Hier kun je artikelen/informatie over BARF en/of versvlees posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie!

Moderator: Charlie Angel

#257442
Kant en Klaar Versvlees:

Op Barfplaats ook ook wel Kant-en-Klaar versvlees genoemd. Of KVV (de afkorting). Versvlees is dus een kant-en-klaar en compleet, commercieel geproduceerde rauwe, verse voeding.

Deze voeding is meestal in porties van 250 gram, 500 gram of 1000 gram verpakt en wordt in de vriezer bewaard. Omdat deze voeding in de vriezer bewaard wordt, hoeft het niet te worden geconserveerd met conserveringsmiddelen en worden er ook geen antioxidanten, geur en kleurstoffen toegevoegd.

Wat zit er in:
De meeste versvleesvoeding bevatten dus vlees, orgaanvlees, gemalen botten (voor de calcium en vetzuren en mineralen) of een calciumpreparaat, een miniscuul percentage granen, toegevoegde vetzuren, vitamines en mineralen. Sommige merken bevatten ook rauwe/gepureerde groentes of gekookte groentes.

De merken versvlees in Nederland en Belgie:
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 939.0.html

Versvlees voor katten:
De merken Bandit, Bibi, Carnibest en Prins hebben ook een versvleesvoeding voor katten.

Hoeveel koolhydraat bevatten de merken:
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... #msg433948

Meer lezen over versvlees en voeding:
Dit is een algemeen artikel over hondenvoeding in het algemeen (en waarom rauwe/verse voeding zoveel beter is als brokken): http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=2398

en

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=793

en

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=792

en

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=791

Overschakelen van brok naar versvlees:
Hier kun je een artikel vinden hoe je een hond over moet schakelen van brokken naar versvlees: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=790

Ontgiften:
Regelmatig zul je op Barfplaats lezen dat honden die over worden gezet van brokken naar verse/rauwe voeding ontgiftingsverschijnselen zullen gaan vertonen. Meer over ontgiften in de volgende 2 artikelen:

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=823

en

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=822

Vragen over Kant en Klaar Versvlees:
Wanneer je vragen hebt over versvlees, stel deze dan in de "Kant-en-klaar versvlees - Hond of Kat". Er is een categorie voor al je Vragen & Problemen".

Zoeken op Barfplaats:
Boven in het forum zie je ook een balk waar je onder andere optie zoeken hebt. Als je bijvoorbeeld meer zou willen weten over salmonella bacterieen (en of deze gevaarlijk zijn voor de hond), dan kun je zoeken naar oude discussies. Deze zijn vaak zeer waardevol en interessant om te lezen. Klik dus op 'zoeken' en tik in : salmonella. Je ziet nu de bestaande discussies en vragen.

Barfplaats bibliotheek:
Waardevolle artikelen over BARF worden ook opgeslagen in de Barfplaats Bibliotheek. Misschien staan ook daar voor jou interessante artikelen, dus ik nodig je van harte uit een kijkje te nemen!

Vragen stellen:
En vragen staat vrij natuurlijk! Het forum is opgericht juist om vragen te stellen! Maak daar gerust gebruik van.
Laatst gewijzigd door Lizzy op di 25 mar 2008, 10:18, 1 keer totaal gewijzigd.

Barfplaats wordt gesponsord door