Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#227523
Tja, en waarvan? Allereerst gaf ze over alsof het zachte keutels waren. Ze had toen nog niets gegeten ( eh, 's morgens, en het was inmiddels 16.oo u). Wel had ze koeiepoep gegeten van enkele weken oud. Eerst ging ze altijd alleen op de verse af, maar omdat de koeien nu binnen zijn, ligt er alleen nog oude. Dus dan de oude maar, dacht ze denk ik. Ik begin dan altijd te rennen, dat helpt het beste, dan komt ze al snel achter me aan. Zo ook nu.
Dit was om 13.00/ half 2. Om 16.45 kreeg ze voor het eerst rijst. Ik had rijst, met pens van Rodi, gekookte groenten en jus van rundvlees. Behalve de rijst had ze de rest al eens gehad en dat ging goed. 's nachts om 5.00 begon ze te piepen, wat ze eigenlijk nooit doet. Ze moest poepen: diaree. 's morgens vond ik overgeefsel. Daarna heeft ze alleen nog maar overgegeven en dun gepoept, alles geel. At niet, dronk niet, alleen maar liggen. Nu zal het wel over gaan, maar ik weet nu niet zeker of het van de koeiepoep is of van de rijst... Jullie snappen, dat ik nu huiverig ben om de rest van de rijst, wat ik heb ingevroren, te geven, al denk ik dat het daar niet van is...
Wat zouden jullie doen? Alle rijst weg gooien, of niet?
_________________
Door Lupa
#227526
ik zou absoluut geen jus geven, dat is vet!!!!!
rijst op zich kan geen kwaad (behalve dat de honden te dik van worden).
ik denk dat je erg veel laxerende dingen hebt gegeven, jus, gekookte groentes.
#227528
Lupa schreef: ik zou absoluut geen jus geven, dat is vet!!!!!
rijst op zich kan geen kwaad (behalve dat de honden te dik van worden).
ik denk dat je erg veel laxerende dingen hebt gegeven, jus, gekookte groentes.
De jus en de groente had ze al eens samen gehad en toen ging het wel goed, dus het gaat me om die rijst... Kun je daar eigenlijk meteen een hele portie van geven of had ik haar daar met beetjes aan moeten laten wennen?
#227529
Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat het overgeven en diarree van de rijst is (hoewel ik rijst niet bepaald geweldig hondenvoer vind, maar daar zullen we het dan ook maar niet over hebben). Ik denk eerder dat je hond een virus heeft. Het kan ook nog zijn dat de koe net ontwormt was en hij daarvan (van het ontwormingsmiddel) ziek is geworden.
Door 202spots
#227533
Rijst stopt eerder dan dan ze er diaree van krijgen,dus ik denk niet dat 't de hoeveelheid rijst is geweest,maar ik denk ook aan de koeiepoep die naar binnen is gegaan.
Als 't overgeefsel al op poep leek...dan zal het wel poep geweest zijn.

Probeer of ze wat wil drinken,en verder zou ik ook niks geven tot morgenochtend.
Eventueel beetje gekookte rijst met wat stukjes gekookte kip,en kijken of ze dat binnen houd.
1 dagje niks eten is niet erg.
Succes.
#227623
Angelique schreef: Ik vergeet die jus graag, maar als jij graag gelooft dat het van een hap rijst komt dan so be it.

Nee, ik denk namelijk ook dat het van die koeiepoep komt Angelique, maar het was ook toevallig dat ze voor de eerste keer rijst had gekregen en omdat ik nog een hele boel rijst heb ingevroren wil ik weten of het ook van de rijst kan komen of dat dat uit te sluiten is en ik met een gerust hart verder kan gaan met die rijst.
Wat zijn de nadelen van rijst?
#227654
Waarom wil je rijst geven? Het zijn puur koolhydraten. Rijst valt onder de granen. Ik ben juist het eten van de honden zelf gaan samenstellen omdat alle kkv's rijst of granen bevatten. Rijst hoort niet in een natuurlijk dieet van een hond thuis. Zelf heb ik een hond die absoluut geen gekookte rijst verdraagt.
#227696
Rijst werkt idd juist stoppend, gaven wij in het pension altijd aan honden die aan de spuitpoep waren. Samen met pens, scheen te stoppen.

Wat is er trouwens mis met wat rijst/granen dan?? Als mijn hondje een hert zou vangen (vrij onwaarschijnijk)heeft dat beest toch ook wel eens graan etc in zijn pens zitten??? Of een kip, wat er allemaal in zijn krop zit?
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door