Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door franca
#2076782
Mijn pup (15 weken), zou volgens ontwormingsprogramma van de fokker weer ontwormd moeten worden, maar ik wil eerst een wormcheck doen .
Mijn vraag is, is het zinvol om dit nu al te doen?
Er is op 2 juni door de fokker voor de 3de keer ontwormd, hond is afgespeend met kvv, ontlasting is altijd goed!

graag jullie mening!
Door Lizzy
#2076832
Bij 16 weken zou je (volgende de theorie) weer opnieuw moeten ontwormen. Dus dan kun je volgende week prima een mestonderzoek laten doen.
Door franca
#2076846
ok, maar je schrijft 'volgende de theorie' proef ik hieruit dat je zelf een andere mening hebt, of interpreteer ik dit niet juist?  :biggrin2:
Door Lizzy
#2076857
franca schreef: ok, maar je schrijft 'volgende de theorie' proef ik hieruit dat je zelf een andere mening hebt, of interpreteer ik dit niet juist? :biggrin2:
Nou, het pupontwormschema ziet er zo uit: 2,4 en 6 weken en dan op 2, 4 en 6 maanden. Ik heb me daar niet aan gehouden. Dus vandaar dat ik zeg "in theorie". Het zou op 4 maand (16 weken) dus tijd zijn om te ontwormen en ik ontworm niet preventief dus ik vind persoonlijk een mestonderzoek een prima idee. Je moet er wel rekening mee houden dat er kans is dat er spoelworm zit. Ik gebruik daar zelf Banminth voor. Dat doodt specifiek spoelworm en is geen breedspectrum wormmiddel. En ik vind dat dus minder schadelijk dan er wel een breedspectrum in rossen (terwijl dat niet nodig is - tenzij er ook andere wormen in zitten). Je ziet dan ook hoe erg de besmetting is omdat de worm niet oplost maar heel (wel dood) naar buiten komt.
Door Suzanne
#2077004
Ik heb geen feiten om te staven, maar ik heb bij Tristan (toen ik al wel nadacht, in tegenstelling tot de tijd dat ik bij Merlijn vrij klakkeloos deed wat hoorde) nadat hij bij de fokker 3 x was ontwormd nog maar 2 x ontwormd; met ongeveer 2 maanden en met ongeveer 4 maanden.
Daarna niet meer.

Daar voelde ik me lekker bij.

Ik opteer een volgende pup "alleen nog" met 2 mnd te ontwormen en dan over te gaan op een onderzoekje met een maand of vier (of eerder als er iets gebeurd wat ik niet vertrouw).

Wat ik zeg; ik heb geen feiten, maar ik geloof dat zoiets nu goed voor mij voelt.

Als jij nu ipv een wormpil erin te duwen eerst wilt kijken lijkt me dat prima ;-)

Suzanne
Door franca
#2077044
Dank voor jullie reacties, testkit is al binnen.
Ik wil idd een worm specifiek middel gebruiken.

@Suzanne, Ik was ook het braafste kind van de klas, maar door schade en schande "wijs"geworden, nu met dit hondje willen we alleen geven wat strikt noodzakelijk is, een hele fijne fokker gevonden zij heeft echt mijn wensen gerespecteerd wat voeding en vaccinatie betreft.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door