Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

#1778139
Nu heb ik het voor de zekerheid even nagevraagd en nu blijkt dat onze nieuweling nooit gevaccineerd is (5 jarige beagle kruising, volle reu) bij de vorige eigenaar.
Wat er in zijn eerste levensjaar is gebeurd weten we niet. Wat is nu verstandig? DJ en Doerak worden sinds kort niet meer gevaccineerd maar staan volledig op barf en zijn gezond. Spike heeft altijd brokken en dinner gekregen, oogt wel fit en gezond en gaat natuurlijk z.s.m over op barf.

Wat is wijsheid? Wel een basisvaccinatie geven, en wat geef ik dan?
Laatst gewijzigd door DJ_Doerak_Tucker op vr 29 okt 2010, 06:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Door orinake
#1778168
DJ en Doerak schreef: Nu heb ik het voor de zekerheid even nagevraagd en nu blijkt dat onze nieuweling nooit gevaccineerd is (5 jarige beagle kruising, volle reu) bij de vorige eigenaar.
Wat er in zijn eerste levensjaar is gebeurd weten we niet. Wat is nu verstandig? DJ en Doerak worden sinds kort niet meer gevaccineerd maar staan volledig op barf en zijn gezond. Spike heeft altijd brokken en dinner gekregen, oogt wel fit en gezond en gaat natuurlijk z.s.m over op barf.

Wat is wijsheid? Wel een basisvaccinatie geven, en wat geef ik dan?
Overleggen met de DA :)
Als de hond zonder het te weten een verminderde weerstan dheeft zit je met een zieke hond.

Chipsy en mijn overleden Rocksy waren ook al volwassen waren nooit gevaccineerd of gechipt...
Ik heb dan de hele winkel laten geven.
Al heb ik nu wel besloten dat enkel het hoogst nodige er nog in gaat.
Zijnde: rabies voor de honden die mee naar het buitenland gaan.
En de nodige vaccinaties voor Show/frisbee voor Jelcka en Isack.
Tristan ook voor de frisbee.
#1778201
Ja, ik zit daar ook wel aan te denken. Rabiës zal hier niet nodig zijn, dan worden het lepto, parvo, hondenziekte en leverziekte?( als ik zo het boekje van Doerak er op nakijk). Ik weet eigenlijk niet of hondenziekte en leverziekte noodzakelijk zijn? Kennelhoest vind ik niet nodig.
Gebruikersavatar
Door HannekeKjell
#1778752
Ik zou 'm ook eerst laten titeren.
Lepto werkt maar kort dus die zou je dan (als je ervoor kiest om daar tegen te vaccineren) sowieso moeten laten zetten.
En als je ook tegen DHP gaat vaccineren, zou ik even overleggen of DHP en Lepto apart gezet kunnen worden.
Dan krijgt hij niet zo in 1x "de volle laag".
#1780821
Heb maar een afspraak gemaakt, ik blijf dit moeilijk vinden maar ik laat dhp zetten en vraag of weil inderdaad later kan, 4 wk er tussen laten zitten? Ze vaccineren intussen in ieder geval niet meer met vanguard maar met nobivac, gelukkig anders had ik ergens anders heen gemoeten. Kan ik nog iets doen om zijn weerstand te boosten na de vaccinatie? Of is dit niet nodig?

Ook moet hij nog gechipt worden en ze kan hem meteen even nakijken. Ben benieuwd hoe Spike het bij de DA vindt... ;)
Laatst gewijzigd door DJ_Doerak_Tucker op wo 06 okt 2010, 11:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Quibus
#1781078
Bernie schreef: Misschien hem ook laten titeren?
Is het een idee om met een heel stel van hier onze honden te laten titeren?? Ik begreep dat Tannetje Koning dan wel wil komen om dat te doen.
Ik weet van je buurvrouw, dat ze de meiden ook wel wil laten titeren, ik heb er hier 3 rondlopen... jouw 3, dan hebben we al 9 honden. En dan weet ik nog wel een met 2 honden.
Ik denk dat als we een oproep zouden plaatsen hier voor zuid-oost drenthe er veel meer honden komen.
Moeten we dat eens peilen??? (Na overleg met Tannetje?)
#1781303
Dat zou op zich een idee zijn, maar ik heb voor DJ en Doerak besloten ze niet meer te enten. Maar omdat ik van Spike weet dat hij 4 van zijn 5 jaren niet gevaccineerd is heb ik hem vanmiddag toch maar wel gevaccineerd.

Heeft ze mooi toch de dhppi gezet, terwijl ik dhp had gezegd. Weil kon niet apart omdat dit de oplosstof voor dhp was. Daar was ik al op voorbereid. Wel jammer dat ze niet goed naar de wens van de klant luisteren!!! Zag het pas toen ik thuis was, dom natuurlijk maar ja...
Gebruikersavatar
Door HannekeKjell
#1781427
Ze heeft nu dan als ik het goed begrijp DHP, Para Influenza en Weil in 1x gezet?
Dat vind ik niet bepaald netjes als je PI niet wilde enten en Weil apart  >:(
Hopelijk krijgt hij er geen last van.

Hoe gedroeg hij zich verder bij de DA?  :)
#1781667
Nee vond ik ook niet netjes >:(, misschien had ik nog iets duidelijker moeten zijn.

Hij gedroeg zich verder netjes, ik kon hem makkelijk op de tafel zetten, alleen bij het zetten van de chip gromde en snauwde hij maar ik had hem goed vast. Goed beloond met lekkers na die tijd en hij was het alweer vergeten! ;D Hij hersteld heel snel van schrik e.d. Dat is wel fijn. Verder was hij ook gezond, alleen wat tandsteen maar dan hoop ik nog weg te krijgen met het botwerk wat hij in de toekomst krijgt.
Door Quibus
#1783635
DJ en Doerak schreef: Dat zou op zich een idee zijn, maar ik heb voor DJ en Doerak besloten ze niet meer te enten. Maar omdat ik van Spike weet dat hij 4 van zijn 5 jaren niet gevaccineerd is heb ik hem vanmiddag toch maar wel gevaccineerd.

Heeft ze mooi toch de dhppi gezet, terwijl ik dhp had gezegd. Weil kon niet apart omdat dit de oplosstof voor dhp was. Daar was ik al op voorbereid. Wel jammer dat ze niet goed naar de wens van de klant luisteren!!! Zag het pas toen ik thuis was, dom natuurlijk maar ja...
Je hoeft toch ook niet te enten?? Maar je hebt dan wel zekerheid over hoe het staat met de antistoffen. Of wil je helemaal nooit meer enten? Dan is het niet nodig.
T is wel een dappere dodo, die Spike ;D. Maar helemaal niet netjes van de dierenarts om niet te luisteren. Soms denk ik wel eens dat wij als klant bijzonder dom zijn en de dierenarts alle wijsheid in pacht heeft.
Wanneer neem je hem mee naar de behendigheid ;)
#1783707
Nee, DJ en Doerak wil ik niet meer laten enten dus titeren heeft dan geen zin. Mocht ik ooit wel gaan twijfelen dan kan dat altijd nog.

Nou ik wil Spike zo snel mogelijk meenemen, hij moet wennen aan contact met andere honden dus daar kan ik mooi gebruik van maken! :)
Door Suzanne
#1784274
Ik kan alleen meegeven hoe ik erover denk...

Als je van een hond niet weet of hij geent is, zou ik titeren of meteen gaan enten "toch voor alle zekerheid" en ik zou dat doen voordat hij in huis komt / meteen als hij er is.
Als je van een hond vrij zeker weet dat hij niet geent is, en hij komt samen te wonen met andere honden zou ik 'm beslist wel laten enten, eventueel na titeren, zodat er een goede bescherming is.

Als je van een (oudere) hond weet dat hij elk jaar met een grote cocktail is geent (zoals Guinnie) zou ik helemaal niet meer enten, zelfs niet meer titeren, tenzij je met die hond met regelmaat in grotere groepen gaat zijn. Zou zo'n oudere hond (dus echt bejaard) nog in het water gaan zou ik in het voorjaar weil enten.

Ga je (eventueel) de grens over, uiteraard wel rabies.

Ik zou bij de "gewone entingen" dus niet Rabies, in het vervolg ofwel titeren, danwel besluiten voor het 3-jaars schema van Nobivac/Intervet. Dat is afhankeliijk van wat verder de bedoeling is. Shows of hondenscholen vereisen nogal 's entingen en gaan niet akkoord met titerbepalingen. Daarom worden Tristan en Merlijn nog steeds geent door mij (Nobivac/Intervet).

Guinnie wordt in het geheel niet meer geent, zelfs niet getiterd. Ze kwam toen ze ruim 12 was en heeft in het verleden ELK JAAR een grote enting gehad. Als ze nu nog niet voldoende beschermd is, is ze dat nooit meer ;-(
Ik ZOU haar voor alle zekerheid kunnen laten titeren natuurlijk.... maar ik heb besloten dat niet te doen.
Soms twijfel ik daar nog wel 's over... want ik wil ook niet dat ze risico loopt... maar ik denk dat ze dat in de praktijk helemaal niet loopt!

Suzanne
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door