind..kreed kiddo brokken :-X...en nu een jaar later..ze stinkt niet meer der rug is zo goed als glad en ja ze krijgt steeds meer vacht terug........
en een pension waar ze niet aan je wensen voldoen...tja verder zoeken....

Linda
He, bedankt zeg. En voer je een commercieel voer of maak je het zelf? En welk merk voor je (als je en comercieel voer hebt). Ik ben blij dat er iemand met ervaring met duitse doggen reageert, dat zijn toch honden die net iets anders in elkaar zitten en vaak wat gevoeliger zijn. Alvast bedankt
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door