Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door tigger
#252291
Dit weekend heb ik zelf samengesteld en dat was een groot suc6 :D.

Zaterdagochtend eerst nog 2 plakjes energique en 's avonds 1 duif en 200 gr eendefilet. Nadat ik de duif in 2 had gehakt en platgeslagen, durfde ik het toch niet aan om het zo te geven :-[. Dus toen heb de geplette duif alsnog in de keukenmachine gegooid + de eendefilet erbij, alles bij elkaar 500 gr. Daarna heb ik met de hand alle scherpe stukjes eruit gevist :-X. En toen heeft Beau lekker gesmuld 8).

Zondagmorgen kreeg Beau een lap schapepens [800gr], binnen 5 min was het op :o. 'S avonds had ik sardines met appel & manderijn [500 gr], en ook dit was hapslikweg ;D.

Maandag had hij een vastendag, alleen voor het slapen gaan heeft hij 1 plakje energique gehad.

Al met al heeft hij in 2 dagen tijd in totaal 2 kilo gegeten.
Maar hij heeft minimaal gepoept. Zondag heeft hij 1 keer gepoept, maatje bitterkoekje. En maandag heeft hij helemaal niet gepoept. Vandaag was het ook weer maat bitterkoekje.
Is dit normaal? Of heeft hij nu optimaal verteerd?
Door Lizzy
#252292
Ik denk dat je het kunt stellen dat hij nul ballaststoffen heeft binnen gekregen. En ook heel weinig voedingsstoffen die onverteerbaar/slechtverteerbaar zijn. En het meeste heeft hij dus verteerd. En ja, dan poepen ze 'maatje vingerhoedje', ook al hebben ze flinke maaltijden gegeten.
Door tigger
#252341
Lizzy schreef: Ik denk dat je het kunt stellen dat hij nul ballaststoffen heeft binnen gekregen. En ook heel weinig voedingsstoffen die onverteerbaar/slechtverteerbaar zijn. En het meeste heeft hij dus verteerd. En ja, dan poepen ze 'maatje vingerhoedje', ook al hebben ze flinke maaltijden gegeten.
Hmmm, misschien dat ik dan toch vaker zelf ga samenstellen. ;)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door