Moderator: Lizzy
Cathelijn schreef: ik had er gisteren een stukje vanaf gesneden en dat at hij meteen op. Ik ben niet zo goed in visherkenning, maar als het zalm is, moet ik het een even in de vriezer gooien toch?Kijk anders even hier: http://www.barfclub.nl/Vis.htm
Heb helaas geen digi, anders maakte ik ff een fotootje.
Voor de zekerheid toch maar een tijdje in de vriezer denk ik. Jammer voor hem...
Lizzy schreef: Kijk anders even hier: http://www.barfclub.nl/Vis.htmokee, het is dus wel jabeljauw. Erg wittig. Bedankt!!!
Je ziet hier goed het verschil tussen een kabeljauwkop (bovenste foto) en de foto waar Pinkel aan zit te vreten. De kabeljauwkop is bleek en heeft wit vlees. De zalm is roze.
Sander schreef: Ik heb pas op de markt ook een keer kabeljauwkop gekocht. Ze wogen ongeveer 3 kg per stuk!wat betaal jij voor zo'n zalmkop? En moet je die ook eerst invriezen?
Ik heb één van de koppen toen met een bijl in tweeën gehakt. Dat viel nog niet mee
Voortaan houd ik het maar gewoon bij zalmkoppen: die kan ik tenminste helemaal geven.
Marion schreef: wat betaal jij voor zo'n zalmkop? En moet je die ook eerst invriezen?ik krijg de zalmkoppen gratis.
Cathelijn schreef: hij is er nu mee bezig 'T is nog niet zo makkelijk hoor, zo'n kop die net zo groot is als je eigen kophahhaha geweldig ik zie het al helemaal voor me
Hij weet er niet zo goed raad mee, staat ertegen te blaffen, gooit het door de lucht.
Oh nu, komt ie maar bij mij kijken of ik kan helpen
Sander schreef: De prijs varieert een beetje, maar meestal kosten ze 1 euro de kilo op de markt, maar ik heb ze ook wel eens voor de helft.Ik heb er net op de markt eentje meegenomen, hij was 50 cent en weegt 300 gram. Ik heb hem dwars door midden gehakt en over 2 weken krijgt ieder een halve zalmkop
Het schijnt dat je ze beter eerst een week of twee invriest.