Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Bieke
#270794
Hallo allemaal. ik ben Anneke en nieuw op deze lijst. Lizzie vroeg me op de voorstelmail, of ik wilde vertellen wat voor slechte ervaringen ik met vaccinaties heb gehad. Met mijn oudste 2 eigenlijk niet. Ja, achteraf hadden ze allebei ontstekingen als pup, maar je weet dan nog niet dat dat met vaccinaties te maken heeft. Dat de vaccinatie als trigger werkt.
En toen kwam de derde. Een mooi, geel teefje. En natuurlijk liet ik haar vaccineren. Dat deed toch iedere verantwoordelijke hondenbezitter. Met 5 maanden kreeg ze een sponzig gezwelletje op haar wang. De dierenarts zei, dat het geen kwaad kon.
Door Bieke
#270800
En ze kreeg met 5 maanden een soort epileptisch aanvalletje. Ik vroeg eerst de buren of ze gif gespoten hadden. Toen belde ik de fokster. Die zei dat pups van die leeftijd wel vaker zo'n toevalletje hadden en dat het geen epilepsie was. in de tussentijd was ze vanaf 8 weken op jachttraining en ze was enthousiast en leergierig. Maar dat was vanaf 5 maanden ook veranderd. Ze luisterde slecht en ze had een rare gewoonte ontwikkeld. Op de training en op de wandeling ging er een onzichtbaar knopje in haar hoofd om. Dan hoorde of zag ze niets meer. Verstand op nul en blik op oneindig en dan ging ze.
Door Bieke
#270812
Ik kreeg dan geen contact meer met haar en kon haar gaan halen. Zo sukkelden we door. Niemand op de training wist waarom ze het deed en het was ongetwijfeld mijn fout. Het was een mooi hondje en ik liet haar dekken. Toen ging alles helemaal fout. Na de pups bleken haar nieren het opgegeven te hebben.
Wat ik nu achteraf weet is, dat het sponzige gezwelletje een vaccinatiereactie was. En het toevalletje ook. Vaccinaties hebben invloed op het immuunsysteem. Ze had een encephalitis. Niet een acute, maar meer een chronische. Dat was of van de
hondenziektecomponent of van de leptospirosespuit
Door Bieke
#270827
Ik ging vragen bij dierenartsen. Hoe kon zo'n uiterst levendig hondje (tot ze drachtig was), een hondje dat je tussen de bedrijven door boven de kop sprong nu kapotte nieren hebben. Maar ik had haar ook Gilpa gevoerd, op aanraden van de trainer, die het spul verkocht. Was het landbouwgif? Was het de Gilpa? Aan de vaccinaties dacht ik toen nog niet. Dit was pure pech.
En ik bestelde een andere pup. ondertussen kon ik een andere Lab overnemen. Die was 1½, had jeugdcataract en moest dus uiteraard weg. Ik had haar op de training gezien en het was een leuke spontane hond, die leuk apporteerde. Deze hond bleek dus niet goed gesocialiseerd te zijn, kon niet zwemmen.
Door Bieke
#270839
Ondertussen had ik internet en via-via kwam ik in contact met CHC (canine health concern) En daar gingen mijn ogen open. De persoon van deze e-maillijst, Catherine O'Driscoll had een boek geschreven over vaccinaties en wat voor invloed deze konden hebben op het immuunsysteem. Voor mij was het dus duidelijk dat het daarvan was. Nee, het was niet onderzocht. Maar met wat ik nu weet is het mij volkomen duidelijk.
Ondertussen was mijn pup gearriveerd en die liet ik braaf de puppievaccinaties geven. En die kreeg met 5 maanden 2 sponzige gezwelletjes op haar wangen. En ze kreeg een bindvliesontsteking, die ondanks behandeling chronisch is geworden. Toch raar.
Door Truus
#270843
Dus dit was het bewijs om nooit meer te enten?
Toch zijn er heel veel puppy's die wel geent worden en waar het wel goed mee gaat.
Hoe verklaar je dit? Is dit toeval,geluk hebben?
Ik blijf even vragen hoor ;) ;D
Door Bieke
#270844
Maar het ergste moest nog komen. De hond die ik overgenomen had, zal met 15-16 maanden nog gevaccineerd zijn. Zij kreeg ook gedragsproblemen. eerstwas ze in het bos heel angstig en plakkerig. En daarna werd ze dik en niet vooruit te branden. Je kreeg ook geen contact met haar. Ze vrat thuis ook van alles en nog wat.Ik dacht aan de schildklier en ze werd er voor behandeld. Maar het hielp niets. Ze was net een zombie en had totaal geen plezier in haar leven. Ik heb meerdere malen op het punt gestaan om haar een spuitje te laten geven. Op internet kwam ik er achter dat er in de leptospuit Thiomersal zat, een soort kwik. En dat dat neurologische afwijkingen kon veroorzaken,
Door Bieke
#270849
Ik ging met haar weer naar de dierenarts. Die draaide eens aan haar nek, zei dat het op een encephalitis leek, maar dat dat op haar leeftijd niet meer kon. Maar ik wist van een andere hond die ik kende. Die had ook encephalitis en was afgemaakt. ik ben toen zelf gaan zoeken, kwam op kwikvergiftiging uit en ben haar gaan behandelen met spirulina. Ze knapte op. Ondertussen heeft ze nog 2x een kniebandoperatie gehad.
Drie van de vijf en de andere 2 hadden ontstekingen.
Ik heb dit niet licht besloten. Ik heb 5 jaar lang heel veel gelezen over vaccinaties. Ik heb het hele internet afgestruind.
Door Bieke
#270853
Ik weet wat er o.a. in vaccins zit, ik weet hoe vaccins getest worden. Ik weet dat de farmaceuten zelf mogen testen en dat ze de testresultaten kunnen beinvloeden.
Ik weet, dat Fort Dodge (van Duramune) flink aan zijn jas is getrokken, omdat er niet hygienisch gewerkt is. Ik weet, dat veel dierenartsen niet zo maar de bijsluiter aan iemand geven, die komt om te laten vaccineren.
Ik heb de bijsluiter niet van mijn dierenarts mogen hebben toen ik er om vroeg. Ik mocht zelf op de site van de Fidin gaan kijken, waar ze alleen dat vertellen wat de farmaceut ze opgeeft.
Daarom vaccineer ik niet!
Door Bieke
#270855
Ik weet dat ik risico's loop, maar ik weet ook, dat mijn oudste jaren tegen lepto is gevaccineerd tegen de winter, zodat de vaccinatie tegen de lente uitgewerkt was. En hij liep het niet op.
Het is niet de vaccinatie die beschermt tegen ziekten, maar het immuunsysteem. En ik werk aan een sterk immuunsysteem. Met vers voer, geen chemische middelen, geen gif in de tuin, veel beweging enz. En dan moet het immuunsysteem het doen.
Ik heb nu 7 jaar niet gevaccineerd. Mijn honden zijn waterhonden en ik houd ze niet tegen. Maar dit is mijn mening , gebaseerd op mijn ervaringen.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#270857
Waanzinnig interessant. Ik weet niet maar gevoelsmatig denk ik dat jij wel extreem veel 'pech' hebt gehad met de entingen?

Bij veel honden gaat het jarenlang 'wel goed' (de vraag is hoeveel eigenaren problemen linken aan de enting. Dierenartsen doen het niet, ik denk de meeste eigenaren ook niet. Zelf heeft mijn hond Brutus ieder jaar de verschrikkelijkste diarree aanvallen gehad. Het bloed spoot er dan uit. Ieder jaar weer een antibioticakuur. Totdat ik het erg opvallend vond dat dit altijd plaats vond NA zijn cocktail-enting. Ik ben gestopt met vaccineren en hij heeft geen diarree meer gehad. Maar mijn ex-dierenarts vindt het toeval en blijft stug volhouden dat het niet van de enting geweest kan zijn).

Laat je pups trouwens ook niet meer enten? Ook niet door/bij de fokker?

Ik heb trouwens zelf ook jarenlang in de winter gevaccineerd (ook Weil). En het echte gevaar voor Weil vindt pas in het najaar plaats... Toen boden de vaccins 9 maanden garantie. Aan de andere kant weet ik niet of dit een goed argument is.... Volgens mij is er namelijk aan het Weil vaccin niets veranderd maar hebben ze gewoon onlangs aangetoond dat het 12 maanden bescherming biedt (ipv 9). In theorie is het dus erg goed mogelijk dat de enting die 9 maanden bescherming bood toentertijd ook al eigenlijk 12 maanden bescherming bood. Denk ik...
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door