Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

#254190
Dag Allemaal,

Van een vriendin kreeg ik jullie site aanbevolen. Zou iemand mij advies kunnen geven wat betreft alternatieve voeding voor mijn kat?
Mijn kat (vrouwtje) is bijna 12 jaar.
Schildklier:
Elke keer
wanneer ik bloed bij haar laat afnemen zegt de arts dat ze haar hele leven pillen moet slikken wat haar schildklier betreft. Ik kan na zo'n kuur een poosje stoppen en dan wordt het toch weer erger daarna. Nu heeft de arts gezegd dat ze 1 pil per dag hoeft. Zijn daar alternatieven voor?
Nieren:
Nu bleek de nierwaarde wat verhoogd te zijn. Niet heel erg, maar ik moet met haar oppassen. Dus alternatief voer. Dat voer wat ze bij de dierenarts aanprijzen vertrouw ik niet.
Nu zou ik graag haar voer willen geven zonder toevoegingen en dat haar beschermt tegen deze klachten.
Kan iemand mij advies geven?

Met vriendelijke groet, Fatima-Zohra
[email protected]
#254196
Hoi Fatima,
Welkom op barfplaats.
Als de werking van de schildklier niet goed is dan zal je kat inderdaad levenslang tyroxine moeten slikken.
Wat de nieren betreft..ik neem aan dat ze tot op heden altijd brokken heeft gegeten of blik of een combi van die twee. Wat voor de nieren heel belangrijk zou zijn is omhaar zo snel mogelijk over te zetten op een vers rauw menu, dit kan zijn een kompleet versvoer of zelf samenstellen.
Kompleet versvlees is er van verschillende fabrikanten

carnibest
bandit
bibi
prins

Het moeilijkste met katten is vaak het overzetten veel katten zijn zo gewend aan de smaakstoffen in het fabrieksvoer dat ze niet makkelijk te overreden zijn om vers te gaan eten en dan zul je een heel scala aan trucjes moeten gaan toepassen.
#266969
Dankjewel Sylvia,
Voor het geven van advies. Ik heb inmiddels wat carnibest te proberen gekregen. Eerst ging het wat moeilijk, maar na een week, ging ze erom vragen en at ze alles op.
Wat de schildklierproblemen betreft, heb ik weer gehoord dat er ook homeopathische tabletten verkrijgbaar zijn. Daar ga ik achteraan. Je hoort het nog.

Liefs, Fatima
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door