Alles wat er niet fris uit ziet haal ik van de groente af.
Ik krijg van de groente afdeling in mijn market altijd zakken vol met "ouwe" groentes en ook 't buitenblad van verschillende bladgroentes, 75% van wat er af gehaald is, (om de struik er weer "mooi" uit te laten zien voor de verkoop) kan ik gebruiken voor de groente mix.
De rotte plekkies haal ik overal uit, en TE slappe,verwelkte blaadjes e.d.worden ook weg gegooid.
De rest word goed gewassen en gebruikt voor de honden.
Van bloemkool en broccoli geef ik de blad en stronk er ook bij,(alleen plakje van de stronk bodem er af) spitskool gaat alles er door,boerekool ook met de stengel er aan,van worteltjes kan je ook 't groene blad(lof?) erbij gebruiken,(wortels was ik alleen,hoeft niet geschrapt) blad van rode bietjes is heel gezond,net als het blad van koolraap,selderij-knol of andere knolgroentes,als je spruitjes op de stengel hebt dan kan je die ook malen.
De bittere "pit" van witlof haal ik er ook uit, en vergeet niet de paardebloemen bladjes die je er ook door kan malen!
Kan zo gauw niet aan 'n groente denken waar ik de schil van af haal...
Boontjes moet wel eerst even de kook over!!
(bonen bevatten "Phasin" - 'n soort eiwit - giftig voor mensen - maar word door koken onschadelijk gemaakt)
En Bep??? Wanneer je 't groente MIX noemt dan is 't veel lekkerder en gezonder dan prut!
(Zoek op prut.. dan weet je hoe ik er over denk
)
Success!