Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Fige
#1785396
Ik heb een teefje van bijna 15 maanden die op 6 , 9 en 12 weken is gevaccineerd. In juni heb ik een losse Weil laten geven. Volgens schema moet ze nu DHP (Pi) krijgen, maar ik twijfel tussen of nu enten en over 3 jaar titeren of nu titeren. Hoe wordt hierover gedacht?
Door Lizzy
#1785928
Fige schreef: Ik heb een teefje van bijna 15 maanden die op 6 , 9 en 12 weken is gevaccineerd. In juni heb ik een losse Weil laten geven. Volgens schema moet ze nu DHP (Pi) krijgen, maar ik twijfel tussen of nu enten en over 3 jaar titeren of nu titeren. Hoe wordt hierover gedacht?
Ik zou sowieso geen DHPPi zetten. Para Influenza is niet dodelijk en ik zeg dan "niet enten". Je kunt beide doen. Je kunt bij 1 jaar boosteren of bij 1 jaar vaccineren. Ik laat zelf bij 1 jaar de boel boosteren en vaccineer daarna niet meer. Maar je kunt ook kijken hoe lang jouw hond het met alleen de puppy entingen doet.
Door Fige
#1786386
Lizzy schreef: Ik zou sowieso geen DHPPi zetten. Para Influenza is niet dodelijk en ik zeg dan "niet enten". Je kunt beide doen. Je kunt bij 1 jaar boosteren of bij 1 jaar vaccineren. Ik laat zelf bij 1 jaar de boel boosteren en vaccineer daarna niet meer. Maar je kunt ook kijken hoe lang jouw hond het met alleen de puppy entingen doet.
Wat voor verschil maak jij dan tussen boosteren en vaccineren. Dat is hetzelfde.
Door Lizzy
#1786387
Oh sorry, ik ben inderdaad onduidelijk. Ik bedoel eigenlijk hetzelfde. Als je op 1 jarige leeftijd een 'booster' geeft, dan betekent dat dus dat je gewoon opnieuw vaccineert.
Door Lizzy
#1786399
MoYo schreef: Ent jij dan helemaal niet meer Lizzy? Ook geen Weil?
Ik vaccineer daarna niet meer, klopt. Bij Linga heb ik nog wel een paar keer Lepto geent. Maar daar ben ik sinds vorig jaar ook mee gestopt. Pinkel en Brutus heb/had ik ook al jaren niet meer tegen Lepto (of iets anders) gevaccineerd. Biscuit zal misschien nog wel een paar keer de Weil enting krijgen. Tot ze een jaar of 4 is ofzo, denk ik. Ik weet het nog niet, ik moet daar ieder jaar weer over na denken. Tot ik op een zeker punt kom en denk "en nou stop ik ermee". Biscuit zal ook rabies gevaccineerd moeten worden, ivm bezoek aan het buitenland. En dat vind ik maar wat vervelend, eerlijk gezegd. Liefst vaccineerde ik haar niet, tegen rabies.....
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#1786767
Charlie heeft als pup alle entingen gehad en met 1 jaar heb ik hem laten titeren.
Hij had overal volle bescherming tegen (+++), dus er was geen enting nodig.
Ik titer nu weer na 3 jaar.
Door Bosliefje
#1786866
Mijn teefje is 3 jaar en heeft alleen de puppy-entingen gehad. Tannetje adviseerde me vorige maand om in 2015 weer eens terug te komen om opnieuw te titeren, ze is nu namelijk nog steeds volledig beschermd.
Ik zou zeggen: titeren.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#1787077
Ja, ik kom veel honden tegen die op een jaar prachtige titers hebben. Dan is een enting zinloos. Dus ik zou zeggen: titeren.
Door MoYo
#1788585
Ik ga ze dan ook (als je weer in onze buurt bent...) laten titeren. Bij ons is het probleem dat ik van onze 'nederlanders' die ik vanaf pup heb wel weet wat ze gekregen hebben en ik met hun al alleen Weil ent (en om de 3 jaar ent), maar onze 'spaanse ambassade' is vanaf verschillende leeftijden bij ons gekomen, met 9 jaar, 4 jaar, 4 maanden en 7 maanden......Mijn DA die wel beperkt ent vindt dat zij (ondanks de entingen in hun paspoort bij vertrek uit Spanje) nog wel 2 keer volledig geent moeten worden...Tja..
Terwijl ik onze 8 katten dus echt niet meer laat enten en eigenlijk ook wil stoppen met onze 6 honden. Ik denk de 'jonge' nog hun 1 jaarlijkse enting te geven en daarna dus ook te titeren....Tanneke was 'laatst' bij ons in de buurt, maar dat had ik net gemist op barfplaats :D
Door danja
#1788921
Hallo,

Danja is nu 11 en een half jaar en is tot haat 6de ingeënt, toe en nierfalen werd geconstateert heb ik haar niet meer laten enten voor niks niet.
3 jaar later blijkt ze een insuline producerende tumor aan haar alvleesklier te hebben. Zal altijd wel een volledig bloed onderzoek laten doen door een specialist, dit heb ik wel geleerd, dan had ik haar eerder op een koolhydraatarm dieet kunnen zetten, waar ze nu op staat.

Mijn zuster haar labradorpup is geënt bij de fokker en met 8 weken bij mijn zuster, daar is hij erg ziek van geweest, daarna heeft ze 'm laten titeren en een enting was niet meer nodid. Met drie jaar moet hij weer omdat het nog een pup is. Volgend jaar laat ze haar andere lab ook titeren en dan gaat Sam mee, dus met een jaar weer een titer.

Denk dat als je niet weet waar je hond precies vandaankomt en niet weet of zeker weet wat hij gehad heeft, dat een titertest je veel kan vertellen, over de gezondheid van de pup en je zo ook nooit kan overenten.

Stond er ook in het begin wel niet enten ook sceptisch tegen over, maar moet zeggen dat mijn hondjes gezond zijn ondanks dat Danja een tumor heeft. Mijn eerst volgende pup zal ik van jongs af aan laten titeren en ik vindt dat iedere dierenarts dat zou moeten doen. En er niet moeten zijn om je hondje ziek te maken.

Groetjes Anneke
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door