Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Judith
#208764
Hi,
Ik heb een vraagje.
Een andere fokster heeft op dit moment een nestje met kittens.
De vader van dit nest bleek achteraf maar een ingedaalde teelbal te hebben, ze kwam daar achter toen ze hem liet castreren omdat hij ging sproeien.
Er zit in dit nest een heel mooi zilver poesje, maar van haar man mag ze er geen poezen meer bij hebben, en heeft ze gevraagd of ik dat poesje niet als uitzet poes erbij wil hebben.
Nu is mijn vraag wat voor gevolgen heeft het dat haar vader dus maar 1 testikel had, heeft ze nu kans op 1 slechte eileider, ik zeg maar wat. Ik heb wel eens gehoord dat je niet mag fokken met een kater met maar 1 bal, omdat er meer kans is dat die dan gaat ontsteken of een tumor gaat vormen .Maar hoe vererft zich dat bij een poes? En geeft zij dit ook nog door?
Wie kan mij meer vertellen?
Door sylvia
#208767
Deze poes zou dus eigenlijk uitgesloten moeten worden van de fok omdat ze dus monorchisme door kan geven, zelf heeft ze er dus niets van maar haar mannelijke nakomelingen kunnen via haar wel weer deze afwijking vertonen.

Barfplaats wordt gesponsord door