Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door argai_tessa
#234860
Wie kan mij helpen? Ik wil graag natuurlijke (vlees)voeding uitproberen in plaats van pillen bij epilepsie bij honden. Ik heb op www.epilepsiebijhonden.nl gelezen dat honden minder of geen aanvallen meer krijgen bij natuurlijke vleesvoeding. Wat voor voeding moetenwe gebruiken, en waar kun je het kopen? Groetjes Tessa
Door ~Joke~
#235115
Hoi Tessa,
Je kunt een kvv product gaan gebruiken of het zelf gaan samenstellen. Belangrijk is geen granen te gebruiken. Als groente wordt witlof, selderij, komkommer, sla, broccoli, spruitjes, wortelen, bloemkool, boerenkool, courgettes, gekookte spercieboontjes en spinazie gebruikt. Geen fruit aan de mix toevoegen.
Ik zou als ik jou was eerst overschakelen op rauw voer en als dat goed gaat en je ziet het aantal aanvallen af nemen, heel voorzichtig proberen de medicijnen af te bouwen
Door Lizzy
#235124
argai_tessa schreef: Wie kan mij helpen? Ik wil graag natuurlijke (vlees)voeding uitproberen in plaats van pillen bij epilepsie bij honden. Ik heb op http://www.epilepsiebijhonden.nl gelezen dat honden minder of geen aanvallen meer krijgen bij natuurlijke vleesvoeding. Wat voor voeding moetenwe gebruiken, en waar kun je het kopen? Groetjes Tessa
Hoi Tessa, ik sluit mij bij de vorige spreekster aan.

Als je zo snel mogelijk wilt overschakelen op verse voeding, dan is het misschien handig om eerst over te schakelen op een kant-en-klaar versvlees product.

Dit zijn de merken:
http://www.ahv-breda.nl
http://www.banditvoeding.nl
http://www.bibidiervoeding.nl
http://www.carnibest.nl
http://www.ducknatuurvoeding.com
http://www.energique.nl
http://www.kivo-petfood.nl/index-nl.htm
http://www.prinspetfood.nl
http://www.rodipetfood.nl
http://www.diervoeding.com (Smuldier)

Ik vind het twijfelachtig of je AHV, Kivo en Smuldier iedere dag moet voeren. Mij is de samenstellen van deze merken nog steeds niet echt duidelijk.

Maar goed, wanneer je bent over geschakeld, dan zou je ook langzaam of snel (net wat je wilt) over kunnen schakelen op een zelf samengestelde voeding. Het is maar net wat je wil. Heb je daar interesse in, om zelf voeding voor je hond te maken?

Groetjes, Lizzy
Door 202spots
#237253
Hoe oud is je hond?
Weet je wat voor epilepsie hij/zij heeft?
Heb je 'n schildklier bloedonderzoek gedaan waarbij de functie bepaald word? Soms kan 'n niet goed werkende schildklier de oorzaak van de seizures zijn.
Rauw is beter dan brok,maar soms kan je niet zonder medicijn te geven ongeacht de rauwe eten....
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door